Kim grać?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morghur
"Nie jestem powergamerem"

Kim grać?

Post autor: Morghur »

Tak wiem, kolejny temat o tym samym, ale pomóżcie mi.Kupiłem sobie BoPC, ale te armie są do dupy, i nie podobają mi się. Nie wiem kim grać, no i interesują mnie:
-kozy,
-lizaki,
-wąpierze (mają fajne wilki :D ),
Którą z tych armii byście mi doradzili, pod względem fluffu itp.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Regeth pisze:Tak wiem, kolejny temat o tym samym,
skoro wiesz to po co zakładasz nowy temat? Poczytaj te starsze i tam pisz o swoich wątpliwościach. Wtedy nie podpadniesz Fluffyiemu ;)

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

Skoro kupiłeś Battle for Skull Pass to polecam chaos dwarfy trochę po konwertujesz i będzie fajna armia
a co do tych armii co podałeś to mi najbardziej pasują Wampiry ale to tylko moje zdanie a najważniejsze jest to co się tobie podoba ;)

pozdrawiam Rafał

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ojej... Ale w ogóle nie wiemy, jaki klimat Cię interesuje. Napisz, co Cię kręci, jaki charakter ma mieć armia itd... Bo jeśli chodzi o wygląd, to chyba Ty sam wiesz, która najbardziej Ci leży.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

No jak Ty nie wiesz to kto ma to wiedzieć ??? Nakreśl jakieś ramy to pomożemy... generalnie chcesz wygrywać to demony, chcesz być postrzegany jako gość od klimatu to ogry...

Awatar użytkownika
Morghur

Ani ogry, ani demony mi się nie podobają. Tylko te armie na początku wymienione.Chciałbym zbierać taką armię, co byłaby w miarę silna, ładnie wyglądała na półce. W sumie to wąpierze odpadają, więc do wyboru zostają kozy i lizaki. Która jest silniejsza,a która ładniejsza?
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

na dzień dzisiejszy podobają mis się bardziej lizaki ale nowa edycja bestji się zbliża więc z wyborem armi najlepiej zaczekać do nowych kóz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

jak wyjdzie kodeks do Kózek (to za ok. 2 miesięcy) to Ci powiemy :mrgreen: chwilowo Lizzi są dużo lepsze - choć dość monotonne.

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Żaba jak kozy wychodzą za 2 miesiące??: :D , jak premiera jest w lutym :D :D

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Widziałem nowe figurki bestii :roll:
Prezętuja sie naprawde super (oprócz minotaurow bo te wygladaja jagby nagle powiekszyła im sie znacznie tkanka tluszczowa :? #-o )
Na twoim miejscu bym czekał :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

A gdzie temat o 7edcyjnych bestiach?
To chyba świadczy o tym, że nikt już tą armią nie gra :/

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

ANtY pisze:A gdzie temat o 7edcyjnych bestiach?
Jak widać nie grają. Ja jeszcze bestii nie spotkałem ;/

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

jakiś tam temat jest ''kodex do 7ed bestii''czy jakoś tak...
a armią tą gra pewnie parę osób ja miałem przyjemność z nimi grać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

ANtY pisze:A gdzie temat o 7edcyjnych bestiach?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 95&start=0
37 stron ma obecnie, więc chyba jednak ktoś gra. Do tej pory mało osób grało bo stosunkowo słaba armia była, stare niedziałające zasady, których nie naprawili w żadnym FAQ (co nic by ich nie kosztowało i nie zrobiłoby z Bestii przegiętej armii).
I więcej osób zacznie grać teraz. Nowe, grywalne zasady, nowe figurki, sporo stosunkowo tanich plastików i chyba najlepszy klimat w całym WFB.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Artein pisze: i chyba najlepszy klimat w całym WFB
nie ma to jak obiektywizm :)

tak swoją drogą to też jestem tego zdania, ale spekuluje się że klimat mocno się zmieni na niechaosowy, wskazówką jest chociażby zamiana nazwy armii z "Beasts of Chaos" na samo "Beastmen" czy coraz częściej powtarzające się plotki i przecieki o wywaleniu marków. Zresztą nowe figurki bestii wyglądają bardziej na reprezentację narodową Narnii niż wyznawców Mrocznych Potęg. Takie bestigory, żeby daleko nie szukać.
Artein pisze:nowe figurki, sporo stosunkowo tanich plastików
Owszem nowe, ale jakie #-o Minotaury ssą aż po jaja, a z pumbagora śmieje się całe forum bestii, polecam zajżeć na wyżej wspomniany topic o bestiach w 7ed.
A te plastiki mają wcale nie być takie tanie, np. 10 sztuk wspomnianych wyżej bestigorów to 25GBP, podczas gdy 10 Black Orc'ow to 17 GBP (a rola w armii podobna).
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Hmm... banda baranów porawdzona przez nadbarana to super klimat? To ciekawe jaki klimat miałby armia naszy posłów i inszych polityków? :P

Ale to tylko moje zdanie :D
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

NIe baranów tylko Kóz !!

@ Rasti - niespotkałeś Bestii bo wszytscy co tym grali stwierdziali ze klimat sie nie liczy tylko wyniki i zostali sami klimaciaże. Nie wiem jak jest z twoimi wyjazdami na mastery ale tam od jakiegoś czasu zawsze pojawia sie Klops i czasem ja więc bestie można spotkać .. hmm no może nie w top 10 stołów turniejowych ale raczej w "ważywniaku"

@ Regeth - sam gram kozami więc raczej radziłbym ci grać Lizakami.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Dibo pisze: @ Rasti - niespotkałeś Bestii bo wszytscy co tym grali stwierdziali ze klimat sie nie liczy tylko wyniki i zostali sami klimaciaże. Nie wiem jak jest z twoimi wyjazdami na mastery ale tam od jakiegoś czasu zawsze pojawia sie Klops i czasem ja więc bestie można spotkać .. hmm no może nie w top 10 stołów turniejowych ale raczej w "ważywniaku"
Nie no, ja taki noobek. Na localu byłem jednym, nie spotkałem. No i oprócz tego byłem na kilku innych pooglądać. A powód znam, bo jest oczywisty.

Awatar użytkownika
Morghur

Zdecydowałem, będę grac kozami :twisted:
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Dobry wybór. Warhoundy, rydwany, beastlordy, centigory możesz już przed premierą zacząć kupować, a także z jeden stary plastikowy Herd co by mieć więcej bitsów do nowych plastików.

No i Zwierzoludzi nigdy za wiele. Ponoć najliczniejsza rasa w świecie warhammera,

ODPOWIEDZ