http://www.badongo.com/pic/500407
http://www.badongo.com/pic/500477
Fotki sa dosyc kiepskie ale dopiero ucze sie je robic takze prosze o wyrozumialosc .Wszelka krytyka mile widziana mile widziane takze porady dot. cieniowania czarnego :d
Chaos Space Marine champion
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Czarnego nie można cieniować bo hmm jest czarny Za to można go rozjaśniać. Najlepiej robić to szarym, albo niebieskim. Co do konkretnych kolorów to :
codex grey + czarny -> codex grey -> fortress grey -> fortress grey + odrobina białego
albo
shadow grey + czarny -> shadow grey -> space wolfs grey
Moim zdaniem na figurce przesadziłeś z bajerami. Dajesz NMM, Source lighting, rdze, a zapominasz o opiłowaniu modelu.
Spokojnie, po kolei.
NMM jak na pierwszy raz całkiem nieźle choć jak metal nie wygląda
Source lighting powinno się bardziej rozchodzić a w miejscach "święcących" powinno być aż do białego. U Ciebie wszystko kumuluje sie w jednym miejscu.
Potrenuj czarny.
Opiłuj model z nadlewek i nawierć lufę plazmy. Koniecznie !
codex grey + czarny -> codex grey -> fortress grey -> fortress grey + odrobina białego
albo
shadow grey + czarny -> shadow grey -> space wolfs grey
Moim zdaniem na figurce przesadziłeś z bajerami. Dajesz NMM, Source lighting, rdze, a zapominasz o opiłowaniu modelu.
Spokojnie, po kolei.
NMM jak na pierwszy raz całkiem nieźle choć jak metal nie wygląda
Source lighting powinno się bardziej rozchodzić a w miejscach "święcących" powinno być aż do białego. U Ciebie wszystko kumuluje sie w jednym miejscu.
Potrenuj czarny.
Opiłuj model z nadlewek i nawierć lufę plazmy. Koniecznie !
Nmm pierwszy raz wedlug tutoriala hasha wczesniej juz probowalem Nmm model mial bycx zrobiony normalnymi metalikami ale stwierdzilem ze sproboje zrbic ten nmm i spytac sie co o tym sadzicie . Z opilowaniem faktycznie zawalilem , moja wina . Dzieki za rady dot.czarnego
- Vilgefortz
- "Nie jestem powergamerem"
no nie jest zly
choc to nmm mi sie jakos nie podoba ale ogolnie calkiem ok :d
choc to nmm mi sie jakos nie podoba ale ogolnie calkiem ok :d
- Hashmallum
- Mudżahedin
Za malo zlota w zlocie na nmmie ale zasade opanowales, teraz tylko musisz lepiej dobierac kolorki posrednie - wiecej snakebite'a i bedzie gites.