Tk 2250 ofensywnie ...
Tk 2250 ofensywnie ...
Takie coś mi się urodziło i teraz tak :
-Jak najlepiej złożyć pryncypałów na wózkach ? ,może po taniości ...
-co jako 4 special ? kolejne charioty/sępy/skorp ?
-ewentualny magiczny sztandar na chariotach do przemyślenia oraz broń gigantów (raczej GW )
Liche High Priest @ 340 Pts
Hieratic Jar [25]
Cloak of the Dunes [20]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Tomb Prince - Chariot @ 196 Pts
General; Flail; Light Armour; Shield
Golden Ankrha [45]
Tomb Prince - Chariot @ 151 Pts
Flail; Light Armour; Shield
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
5 Skeleton Light Horsemen @ 70 Pts
4 Skeleton Chariots @ 190 Pts
Standard; Musician
Standard; Musician
Standard; Musician
Tomb Scorpion @ 85 Pts
Bone Giant @ 220 Pts
Bone Giant @ 220 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 4
Models in Army: 34
Total Army Cost: 2163
-Jak najlepiej złożyć pryncypałów na wózkach ? ,może po taniości ...
-ewentualny magiczny sztandar na chariotach do przemyślenia oraz broń gigantów (raczej GW )
Liche High Priest @ 340 Pts
Hieratic Jar [25]
Cloak of the Dunes [20]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Tomb Prince - Chariot @ 196 Pts
General; Flail; Light Armour; Shield
Golden Ankrha [45]
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
Standard; Musician
Standard; Musician
Standard; Musician
Tomb Scorpion @ 85 Pts
Bone Giant @ 220 Pts
Bone Giant @ 220 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 4
Models in Army: 34
Total Army Cost: 2163
Fajna idea, ale musisz mieć więcej popychania. Moja propozycja to zmiana jednego prince'a na liczkę małą na koniu i jedne charioty na cariony lub scorpa (jeżeli chciałbyś wrzucić 10 łuków). Gigusie tylko z GW ^^
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.
Początkowo były dwie dyszki łuków z buta
według mnie łucznicy są zbędni , jakby to powiedzieć ...... nie będą nadrabiać za armią . A jako dodatek proponuje sępy dla latającego liczka lub coś co szybko zajmie sie łucznikami i działami ( jak nie patrząc sępy w tym są super a zwłaszcza na takie punkty ) . Pozdrawiam i gratuluje ciekawej rozpiski , idealny przykład na to , że TK potrafią lecieć do przodu .
No dobra to teraz :
i pytnie do turniejowych ogarniętych graczy czy to w dobie demonów/VC/DE i nowych lizaków i szczurów daje radę Shino-Jak najlepiej złożyć pryncypałów na wózkach ? ,może po taniości ...
czyli tylko for fun
potrzebujesz icon of rulership i brooch na pewno na nich. Ew. mozesz dododac jakiemus flail of skulls. Tylko nie wiem czy warto. Jesli nie dodasz to vembrace.szczurek pisze:-Jak najlepiej złożyć pryncypałów na wózkach ? ,może po taniości ...
Ogniowe jugery zjadaja ta armie bez asysty czegokolwiek. wriaciaki podobnie (chyba, ze dorzucic gdziesz magiczne ataki)i pytnie do turniejowych ogarniętych graczy czy to w dobie demonów/VC/DE i nowych lizaków i szczurów daje radę Shino
z de z kolei powinienes sobie dawac rade. Z imperium tez (choc tu zakladajac, ze dodasz carriony/scorpa)
z wochem ciezko stwierdzic jak tro bedzie wygladac. ale tez powinno byc do przodu
z skavenami nie masz czym abominacji zabic poza tym w porzadku
z lizi bola cie skinki, slann i terki wiec wtopa
a giganty chociaz jeden musi miec dwuraka...
jeśli chodzi o rydwany to ja bardzo lubie zestawienie takie:
prince, rydwan,, flail, blu keppa(mr 2)
prince, rydwan i flail of skulls
4 rydwany z sztandarem z mirage banner
tych dwóch princow do tego oddziału i masz oddział mocno zabezpieczony przed strzelaniem i magią a w dodatku z nienajsłabszym udeżeniem (6 ataków z siłą 6 + 1 atak z siłą 3+ 1 atak z siłą4 + 6 ataków z siłą 3 z koni + 3d3 impactów)
ostatnio takim oddziałem przejechałem 3 stegadony i 5 oddziałów skinków
prince, rydwan,, flail, blu keppa(mr 2)
prince, rydwan i flail of skulls
4 rydwany z sztandarem z mirage banner
tych dwóch princow do tego oddziału i masz oddział mocno zabezpieczony przed strzelaniem i magią a w dodatku z nienajsłabszym udeżeniem (6 ataków z siłą 6 + 1 atak z siłą 3+ 1 atak z siłą4 + 6 ataków z siłą 3 z koni + 3d3 impactów)
ostatnio takim oddziałem przejechałem 3 stegadony i 5 oddziałów skinków
Moim zdaniem tak:
-LHP z przerzucaniem czarów
-liczka na kuniu ze słoikiem
-2 princów, jeden z flail of skulls a drugi z chariot of fire + collar/słomka
Jeden oddział rydwanów z +1 do hita i princem z flail of skulls to ogromna siła uderzenia i makes even heralds of khorne think
Drugi natomiast dzięki płonącym i magicznym impaktom zabija wraithy i abominacje (nie mają w ogóle pancerza więc latwo zginą od d6+1 płonących + normalne impakty i hity).
Masz w ten sposób więcej odpowiedzi na dzisiejsze zagrożenia i zwalnia się jeden slot special na carriony lub skorpa, sam nie wiem co lepsze.
2 gigusie rządzą!
Dla mnie co najmniej 1 powinien mieć tarczę, z savem 1+ są niszczycielami hydr, chaos knightów i innych (nawet smoki, abominacja lub tank z S6 mogą się odbić jak dobrze kulniesz na sejvy na 4+).
Tyle przemyśleń z głowy, myślę, że sensownie Ci gadam.
-LHP z przerzucaniem czarów
-liczka na kuniu ze słoikiem
-2 princów, jeden z flail of skulls a drugi z chariot of fire + collar/słomka
Jeden oddział rydwanów z +1 do hita i princem z flail of skulls to ogromna siła uderzenia i makes even heralds of khorne think
Drugi natomiast dzięki płonącym i magicznym impaktom zabija wraithy i abominacje (nie mają w ogóle pancerza więc latwo zginą od d6+1 płonących + normalne impakty i hity).
Masz w ten sposób więcej odpowiedzi na dzisiejsze zagrożenia i zwalnia się jeden slot special na carriony lub skorpa, sam nie wiem co lepsze.
2 gigusie rządzą!
Dla mnie co najmniej 1 powinien mieć tarczę, z savem 1+ są niszczycielami hydr, chaos knightów i innych (nawet smoki, abominacja lub tank z S6 mogą się odbić jak dobrze kulniesz na sejvy na 4+).
Tyle przemyśleń z głowy, myślę, że sensownie Ci gadam.
Dają chyba
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
dzięki za komenty ,sprawa do przemyślenia Może w nowym booku naporowa armia będzie miała większa racje bytu