pytanie brzmi następująco:
jaka podstawka najlepiej pasuje do krasnoludów?
trawka/posypka/piasek/żwirek?
mogę prosić o nazwy konkretnych produktów i firm?
może jakieś linki do allegro?
dzia
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
oj jak to miło posłuchać profesjonalisty. wielkie dziękiTiger Brown pisze: 3) firmy BUSCH "Wildgras Dunkelgruen HO 7370" - długa trawka (6-8 mm), idealnie się nadaje na długoźdźbłe kępki na tle zwykłej trawki.
Nazwał mnie "profesjonalistą" ! Widzieliście?! Chlip, chlip, jestem wzruszony! Chyba sobie to wydrukuję.Shinue pisze:oj jak to miło posłuchać profesjonalisty. wielkie dzięki![]()
Ja sypię jakąś jasnozieloną Fallera, ale mieszam z ciemnozieloną, żeby nie wyglądała jak wielkanocna rzeżucha."na tle zwykłej trawki" - a jaką "zwykłą trawkę" byś zaproponował?
Lunn pisze: Myślę, że to zalezy od koncepcji - czyli skąd Twój klan pochodzi i jaka tam jest gleba (wysokie, skaliste góry, ośnieżone płaskowyże czy lekko błotniste i trawiaste wzgórza) i jaka pora roku.
no niech ktoś mi powie, że te nazwy i cyferki nie brzmią profesjonalnieTiger Brown pisze: 1) firmy BUSCH "Modelbahn schotter 7062" - drobny, ziarna ~0,7-0,8 mm,
2) firmy FALLER "Streumaterial 170721" troszkę grubszy, ziarna ~1 mm,
3) firmy BUSCH "Wildgras Dunkelgruen HO 7370" - długa trawka (6-8 mm), idealnie się nadaje na długoźdźbłe kępki na tle zwykłej trawki.
To dobrze czy źle?Tiger Brown pisze:Lunn pisze: Myślę, że to zalezy od koncepcji - czyli skąd Twój klan pochodzi i jaka tam jest gleba (wysokie, skaliste góry, ośnieżone płaskowyże czy lekko błotniste i trawiaste wzgórza) i jaka pora roku.To jest szkoła robienia podstawek wg metody Stanisławskiego.
![]()
Ależ nie, jest OK, tylko zabawnie przeczytać coś, co sobie zwykle w głowie siedzi...Lunn pisze:To dobrze czy źle?Tiger Brown pisze:Lunn pisze: Myślę, że to zalezy od koncepcji - czyli skąd Twój klan pochodzi i jaka tam jest gleba (wysokie, skaliste góry, ośnieżone płaskowyże czy lekko błotniste i trawiaste wzgórza) i jaka pora roku.To jest szkoła robienia podstawek wg metody Stanisławskiego.
![]()
Wydaje mi się że najważniejszy jest pomysł, jakiś koncept a potem dopiero realizacja. Może jest na odwrót?
Do krasnali zdecydowanie soda oczyszczona. IMO oczywiście.pytanie brzmi następująco:
jaka podstawka najlepiej pasuje do krasnoludów?
trawka/posypka/piasek/żwirek?