1 Orc Great Shaman @ 315 Pts
General; Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
Staff of Baduumm [40]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Yellow Kidney Stone of Xet [10]-w 12" immune to fear/terror w szarzy + ethernal hate na undead/demonic models.
1 Night Goblin Shaman @ 130 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Yan Khel Mushroom [15]+1DD; +3DD i koniec dzialania.
Magic Mushrooms [10]
Nibbla's Itty Ring [20]
1 Black Orc Big Boss @ 155 Pts
Choppa; Battle Standard
Shinguards of Sneaky Shino [30] 1+AS, w 6" przerzuty regeneracji/wardow dla przeciwnika
Sword of Might [10]
Collar of Zorga [5]
1 Black Orc Big Boss @ 145 Pts
Heavy Armour
Enchanted Shield [15]
Martog's Best Basha [15]
Beard of Barbus [10] - Mark of Slanesh + odp na animozje
Boar
30 Night Goblins @ 195 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician; Boss
2 Fanatic @ [50] Pts
30 Night Goblins @ 195 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician; Boss
2 Fanatic @ [50] Pts
12 Orc Arrer Boyz @ 72 Pts
Choppa; Normal Bow; Light Armour
10 Savage Boyz @ 105 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Choppa; Warpaint; Musician
5 Goblin Wolf Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour
5 Goblin Wolf Riders @ 65 Pts
Spear; Light Armour
5 Goblin Spider Riders @ 65 Pts
Spear; Shield; Short Bow
2x1 Spear Chukka @ 40 Pts
Bully
2x1 Spear Chukka @ 40 Pts
Bully
9 Orc Boar Boyz @ 261 Pts
Choppa; Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician; Boss
Banner of Gholan [25]
2x1 Wolf Chariot @ 63 Pts
Add.crew
1 Boar Chariot @ 85 Pts
Add.crew
2x1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Trolls @ 40 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 6
Models in Army: 146
Total Army Cost: 2349
1-najchetniej wymienilbym trolla na 1-2 pump wagony ale niestety to niezgodne z zasadami; na te punkty jednak jakies elementy "zmiekszajace" na odleglosc miec wypada;
sam troll->dodatkowe wystawienie(łacznie 14), i raczej na zasadzie przeszkadzajki-nawet jak zda glupote co 2 ture to bedzie mial podobna predkosc jak piechota.
2-xhd na savage-> w takiej wersji mam najladniejsze modele savage
Nowe WAAAAGH!
Nie do końca czuję rozmieszczenie herosów. Ten troll to lepiej już snotlingi. Przynajmniej blokują ćwiartkę. Na moje oko maja tylko niewiele mniejszą szansę na przetrwanie bezpośredniego starcia. (Może to kwestia tego, że ciągle nie mam ogranych troli)
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
- swieta_barbara
- habydysz
Szkoda tego Szamana na generala - lepiej daj to na orkasa w dzikach, bedzie sie automatycznie popychal.
BSB nie lepiej na dziku? Zawsze mozesz go wrzucic do dzikow i MIAZDZYC!!!! w walce wrecz, hehe.
Fasty to szajs, moim zdaniem szkoda punktow. Ja bede eksperymentowal z rydwanami i squigami, potem pewnie wroce do jazdy
Bardzo ladna rozpa quas. Fajnie, ze powstaly te przedmioty.
BSB nie lepiej na dziku? Zawsze mozesz go wrzucic do dzikow i MIAZDZYC!!!! w walce wrecz, hehe.
Fasty to szajs, moim zdaniem szkoda punktow. Ja bede eksperymentowal z rydwanami i squigami, potem pewnie wroce do jazdy
Bardzo ladna rozpa quas. Fajnie, ze powstaly te przedmioty.
fasty to jest szajs-wzbudzaja panike
ale czasami dobrze jest czyms poscreenowac kawalerie (choc mozliwe ze 1 wilki beda mialy wylot-> wywalam rydwan i sa squigi...wiec opcje zmienne sa)
BSB-> moze i tak,ale wtedy mam oddzial za pierdliard punktow,a twardy za bardzo to on nie jest. Poza tym to kolejne 16 pkt.
poza tym-> mam pieszego bsb zrobionego z Archaona(w 6ed gralem na BOBSB)
kwestia generala-myslalem nad tym. Ale wtedy mam przypisanych bohaterow do oddzialow. NG (tutaj zlozonych "do walki") bez nianki Ld sa w przedziale pomiedzy "beznadziejni a calkiem do doopy".
A Waaagh to nie pamietam kiedy uzywalem
ale czasami dobrze jest czyms poscreenowac kawalerie (choc mozliwe ze 1 wilki beda mialy wylot-> wywalam rydwan i sa squigi...wiec opcje zmienne sa)
BSB-> moze i tak,ale wtedy mam oddzial za pierdliard punktow,a twardy za bardzo to on nie jest. Poza tym to kolejne 16 pkt.
poza tym-> mam pieszego bsb zrobionego z Archaona(w 6ed gralem na BOBSB)
kwestia generala-myslalem nad tym. Ale wtedy mam przypisanych bohaterow do oddzialow. NG (tutaj zlozonych "do walki") bez nianki Ld sa w przedziale pomiedzy "beznadziejni a calkiem do doopy".
A Waaagh to nie pamietam kiedy uzywalem