galeria unicorna (01.05. mag na pegazie-koniec)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Unicorn
"Nie jestem powergamerem"

galeria unicorna (01.05. mag na pegazie-koniec)

Post autor: Unicorn »

no dobra... miałem dziś sporo czasu więc postanowiłem porobić troszkę zdjęć swoich figsów:]
sorry za zdjęcia ale lepszczych zrobić nie mogę :(
na początek idą leśniaki
spellsigner + gg/scouci
Obrazek
GR
Obrazek
trochę różności
Obrazek
kurnik
Obrazek
WR wraz z hero
Obrazek
centaury ( WR) mogą też być cantigorami ;)
Obrazek
troche wayów
Obrazek
tancerze
Obrazek
tancerz noble
Obrazek
spellsinger 2
Obrazek
driady
Obrazek
3 alterzy
Obrazek
znów różości...
Obrazek
zdjęcia rodzinne
Obrazek
Obrazek
to nad czym obecnie pracuje
Obrazek
i moja konwersja smooooooooczka :] skończona w 75% (podobny trochę do runepriesta ;p), głowy wam jeszcze nie pokaże, bo nie zrobiłem jej zdjęć, mogę tylko powiedzieć że jest od zupełnie innego smoka :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

za jakiś czas wrzuce zdjęcia mojej wieeeeelkiej orczej hordy, a później imperium :P
podoba się?
Ostatnio zmieniony 1 maja 2010, o 22:03 przez Unicorn, łącznie zmieniany 11 razy.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Zajebiście =D>

Kolorystka co prawda standardowa, ale wykonanie, świetne. Figsy które mi się najbardziej podobają, to jednorożec, centigory(WR), oraz war dancer noble(chyba jakoś tak? :wink: )

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

smok super, aczkolwiek zbroja mi się nie podoba, głowę zgaduję że weźmiesz od normalnego green dragon (mam nadzieję). pokaż przybliżenie na łuski bo to jest najciekawszy element.

a i z ciekawości jak usuwałeś poprzednie łuski

Awatar użytkownika
Unicorn

zbroje zostawiłem celowo, podoba mi się ;) (jakoś fajnie się pomaluje i będzie git)
łuski usuwałem zwykłym nożem, a następnie papierem ściernym
zgadłeś, głowa od 5edycyjnego green dragona
przybliżenie łusek dam za jakiś tydzień, do tego czasu go skończe(mam nadzieje że wraz z jeźdźcem :P), a mam jeszcze sporo pracy...

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Super armia. Gratuluję :) Sam idę malować :P
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

ja do czyszczenia takich rzeczy użyłem lepszego patentu, mianowicie rozgrzanego małego pilnika który roztapia plastik, który potem łatwo usunąć.

a powiedz mi jak ta głowa będzie pasować? chodzi o to czy nie jest za mała w szyi gdyż smoki stare przypominały węże a star dragon tę szyję już ma konkretną.

Awatar użytkownika
Unicorn

generalnie pasuje( troszkę trzeba było szyi i pancerza dorobić z GS, ale daje rade, bez GS byłoby dużo gorzej, w końcu średnica szyi SD jest 2-krotnie większa niż green dragona ;p), w zasadzie miałem już przyklejoną głowę, ale z racji że nie zrobiłem pinów (bo mi się nie chciało) to mi się odłamała... teraz tego błędu nie popełnię ;]

szkoda że ja takiego patentu z pilnikiem nie znałem wcześniej, oszczędziłbym sobie sporo nerwów :P dzięki

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Armia super. Nie ma się do czego przyczepić. Łuski na smoku super. Napisz tutorial jak takie lepić ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

armia bardzo fajna, szczególnie Wild Centigors bym sobie dokładniej obejrzał bo wydają się cacy (i przy okazji potwierdzają związek między WE i bestiami oraz Chaosem o którym my, krasnoludy, zawsze wiedzieliśmy :twisted: ) Przydało by się nieco inne tło do zdjęć ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Unicorn

Rakso_The_Slayer pisze:przy okazji potwierdzają związek między WE i bestiami oraz Chaosem o którym my, krasnoludy, zawsze wiedzieliśmy :twisted:
taaa..... :mrgreen:
co do tła... nie chce mi się ;)
dokładniejsze zdjęcia centi... tfuu wild ridersów dam może razem ze zdjęciami smoka, tylko ostrzegam że centaury były moim pierwszym większym projektem z GS i futerko, o ile pół roku temu byłem z niego bardzo zadowolony, to teraz mnie się już mniej podoba, ale tragedii nie ma ;]
przy okazji może wstawie dokładniejsze zdjęcia treemanów i treekinów, bo na rodzinnym nie bardzo ich widać :P
zapomniałem dodać, że całą armie WE robią w NMM(a raczej próbuje ;p), a imp i o&g w tradycyjnych metalikach :D
Dzięki za pozytywne komentarze!

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi

Post autor: Kamil Kiwi »

Piekna armia drewniakow. Ale widze też że masz spoko Imperium.
Trzymaj tak dalej, bardzo mi sie to podoba. No i ćwicz skilla w NMM.

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

rewelacyjna armia... =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo przyjemne figurki, szczególnie w całości armia wygląda genialnie.
I gratuluję wytrwałości jeśli masz trzy tak duże armia pomalowane na takim poziomie :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Generalnie tak patrze , ze gracz WE to czesto hobbyscie kolejna naprawde na wysokim poziomie armia WE. Smoka zapowiad sie rewelacyjnie. Jaki bedzie jezdziec?

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Wypas armia, cała pomalowana, no i czekam na kolejne dwie (!).
Nie do pomyślenia, że tyle chce ci się malować itp :P

Awatar użytkownika
Unicorn

co do jeźdźca: będzie miał nogi od lorda ze smoka(usunąłem ten pancerzyk typowo HE i zrobiłem z GS łuseki takie jakie mają WE :P), zbroje ma od lorda maga z tego samego boxu(tutaj usunąłem mu ten wielki kołnierz), łapy ma z bitsów po lordzie na great stagu, miecz mu dałem GR, łeb ma chyba od magów HE, a tarcze będzie miał albo taką jak wild riders noble, albo zrobie samemu tarcze ze smoczych łusek ;]
dzięki jeszcze raz za komentarze
niedługo również wstawię foty Wipów MMM robionych z.... zwykłych goblinów :shock: (jestem ciekaw jak na nie zareagujecie ;])

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Mów prędko jak zrobiĆ takie łuski ;)

Awatar użytkownika
Unicorn

nic trudnego, jest to nic innego jak wycinanie trójkątów :wink: , tylko trzeba uważać bo 1 błąd i.... wszystko od nowa ;p

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

To jak możesz to pstryknij ich fotę z mniejszej odległości.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Armia super :D fajne masz tam modele w ogóle :) A tak to poza tym pytanie - czy nasz Smok nie jest na podstawce 50x50 :?: bo taki jest w AB i Runepriest takiego robił a ty robisz chyba 50x100 to sie pytam ;) (choć może się myle :wink: )
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

ODPOWIEDZ