Plague priest z flailem 339 pts
Plague furnace
2 x DS 2 level
Elektryk 2 level 150 pts
Doomrocket i akumulator
24 Clanraty z tarczami 175 pts
Muzyk i szmata
Ratling lub sieczkarka
24 Clanraty z tarczami 190 pts
Muzyk i sztandar
Miotacz Ognia
5 x 5 Giant ratów z packmasterem 5 x 23 pts
2 x 5 Jezzaili 2 x 100 pts
25 Plague monków 225 pts
FCG
Banner of under empire
Kretozord 250 pts
Taki mój standardzik na te punkty.
Jezzaile kretozord i piec walą w kawę
Giant raty fajna rzecz. Stawiam przed klockiem wróg szarżuje, niszczy i wbija się we mnie
(ale walka w mojej turze ) a ja mu z boku z np. kreta
Rakieta fajna na większe klocki. Piorun dobry na piechotę.
A jak priest dostanie Cloud of corruption to hmm.... Bedzie źle (dla wroga, zwłaszcza przy
miscaście na 6 )
Szczurki 1650
Szczurki 1650
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
-
- Masakrator
Źle. PP jako caddy to generalnie dość zjebany pomysł. Czemuż? Gazownia to jedna z najmocniejszych broni szczurków i jest regularnie ostrzeliwana z każdej broni dystansowej( zaraz po HPA). Twój heros jest zatem w ciągłym niebezpieczeństwie i przy odrobinie nieszczęścia może zejść w pierwszej turze. Razem z nim do piachu pójdzie zaś cała twoja anty-magia. Wywal mu jeden scroll i dodaj chociaż SO dla minimalnej ochrony. Zresztą, przy twojej rozpisce włożył bym drugiego elektryka z DSem. I rozłożył itemy równomiernie na obu inżynierach( DR+DS na jednym, WEC+DS na drugim). Wtedy możesz spokojnie wywalić 2gi lvl z śmierdziela.Plague priest z flailem 339 pts
Plague furnace
2 x DS 2 level
Jeśli bierzesz CR, to co najmniej 25+. Inaczej ten dość drogi regiment ucieknie ci od byle czego, spanikuje lub po prostu nic nie zrobi, gdy ktoś skupi na nim ostrzał. Brakuje tutaj cudownych wypełniaczy- slavów. Przy 2x regimentach CR warto zainwestować w slavy jako dodatkową masę.24 Clanraty z tarczami 175 pts
Muzyk i szmata
Ratling lub sieczkarka
24 Clanraty z tarczami 190 pts
Muzyk i sztandar
Miotacz Ognia
Dołożył bym paru Censerów, bardzo fajna i mocna jednostka.
Zważywszy na to , iż SB działa i na nasz shooting, to chyba dość dobry pomysł.25 Plague monków 225 pts
FCG
Banner of under empire
I tyle, mam nadzieję, że pomogłem.
