Witam,
niezbyt to oryginalne, że po raz dziesiąty jakiś gracz O'n'G zawiesza rozpę wg nowego BP. Ale nie muszę być oryginalny, ważne, że rozpa jest. W sobotę mam bitwę z HE. Znając przeciwnika powinienem się nań ustawić, ale to Imperialne zagrywki słabych ludków. Poza tym chciałbym przetestować coś, co byłoby bardziej uniwersalne. Oto moja propozycja.
1 Orc Great Shaman @ 334 Pts
General; Magic Level 4
Warboss Um's Best Big Boss At
Beard of Barbus
Dispel Scroll
Yan Khel Mushroom
Sword of Battle
1 Boar @ [0] Pts
1 Black Orc Big Boss @ 176 Pts
Battle Standard
Shinguards of Sneaky Shino
Collar of Zorga
Martog's Best Basha
1 Boar @ [0] Pts
1 Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2
Magic Mushrooms
Horn of Ugrok
1 Night Goblin Shaman @ 130 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll
Nibbla's Itty Ring
1 Cannon @ 85 Pts (wiem, wiem, ale niestety nie mam 2x DD)
1 Doom Diver @ 80 Pts
2x Wolf Chariot @ 63 Pts
4 gobbo
4 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
2x 3 Squig Herd @ 90 Pts
19 Savage Boyz @ 201 Pts
FCG, shield
2x 23 Night Goblins @ 123 Pts
Musician
2 Fanatic
5 Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Musician
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 7
Models in Army: 143
Total Army Cost: 1999
Koncepcja taka:
Gienek mag idzie do Savagy (często nawalali z tym frenzy, ale ich lubię i mam figurkę Wurzaga, co zrobić...), BSB do jednych NG z jednym magiem NG, drugi zobaczę co mu się wylosuje, czyli albo machiny, ale raczej też NG. Wolę dużego Orkowego szamana, bo ma lepszy defens i czary bardziej mi pasują (Fists są niezłe).
Dalszy ciąg już znacie. Ustawić się jak najbliżej krawędzi, ostrzelać, pomagować, poblokować squigami (wybuchnąć w miarę dobrze) i fastem, obronić NG przed śmieciami i sypnąć fanoli.
Właściwie to bolą mnie moje dwa rywany goblińskie. Zastanawialem się nad sensownym ustawieniem artefatów, tak żeby mi się gdzieś Yellow Kidney Stone of Xet zmieścił. Co zadziwiające gobliny czasem dają ciała, gdy się przestraszą. Bez utraty tego komba przedmiotowego (2x bound i tyle kości Powera) trochę mi to nie poszło.
Zaraz po bitwie postaram się zawiesić wieści.
Czekam na komentarze i pozdrawiam,
Natibak.