Na masterze w białym spotkałem ludzi którzy mówili że BP uczynił armie demonów kompletnie nie grywalną(

Moderator: Barbarossa
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
demony sa do zajebania co pokazuja wyniki chociazby ostatniego mastera, ja do pewnego czasu myslalem ze demony trzeba jeszcze pociac, ale po 2 lokalach zagranych i wynikach ostatnich masterow uwazam ze demony sa juz na normalnym poziomie to co jest teraz w BP jest w pelni satysfakcjonujace, co do DE to akurat w konfrontacji z demonami wychodza na +GarG pisze:Demonów nie da się pociąć bo tam kazda jednostka jest mocna. VC są juz fajnie pocięte, natomiast DE mają bardzo zbanalsowany kodeks gdzie mają swoje przegięcia ale nie są nie do "zajebania" jak demony.
Moim zdaniem jeszcze by sie troche przydało. A DE fakt, wychodzą na + bo mają w cholere lekkiego strzelania czego demony nie lubiąthurion pisze:demony sa do zajebania co pokazuja wyniki chociazby ostatniego mastera, ja do pewnego czasu myslalem ze demony trzeba jeszcze pociac, ale po 2 lokalach zagranych i wynikach ostatnich masterow uwazam ze demony sa juz na normalnym poziomie to co jest teraz w BP jest w pelni satysfakcjonujace, co do DE to akurat w konfrontacji z demonami wychodza na +
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
niestandardowa rozpiska DE z niestandardowa rozpiska DoCh tez moze miec latwo, wszystko zalezy jaka to rozpiska... to ze akurat ty grasz na niestrzelajacym niemagujacym ofensie to nie powod aby konczyc utozsamianie, zawsze rozpatruje sie przegiecia na przykladzie standardow turniejowych a nie autorskich pomyslow graczyJankiel pisze:Z demonami mają łatwo pewne rozpiki, a nie armie. Więc proszę, skończcie wreszcie utożsamiać standardową rozpiskę z armią.
Na przykładzie mistrzów "kopiuj-wklej". Nie wiem, czy jest celowe i wskazane porównywanie siły armii tylko na podstawie jednej rozpiski, którą gra się na masterach. To droga donikąd - HE, WE, DE (bo w sumie tylko tymi armiami grałem dużo), można złożyć na wiele sposobów i zaczynają sobie radzić świetnie z dotychcasowymi ciężkimi przeciwnikami, a mają pod górkę z dotychczasowymi free fragami.zawsze rozpatruje sie przegiecia na przykladzie standardow turniejowych
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Akurat ja miałem na myśli grając rozpiskami pod daną armie.Jankiel pisze:Z demonami mają łatwo pewne rozpiki, a nie armie. Więc proszę, skończcie wreszcie utożsamiać standardową rozpiskę z armią.
Domyślam sięthurion pisze:@GarG, juz niedlugo sie przekonam, z autopsjii
jasne ze mozna. tyle ze jest roznica miedzy "rozpiska na turniej" a rozpiska "pod dana armie". Osobiscie(OnG) z demonami gra mi sie duzo lepiej niz np z DE czy VC/choc tutaj wiekszosc gier gralem bez BP/Czyli że demony według was demony są słabą armią, z którą inne armie(poza DE) mogą grać?!
Według mnie demony są mocną armią. Od momentu wyjścia BP zawsze na nim gram bo uważam że jest dobry(po za pierwszą wersją). Uniemożliwia niektóre kombinacje dzięki czemu inne armie mogą powalczyć z demonami(choć jeszcze nie na równym poziomie).Czyli że demony według was demony są słabą armią, z którą inne armie(poza DE) mogą grać?!