Empire greatswordzi up

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Empire greatswordzi up

Post autor: patryk999 »

Swoje wampiry dałem bratu (mam nadzieję,że też coś będzie tu wrzucał)Dostałem batalion empire i jakoś tak zacząłem to zbierać.Długo zastanawiałem się nad doborem kolorów, w końcu wyszło ,że zielony i pomarańczowy.Pierwszy gwardzista dzisiaj siedziałem trochę w swojej nowej pakamerze i w przerwach między obowiązkami wyszło coś takiego.Fota byle jaka bo z telefonu robiona.Nie wiem czy kolory pasują do siebie...
Obrazek
Obrazek

aha jak dokleję pistoliersom kilka fajnych bitsów (np.kusze) to nikt się nie doczepi,że nie wolno mi ich wystawić na stół???jakoś biednie wyglądały te koniki,dokleiłem im te mikro tarcze od troopsów i kusze czempionowi taka moja wizja...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, o 18:55 przez patryk999, łącznie zmieniany 7 razy.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

porządnie =D>

niezły Hochland się szykuje :wink:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

W zasadzie to chciałem zrobić armię niedobitków z Mordheim,ale za dużo roboty by było,chociaż ktoś mi napisał bym zrobił podstawki z kawałkami wydrstona ,deskami ,szczurami itd.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

wtf co to za pióro ?

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

runepriest pisze:wtf co to za pióro ?

Wiem,wiem...za duże do tego jednokolorowe.Pióro jest za box od GS,wypraski od cmd dokładnie:)

Awatar użytkownika
Horror
Mudżahedin

Post autor: Horror »

bardzo fajna kolorystyka

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Fajny fajny, ale czy to kolory konkretnej prowincji?
Moim zdaniem do kusz nikt się nie przyczepi, chyba, że będzie oceniany WYSIWIG to może się ktoś uczepić.

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Post autor: maciek_89 »

pióro :roll: nie pasujące.
Natomiast samo malowanie bardzo dobre jak na poziom armii.

Można byłoby jeszcze wyciągnąć jakoś zbroję.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Nie licząc przydużego pióra GS jest cacy. Fajne kolorki i dobre malowanie. Jak tak będzie wyglądać cała armia to będzie super imperium :)
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Ładnie, ładnie, czekamy na więcej.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Tak, to sa kolory konkretnej prowincji, chociaz z tego co autor pisze, wyglada na to ze zupelnie przypadkiem :-)

patryk: Jaka kolorystyke zastosowales na tym 'pomaranczowym'? Tez maluje pomaranczowo i szukac dobrego kolory na podklad i poczatkowe przejscia..

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Cosmo pisze: Jaka kolorystyke zastosowales na tym 'pomaranczowym'? Tez maluje pomaranczowo i szukac dobrego kolory na podklad i poczatkowe przejscia..
Pióro to biały podkład ,jasny zółty(dwie warstwy) potem rzadką mieszaniną żółtego i czerwonego tj.pomarańcz.Potem kilka rozjaśnień i gotowe.
Portki i rękaw,biały podkład,potem pomarańcz i wash ciemnym czerwonym...Kurde użyłem pactry a zdrapane są nazwy farb z naklejek więc nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie co to za farby.Dzisiaj podejdę do sklepu i kupię kilka walejo i gw i tutoriala zrobię w nocy jak malowałem tego gs,bo pactrami nikt nie maluje chyba.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Mało owocny weekend ,zrobiłem kilka podstawek(jeszcze bez trawki ,może przyjdzie jutro),jeden swordmen...Nie mam czasu nawet się wysrać ostatnio:/
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, o 20:17 przez patryk999, łącznie zmieniany 1 raz.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

zaleganie masy kałowej niezdrowe :oops:
zdjęcia małe
podstawki fajne :)

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Pistoliersi,tylko jeden całkowicie skończony,koników już nie będę ruszał,nie chce mi się.dałem nową trawkę od GF9...sam nie wiem czy zielona nie byłaby lepsza.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

A po co ruszać koniki?
Są świetne =D>

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Bardzo fajnie pomalowane figurki :)
Nie przeszkadza mi połączenie odcieni czerwieni i zielonego a to duuuuu......żo :)

Super =D>

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Cosmo pisze:Tak, to sa kolory konkretnej prowincji, chociaz z tego co autor pisze, wyglada na to ze zupelnie przypadkiem :-)

patryk: Jaka kolorystyke zastosowales na tym 'pomaranczowym'? Tez maluje pomaranczowo i szukac dobrego kolory na podklad i poczatkowe przejscia..
Zacznij baze blood redem tzn calosc co cchesz miec pomalowane na pomaranczowo - nastepnie nastepna warstwa to blazing orange , potem blazing + fiery orange , fiery orange i na koniec mozna zoltego dodac do fiery ale to tylko bardzo delikatnie krawedzi i male elementy danej powierzchni.

Imperium jak ta lala sie zapowiada. Czekamy na kolejne prace.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Patryk naprawdę podobają mi się Twoje prace ze względu na malowanie, super dobór kolorów jak na moje oko, sam kiedyś zbierałem Imperium :-) Widać, że malować umiesz, tak samo jak zrobić podstawki pod armię.

ALE jest jeden problem:na zdjęciu pistoliersów od przodu widać po nogach i grzywach koni (np. środkowy koń na wymienionym zdjęciu), że nie zdjąłeś/niedokładnie zdjąłeś nadlewki z modeli, a to okropnie rzuca się w oczy i sprawia, że prace z naprawdę dobrych i solidnych stają się nieciekawe...

Ani myślę jakoś strasznie krytykować, po prostu rzecz do poprawy i już, a warto, bo armia zapowiada się super.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Tak nadlewki to mój koszmar....Ale mam już w sumie 80-100 figurek do sklejenia i pomalowania,a jestem dosyć chaotyczny i robię kilka rzeczy na raz.Na biurku mam burdello bum bum czyli pistoliersów,knightów,piechoty gswordow i innego badziewia.Nie potrafię zająć się czymś jednym np. tylko pistoliersami,uwierzcie mi ,że zmuszałem się by pomalować te konie w miarę do końca(są tylko troszkę pocieniowane) teraz wiem,że nie lubię malować figurek,które mi się nie podobają.Zresztą błąd zrobiłem ,że za szybko kupuję figurki a potem ,leżą miesiącami.Teraz nakupiłem trochę do infinity figsów bo mi się spodobały i pewnie będę je męczył przez pół tygodnia i rzucę w kąt jak 40k.Moją wadą jest tylko brak czasu,zazwyczaj pieszczę figsy , a tu taki bubel wyszedł.Jak przyjdę z roboty to czasem tylko popatrzę na biurko czy laska mi czegoś nie wywaliła(posprzątała) dokleję jakiemuś biedakowi główkę lub rączkę i tyle.Czasem mi się nie chce nic ,macie jakieś rady by znaleźć chęci do dalszej pracy "figurkowej" ???

ODPOWIEDZ