Chciałem się zabrac za malowanie trolli ze skull passa, ale zabrnąłem w martwy punkt-nie wiem jakich kolorów użyc do uzyskania odpowiedniego koloru skóry miałem je dzis zaczac malowac, a jak narazie stoją skonwertowane w miare moich możliwości i maźnięte podkładem, a ja siedze nad paletą i próbuje coś wymyślic...
Jako, że w większości przypadków na ty forum mam doczynienia z doświadzonymi malarzami prosze o rady co do mieszanek kolorów dodam jeszcze, że przeważnie mam kolory ciemne, a z szarych tylko codexa W sumie cos takiego jak ten na stronce o BFSP byłoby dobre.
Jakie kolory na skóre Trolla?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Ja swojego trola mam czerwonego (jeszcze 3 czekają aż z nich farbę zmyję i pomaluję, ale jeszcze sobie trochę poczekają ), ale to głównie dlatego, że moje orasy mają czerwony motyw przewodni w calej armii. Pozostale też chyba zrobię czerwone, w końcu to zwykłe trole, a te są kolorowe .
W sumie fajne moga wyjść szare, ale skoro mówisz, ze nie masz farbek do szarego to jest problem... Może niebieskie albo ciemnozielone (w najciemniejszych miejscach czarny albo dark green ink, jak się będzie świecić nie szkodzi, to w końcu trol )?
W sumie fajne moga wyjść szare, ale skoro mówisz, ze nie masz farbek do szarego to jest problem... Może niebieskie albo ciemnozielone (w najciemniejszych miejscach czarny albo dark green ink, jak się będzie świecić nie szkodzi, to w końcu trol )?
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
wlielkie dzięki. Wybrałem ciemną zielen i nie żałuje