DMP 2010???
DMP 2010???
Nowy rok, wiadomo, ze DMP nie bedzie w koncu na Polconie (hurrrra), pytanie jest takie gdzie bedzie? Z tego co pamietam Gorzow byl zachecony, ale chlopaki za aktywni nie sa ostatnio, wiec chcialbym ja np. wiedziec czy to nadal aktualne , jaki termin planujecie (czy taki jak zwykle koniec sierpnia - co bylo optymalnym) , ile bitew (w glosowaniu generalnie wyszla wygrana minimalna wygrana 6 nad 5, ale to bylo tylko glosowanie de facto opiniotworcze, zebyscie wiedzieli co wola gracze). Takze super by bylo podac pkty - czy jak zawsze 2250 , czy zwiekszacie do ostatnio modnego 2350? (dzieki temu moznaby rozpy zaczac juz cwiczyc pod dmp)
mysle ze Gorzow sie zmobilizuje
ciekawe tylko czy Master Blaster przez to nie wyleci z puli
-> analogia do macek/DMP i jednego mastera na miasto
o przejsciu ze standardowym formatem na 2350 juz sie jakis czas temu zastanawialem, mysle ze chyba nadszedl na to czas... pokazuje to coraz wiecej turow na wlasnie te punkty i powolne naturalne wypieranie 2250
pzdr

ciekawe tylko czy Master Blaster przez to nie wyleci z puli

o przejsciu ze standardowym formatem na 2350 juz sie jakis czas temu zastanawialem, mysle ze chyba nadszedl na to czas... pokazuje to coraz wiecej turow na wlasnie te punkty i powolne naturalne wypieranie 2250
pzdr
No i chyba pozostaje jeszcze kwestia tego czy DMP będzie Masterem, bo to też jest ważne.
Spora część społeczności uważa że ne powinien, ale to tylko wynikało z rozmów na forum i przy spotkaniach po turniejowych.
Spora część społeczności uważa że ne powinien, ale to tylko wynikało z rozmów na forum i przy spotkaniach po turniejowych.
- swieta_barbara
- habydysz
Wg mnie zdecydowanie nie.
to jest kwestia otwarta, sam mam ambiwalentne uczucia
z jednej strony, najbardziej prestizowy i najwazniejszy turniej w roku, ktory przyciaga najwieksza liczbe graczy - rowniez (choc mysle ze w malej czastce) przez to ze jest masterem (dla wiekszosci graczy ktorzy jada na turniej wyjazdowy ten jeden raz w roku wlasnie na DMP moze to byc jakims tam argumentem)
ale z drugiej strony jest to tak znany turniej, ze nawet bez mastera bedzie na nim zapewne kolo 300 osob
no i odwieczny argument o 5 zwyciezcach
nie jest to dla mnie tak prosta i oczywista sprawa
z jednej strony, najbardziej prestizowy i najwazniejszy turniej w roku, ktory przyciaga najwieksza liczbe graczy - rowniez (choc mysle ze w malej czastce) przez to ze jest masterem (dla wiekszosci graczy ktorzy jada na turniej wyjazdowy ten jeden raz w roku wlasnie na DMP moze to byc jakims tam argumentem)
ale z drugiej strony jest to tak znany turniej, ze nawet bez mastera bedzie na nim zapewne kolo 300 osob
5 zwycięzców przy 300 osobach, to jak jeden przy 60. Ot, po prostu więcej osób w sezonie ma 300 pts.ale z drugiej strony jest to tak znany turniej, ze nawet bez mastera bedzie na nim zapewne kolo 300 osob
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
mysle, ze dobrze zorganizowane DMP to praktycznie pewny master dla danego osrodka w przyszlorocznym glosowaniu.
- morgan10005
- Falubaz
Który ośrodek ma możliwość zrobienia turnieju na 400 osób?
Sala, a raczej sale, 200 stołów, tereny, cała logistyka, sędziowanie.
Sala, a raczej sale, 200 stołów, tereny, cała logistyka, sędziowanie.
wiem, że mój post niczego nie wniesie, ale...
Najchętniej widziałbym DMP w Bydgoszczy
Najchętniej widziałbym DMP w Bydgoszczy

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!

GT też miało się samo obronić...thurion pisze:to jest kwestia otwarta, sam mam ambiwalentne uczucia
Początki też były obiecujące a potem...
Sami wiecie.
Ja bym mastera zostawił bo na pewno motywuje to część graczy do przyjazdu.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
- swieta_barbara
- habydysz
Nie musimy tego zmieniac juz nieodwolalnie. Moim zdaniem moznaby w ramach eksperymentu zrobic DMP poza liga - jesli okaze sie, ze nie jest to dobry pomysl (bo frekwencja bedzie licha itp), w przyszlym sezonie mozna znow przywrocic.
Lepsze wrogiem dobrego.
Po co zmieniać coś co jest już dobre?
Po co zmieniać coś co jest już dobre?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Wydaje mi się że to co proponuję Barbara to dobra idea. DMP to fakt faktem najważniejsza impreza WFB w Polsce gdzie spotyka się najwięcej graczy i najwięcej znajomych mord (
) się przewija 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ja uważam, że DMP powinno być masterem. Na DMP 2009 pojechałem między innymi z tego powodu. Nie wiem, czy chciałoby mi się ogarniać to całe zamieszanie przy zbieraniu drużyny, gdyby to nie był master.
Co do 5 zwycięzców, to tak jak napisał Jankiel, nie robi o wielkiej różnicy. A nie wierze, żeby ktoś brał do drużyny słabego gracza, tylko po to, żeby go wywindować.
Takie jest moje zdanie.
Co do 5 zwycięzców, to tak jak napisał Jankiel, nie robi o wielkiej różnicy. A nie wierze, żeby ktoś brał do drużyny słabego gracza, tylko po to, żeby go wywindować.
Takie jest moje zdanie.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Tak, jasne. Zróbmy sobie eksperyment.swieta_barbara pisze: Moim zdaniem moznaby w ramach eksperymentu zrobic DMP poza liga - jesli okaze sie, ze nie jest to dobry pomysl (bo frekwencja bedzie licha itp), w przyszlym sezonie mozna znow przywrocic.
Bolt tak szybko biega, zdejmijmy mu buty. W przyszłym roku, jak się nie sprawdzi, założymy mu kalosze.
Jak coś jest największym turniejem w Polsce i na świecie – poeksperymentujmy. Zróbmy go w Pcimiu, zróbmy go bez krzeseł, zróbmy go poza ligą. Może format zmieńmy na singiel 2500? (Były takie pomysły, były).
W końcu uda się coś wreszcie spieprzyć.
Najbardziej wyczesany turniej świata do ligi wam nie pasuje? Zmieńcie sobie ligę, w ramach eksperymentu.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Jedy Knight pisze:Najbardziej wyczesany turniej świata do ligi wam nie pasuje?Zmieńcie sobie ligę, w ramach eksperymentu.

To, że komuś się nie podoba nie znaczy, że wszyscy tak myślą...
Abandoned
Abandoned
Nie bulwersuj się... każdy ma prawo do swojej opini. Masz coś przeciw napisz coś co zawiera argumenty.
Ponadto to tylko pomysł a ty już robisz strajk jak by Ci mieli internet odciąć za złe spawowanie.
Ponadto to tylko pomysł a ty już robisz strajk jak by Ci mieli internet odciąć za złe spawowanie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...