skaveny 1350pts

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

skaveny 1350pts

Post autor: Malcavian »

popełniłem taką rozpiskę, powiedzcie co o niej sądzicie i czy na turnieju dałaby radę.

heroes:
-plague priest- magic lvl 2, flail, pipes of piebald - 164pts
-warlock engineer - magic lvl 2, condenser, DS - 145pts

core:
- skavenslaves x22 - muzyk - 46pts
- skavenslaves x21 - muzyk - 44pts
- skavenslaves x21 - muzyk - 44pts

-giant rats x5 + packmaster - 23pts

- clanrats x25 - sztandar, muzyk, hand weapon + shield, + Doom-flayer weapon team - 180pts

special:
- plague monks x25 - 2xhand weapon, LA, sztandar (storm banner) , muzyk - 240pts
- censer bearers x 8 - censer 128pts
- warplock jezzail team x7 - 140pts

rare:
- Doomwheel - 150 pts

PD - 6
DD - 4
TOTAL - 1350pts

grałem do tej pory tą rozpiską z VC, dwarfami i HE grającym na konnicy i we wszystkich 3 bitwach grało mi się tym wcale dobrze. Kółko mi się nie zawsze spłaca, jest bardzo losowe, ale myślę, że poprostu muszę nauczyć się tą zabawką grać. Narazie trudno mi też ogarnąć Doom-flayera, którym chyba gram zbyt asekuracyjnie, ze względy na jego 1W i 3T. Wszystkie sugestie mile widziane

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Hmm zastanow sie nad DoomRocketem i wymiana Wheela na Abominacje. Na male punkty ma duzo wieksze szanse sie splacic IMHO.

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

pewnie masz rację, ale abominacja nie pasuje mi za bardzo do klimatu tej armii, poza tym nie ma widoków na model, a doomwheel prezentuje się zajebiście :D

ODPOWIEDZ