"Niszczy i wbija się we mnie" - znaczy się niszczy w turze szarży, overrunuje i wybija się w Twój oddział? Jeśli tak, to w tym momencie ma możliwość wykonania w tej samej turze, kolejnej rundy walki przeciw nowo zaszarżowanej jednostce (ze wszystkimi efektami szarży - szarżowana nowo jednostka musi podjąć wszystkie testy psychologiczne wymagane i w odpowiedzi na overrun może tylko wykonać hold albo flee jako reakcję na szarżę) jeśli ta w tej turze jeszcze nie walczyła. Tylko jeśli ta szarżowana z overruna jednostka już walczyła w tej turze, wtedy rundę walki z overruna wykonujemy w następnej turze gry, ale wciąż zakładając, że oddział overrunujący szarżował (czyli i tak dostaje bonusy za szarżę).niszczy i wbija się we mnie
(ale walka w mojej turze )
Jeśli nie wyjaśniłem jasno, to w tabelce "Pościg do Nowego Przeciwnika" w Rulebook'u, będzie to szerzej wyjaśnione (str. 45 Rulebook)
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Mac pisze:"Niszczy i wbija się we mnie" - znaczy się niszczy w turze szarży, overrunuje i wybija się w Twój oddział? Jeśli tak, to w tym momencie ma możliwość wykonania w tej samej turze, kolejnej rundy walki przeciw nowo zaszarżowanej jednostce (ze wszystkimi efektami szarży - szarżowana nowo jednostka musi podjąć wszystkie testy psychologiczne wymagane i w odpowiedzi na overrun może tylko wykonać hold albo flee jako reakcję na szarżę) jeśli ta w tej turze jeszcze nie walczyła. Tylko jeśli ta szarżowana z overruna jednostka już walczyła w tej turze, wtedy rundę walki z overruna wykonujemy w następnej turze gry, ale wciąż zakładając, że oddział overrunujący szarżował (czyli i tak dostaje bonusy za szarżę).niszczy i wbija się we mnie
(ale walka w mojej turze )
Jeśli nie wyjaśniłem jasno, to w tabelce "Pościg do Nowego Przeciwnika" w Rulebook'u, będzie to szerzej wyjaśnione (str. 45 Rulebook)
Zle prawisz!!!! Mozliwosc dodatkowej walki po overrunie w innym oddziale wroga, ma sie jedynie gdy overrunuje sie w oddzial bioracy udzial w HtH, ale ktory nie jeszcze nie walczyl w danej turze
Ah no tak, przeoczyliśmy z kumplami ten kawałek zapisku i źle graliśmy (graliśmy tak jak napisałem wcześniej) - napisałem o sytuacji do jakiej się przyzwyczaiłem i dziękuje za wskazanie mi błędu. Również wybacz krusk za wprowadzanie w błąd. W końcu to jednak Ty miałeś rację.rychu022 pisze:Zle prawisz!!!! Mozliwosc dodatkowej walki po overrunie w innym oddziale wroga, ma sie jedynie gdy overrunuje sie w oddzial bioracy udzial w HtH, ale ktory nie jeszcze nie walczyl w danej turze
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
krusk, to rozpa turniejowa? Jesli tak, to jesli nie masz ograniczenia bohaterow, wrzuc jeszcze jednego maga - np. elektryka tak jak pisal Occ. Inaczej ciezko Ci sie bedzie przebic z magia. I w takim wypadku polecam na elektryku te scrolle Priesta, a Priestowi mozesz dac np Pipesy i jakas ochrone Scrying Stone np, chociaz jesli skutecznosc jest dyskusyjna ;-)
Ja bym wywalil Wepon Team jeden i wrzucil Storm Banner + Slavy, ale to juz zalezy od tego jak lubisz grac.
Nie wiem czy dwie piatki Jezzaili na takie punkty to nie da duzo jesli masz Abominacje. Warto pomyslec nad wymiana na Censerow jednej z tych piatek. Na male punkty masz poza Lizardami tylko jednego potencjalnego large targeta na stole.
5x5 Giant Ratow.. Pamietaj ze w chuj latwo ich wystrzelac wszystkich w jedna ture (panika w 6"), lub zbrejkowac przy Twojej taktyce (znowu panika w 6"). Nie ma Seera na stole, wiec te paniki na 8Ld (czy tez 5 u Jezzaili) sa dosc ryzykowne. Uwazaj na to zeby trzymac te Gianty poza szostym calem.
Ja bym wywalil Wepon Team jeden i wrzucil Storm Banner + Slavy, ale to juz zalezy od tego jak lubisz grac.
Nie wiem czy dwie piatki Jezzaili na takie punkty to nie da duzo jesli masz Abominacje. Warto pomyslec nad wymiana na Censerow jednej z tych piatek. Na male punkty masz poza Lizardami tylko jednego potencjalnego large targeta na stole.
5x5 Giant Ratow.. Pamietaj ze w chuj latwo ich wystrzelac wszystkich w jedna ture (panika w 6"), lub zbrejkowac przy Twojej taktyce (znowu panika w 6"). Nie ma Seera na stole, wiec te paniki na 8Ld (czy tez 5 u Jezzaili) sa dosc ryzykowne. Uwazaj na to zeby trzymac te Gianty poza szostym calem.