Dostawienie szarży do skirmisha.

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Rabsp
Masakrator

Dostawienie szarży do skirmisha.

Post autor: Rabsp »

Witam.
Mam problem z dostawieniem szarzy smoka do schowanych poniekąd w lesie Shadów.
Oto obraz calej sytuacji:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7fd ... 9b0a9.html

Jeden shade wystaje jednym rogie troszeczke za las. Róg wysunięty przed linie frontu innego oddziału(tutaj DR) tak, ze szarza łączona nie wchodzi w gre. Smok szarzuje na tego wystającego shade'a 20" lotem tak zeby nie wlatywac do lasu.

Teraz pytanie jak sie dostawia smok, a jak shadzi ?
Czy jesli dostawie smoka do tego przekrzywionego rogu shade'a (przód smoka w strone DR), to czy maksymalizacją, dostawi sie do smoka jak najwięcej shadów i niektórzy mogą wyjśc tym samym za las? Rys niżej:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0f ... 71b1c.html

Czy może smok musi dostawic swój przód do podstawki shade'a (jednoznacznie ustawi sie przodem do lasu, bokiem do DR) i wtedy do smoka dostawiają się inni? Rys niżej:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6f ... 14088.html

Przepraszam za moje nikłe zdolnosci rysowania w Paincie :P z gory dzieki za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2010, o 16:16 przez Rabsp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Obrazki hostuj na http://imageshack.us/ (czy innym podobnym serwisie) a nie rapidzie, bo podejrzewam że większości z nas nie będzie chciało się czekać aż przeleci odliczanie do 3 plików. I zamień je na *.jpg

Nie wiem czy pomoże (bo o tej porze ściągnięcie czegoś z rapida graniczy z cudem) ale:
Zasadniczo w momencie zetknięcia się z modelem oddziału skirmisherów to oni dostawiają się do ciebie. Jednak oddziały latające poruszają się z punktu w punkt więc twój przód musi być zwrócony prostopadle do linii twojej szarży.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Rabsp
Masakrator

EDIT posta pierwszego: Rysunki dodane.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Number trzy jest źle. Numer zwei dobrze. Bo tak jak pisał Hobbit, lecisz prosto i to skirmisz sie dostawia do Ciebie. Ewentualnie możesz wpaść w to czarne tam (nie pamiętam co to było) jeżeli jest na równej linii.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Rabsp
Masakrator

jak pogonie tych shadów to uciekają oni na wprost odemnie i wpadam z pogoni w to czarne tam o pol cala dalej(czyt. Dark Riders) po czym maksymalizuje sie tak zeby bilo jak najwiecej modeli(w tym wypadku 4 DR beda w CC)? Dobrze mysle ?
Ostatnio zmieniony 4 sty 2010, o 16:42 przez Rabsp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Da!

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Rabsp
Masakrator

dzieki.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Eeee oszukałem Cie #-o

Jak pogonisz komuchów (czerwone kwadraty) to wpadniesz w czarnuchów (mam nadzieje, że nikt sie nie obrazi) ale bez maksymalizacji bo lecisz prosto za komuchami. Sorry za ten błąd ale nie przeczytałem dokładnie Twojego posta #-o

MY BAD... :oops:

P.S. Maksymalizacje będziesz mógł zrobić w 2 turze CC jak wygrasz 1 (sprawdziłem :P)

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

nie. Dobrze mówiłeś za 1 razem. Jak pogoni czerwone wpada w czarne i dostawia się do tylu do ilu pozwoli mu ruch. ( w tym przypadku będzie to zapewne do 4 gdyż to latacz)

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Serio? No to mnie źle nauczyli grać albo ja coś źle zrozumiałem jak mi kolega tłumaczył...

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dark Knight pisze: P.S. Maksymalizacje będziesz mógł zrobić w 2 turze CC jak wygrasz 1 (sprawdziłem :P)
nie. Niezaleznie od tego jak i kiedy kogokolwieksz szarzowales nie mozna zrobic maksyymalizacji w 2 turze. Wtedy co najwyzej mozna zrobic expand frontage

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Maxymalizacja jest zawsze jeśli fizycznie jesteś w stanie dojechać tak aby to się stało.
Pamiętaj, że nie ma mowy o żadnym teleporcie aby miało to miejsce.
Ostatnio zmieniony 5 sty 2010, o 00:21 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

dokładnie jak pisze pasiak.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

No mi kumpel tłumaczył, że jak smokiem wpadne w oddział tak, że sie nie będzie stykał całą podstawką, np. że połowa będzie wystawała to jeżeli wygram CC to moge go dostawić tak, żeby walczył z większą ilością przeciwników. Dobrze mi powiedział? Bo już sie troche pogubiłem...

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Czasem i tak się zdarzy
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

bigpasiak pisze:Czasem i tak się zdarzy
Nie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

No to idąc za waszymi wypowiedziami. Smokiem (czy co to tam jest) rozwalam shadsów (czerwone kwadraty) i gonie albo robie overruna i wpadam w czarny kwadrat (DR). Ale nie wpadam połową podstawki tylko maksymalizuje (zakładając, że od walki mam do nich 0,5 cala no to na pewno mi ruchu styka)?

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ale nie wpadam połową podstawki tylko maksymalizuje (zakładając, że od walki mam do nich 0,5 cala no to na pewno mi ruchu styka)?
zalezy jak gonisz. czy lotem czy nie

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Jak lotem to pewnie lece po prostej i sie stykam tylko połową podstawki (no jakąś tam częścią, upraszczam) bo lot tylko po prostej.

Jak "z buta" to pewnie maksymalizuje bo moge zrobić jednego wheela w trakcie szarży.

Mam racje? W sumie to nie o racje chodzi tylko czy wreszcie sie nauczyłem :P

Why so serious? ;)

ODPOWIEDZ