Slyszal ktos moze o farbie umozliwiajacej latwe i przyjemne pomalowanie skavenskich spaczeniwych kamieni lub np. generatora w latarce (laikiem jestem i nie lubie mieszac farb)
EDIT: co jest zrobily mi sie dwa watki. jeden prosze o usuniecie
Spaczeniowa farba
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Specem nie jestem, ale fajnie będzie wyglądać nawet jak pomalujesz na jakiś ciemny zielony, a potem przejedziesz krawędzie goblin green, może być nawet z lekką domieszką jakiegoś żółtego, ale jeśli nie lubisz mieszać to jakiś ciemny i krawędzie jasnym...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Na stronce GW w artykułach o Skavenach jest poradnik jak malować Koło i tam np znajdziesz sposób na malowanie spaczenia. Albo tak jak napisał kamelot albo kamol maziasz na jakiś jasny zielony, zalewasz ciemno zielonym inkiem i później rozjaśniasz krawędzie.
Mam nadzieje, że jakoś pomogłem
Mam nadzieje, że jakoś pomogłem
ja spaczeń (opary na dzwonie, ale technika chyba taka sama jak przy malowaniu kamulca) malowałem zaczynając od goblin green po całości, idąc w stronę krawędzi stopniowo dodając skull white, aż do momentu gdy krawędzie są praktycznie białe. I wg mnie czasem lepiej zmieszać kolory, nie trzeba być ekspertem w malowaniu, bo efekt może być dużo lepszy niż przy malowaniu gotowymi kolorami.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
ja też jestem laik i używam do malowania spaczeniowych detali - scorpion green + mały rozbłysk z białego , wychodzi całkiem nieźle a przy okazji sam skorpion jest fantastycznie jadowity i żażący sie wiec sam w sobie ma niezły efekt , ale podkreślam ja również laik
Jak dla mnie to dobrze byłoby zacząć od jakiejś ciemnej zieleni, wystarczy po prostu zmieszać jakąś zieloną farbę z czarną, a potem rozjaśnić do żółtego/scorpiona/białego. I skupić się głównie na krawędziach.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
to zależy też od wielkości malowanego detalu - można warstwowo jeżeli wystarczającej wielkości takowy , można też łatwiej właśnie --> scorpion + white lub catacham + scorpion <też fajny efekt> jeżeli detal zbyt mały na warstwy scorpion + white daje efekt jarzenia się a catachan + scorpion właśnie taki naturalny spak fajny