Jakie kolory na skóre Trolla?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Jakie kolory na skóre Trolla?

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Chciałem się zabrac za malowanie trolli ze skull passa, ale zabrnąłem w martwy punkt-nie wiem jakich kolorów użyc do uzyskania odpowiedniego koloru skóry :( miałem je dzis zaczac malowac, a jak narazie stoją skonwertowane w miare moich możliwości i maźnięte podkładem, a ja siedze nad paletą i próbuje coś wymyślic...

Jako, że w większości przypadków na ty forum mam doczynienia z doświadzonymi malarzami prosze o rady co do mieszanek kolorów :) dodam jeszcze, że przeważnie mam kolory ciemne, a z szarych tylko codexa :? W sumie cos takiego jak ten na stronce o BFSP byłoby dobre.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ja swojego trola mam czerwonego (jeszcze 3 czekają aż z nich farbę zmyję i pomaluję, ale jeszcze sobie trochę poczekają :P ), ale to głównie dlatego, że moje orasy mają czerwony motyw przewodni w calej armii. Pozostale też chyba zrobię czerwone, w końcu to zwykłe trole, a te są kolorowe :).
W sumie fajne moga wyjść szare, ale skoro mówisz, ze nie masz farbek do szarego to jest problem... Może niebieskie albo ciemnozielone (w najciemniejszych miejscach czarny albo dark green ink, jak się będzie świecić nie szkodzi, to w końcu trol :) )?

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

wlielkie dzięki. Wybrałem ciemną zielen i nie żałuje :)

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

:)
Zapodaj zdjęcia bo u mnie też czekają 3 takie trolle do pomalowania :)

ODPOWIEDZ