Black Tree Design

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Niglafar
"Nie jestem powergamerem"

Black Tree Design

Post autor: Niglafar »

http://www.blacktreedesign.com/pl/home.php
czy ktoś z Was zna te figurki? Cena jest bardzo kusząca, ale to nie wszystko.
1. czy skala ta sama co w battlu?
2. czy proporcje nie są zachwiane?
3. jaka jest jakość detali?
4. czy figurki nie są wykonane z szajsmetalu?
byłbym wdzięczny za odpowiedź od kogoś kto zna w/w modele
a jak ktoś nie zna to polecam link. baaaardzo tanio wychodzi :wink:
"Proch to nic innego jak zmielony spaczeń" - król Bretonni.

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Miałem do czynienia tylko z figurkami "ludzi", nie wiem, jak to wygląda z innymi rasami tej firmy.
1. Skala jest niby ta sama, ale same figurki są nieco mniejsze, niż GW (zwłaszcza te z nowych edycji).
2. Moim zdaniem proporcje są nawet bardziej zbliżone do normalnych - główki, ręce i bronie są mniejsze. Te ostatnie mogą w pierwszej chwili wyglądać nawet śmiesznie (w porównaniu z GW).
3. Szału nie ma, ale bez problemu da się to malować. Nie pamiętam, żeby była jakaś tragedia z nadlewkami, szczegóły nie były zalane.
4. Metal jest chyba nieco bardziej miękki od tego z GW. Trzeba uważać na wystające elementy (włócznie itp) bo lubią się giąć.

Tutaj jest cały klocuszek zrobiony z tych figurek: http://www.coolminiornot.com/132130. Z tego co pamiętam jeden gość w pierwszym rzędzie (drugi z prawej) to figurka Middenheimera do Mordheim.

pzd

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Mam 2 bolce z BTD, figurki oldschoolowe (podobno mają stare matryce Maraudera...) ale imo fajne, co do szczegółow, to zależy od modelu. Mam też imperialnego maga - bardzo fajny imo lepszy niż gw.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Właściwie jest tak jak mówi Marko* (btw ten regiment należy dokładnie do mnie :P)
Mam jeszcze ich krasnoludzką katapultę, ale ona niestety ustępuje jakością wykonania od produktów GW. Wzbudza zainteresowanie, bo jest duża, ale ma fatalnie poprowadzone nadlewki (wzdłuż zdobień, nie ma za bardzo jak spiłować) a załoga wygląda nieco dziwnie i jest drobniejsza od innych krasnoludów.
Jeśli interesują Cię historyczne modele ludzi, to śmiało kupuj ;)

*my są bracia ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ta firma w Polsce nie działa od dawna, ale nawet nie chciało im się podać tej informacji na stronie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Mam ichni skaveński (vermeński) miotacz płomieni. Całkiem nieźle się prezentuje.

Obrazek
Obrazek
Sorki za jakość zdjęć, robione telefonem
zdaje mi się, że to ten model:
http://www.blacktreedesign.com/pl/produ ... 343&page=2
Obrazek

ODPOWIEDZ