Nowe Orki na 2k

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natibak
"Nie jestem powergamerem"

Nowe Orki na 2k

Post autor: Natibak »

Witam,
niezbyt to oryginalne, że po raz dziesiąty jakiś gracz O'n'G zawiesza rozpę wg nowego BP. Ale nie muszę być oryginalny, ważne, że rozpa jest. W sobotę mam bitwę z HE. Znając przeciwnika powinienem się nań ustawić, ale to Imperialne zagrywki słabych ludków. Poza tym chciałbym przetestować coś, co byłoby bardziej uniwersalne. Oto moja propozycja.

1 Orc Great Shaman @ 334 Pts
General; Magic Level 4
Warboss Um's Best Big Boss At
Beard of Barbus
Dispel Scroll
Yan Khel Mushroom
Sword of Battle

1 Boar @ [0] Pts

1 Black Orc Big Boss @ 176 Pts
Battle Standard
Shinguards of Sneaky Shino
Collar of Zorga
Martog's Best Basha

1 Boar @ [0] Pts

1 Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2
Magic Mushrooms
Horn of Ugrok

1 Night Goblin Shaman @ 130 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll
Nibbla's Itty Ring

1 Cannon @ 85 Pts (wiem, wiem, ale niestety nie mam 2x DD)

1 Doom Diver @ 80 Pts

2x Wolf Chariot @ 63 Pts
4 gobbo

4 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully

1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully

2x 3 Squig Herd @ 90 Pts

19 Savage Boyz @ 201 Pts
FCG, shield

2x 23 Night Goblins @ 123 Pts
Musician
2 Fanatic

5 Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Musician

Casting Pool: 10
Dispel Pool: 7
Models in Army: 143
Total Army Cost: 1999

Koncepcja taka:
Gienek mag idzie do Savagy (często nawalali z tym frenzy, ale ich lubię i mam figurkę Wurzaga, co zrobić...), BSB do jednych NG z jednym magiem NG, drugi zobaczę co mu się wylosuje, czyli albo machiny, ale raczej też NG. Wolę dużego Orkowego szamana, bo ma lepszy defens i czary bardziej mi pasują (Fists są niezłe).

Dalszy ciąg już znacie. Ustawić się jak najbliżej krawędzi, ostrzelać, pomagować, poblokować squigami (wybuchnąć w miarę dobrze) i fastem, obronić NG przed śmieciami i sypnąć fanoli.

Właściwie to bolą mnie moje dwa rywany goblińskie. Zastanawialem się nad sensownym ustawieniem artefatów, tak żeby mi się gdzieś Yellow Kidney Stone of Xet zmieścił. Co zadziwiające :) gobliny czasem dają ciała, gdy się przestraszą. Bez utraty tego komba przedmiotowego (2x bound i tyle kości Powera) trochę mi to nie poszło.

Zaraz po bitwie postaram się zawiesić wieści.

Czekam na komentarze i pozdrawiam,
Natibak.

ODPOWIEDZ