Testy wiedzy na masterach
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
- swieta_barbara
- habydysz
Testy wiedzy na masterach
U nas na Bazyliszku oddzielilismy test wiedzy od punktacji generalnej (podobnie jak WOW) - zamierzamy jednoczesnie dobrze nagrodzic najlepszego hobbyste, tak zeby walka o ten tytul byla dobrze umotywowana. To rozwiazanie dorazne, choc wydaje mi sie, ze jest dosc sprawiedliwe.
Kto ma jeszcze jakie pomysly?
Antonio (mistrzy B-stockiego fluffu) w temacie na ogolnym przedstawil swoj draft, czyli zindywidualizowane armijnie testy wiedzy dla roznych generalow. To tez jest dobre rozwiazanie, choc z drugiej strony dorzuca organizatorom sporo roboty, a wiadomo ze organizacja turnieju to nie bajka i malo komu sie chce to ogarniac.
Kto ma jeszcze jakie pomysly?
Antonio (mistrzy B-stockiego fluffu) w temacie na ogolnym przedstawil swoj draft, czyli zindywidualizowane armijnie testy wiedzy dla roznych generalow. To tez jest dobre rozwiazanie, choc z drugiej strony dorzuca organizatorom sporo roboty, a wiadomo ze organizacja turnieju to nie bajka i malo komu sie chce to ogarniac.
Z doswiadczenia moge powiedziec, ze przy organizacji mastera jest sporo osob, ktore chca sie zaangazowac. Nie ma problemu, zeby czesc sie mogla zajac hobbystyka (nawet 1 osoba) - to jest kwestia przygotowania oceny malowania (ktora proponuje LL od niedawna) i zrobienia testow wiedzy pod ilestam armii. Nie jest to wielke wyrzeczenie (zauwazmy, ze schemat powinien byc taki sam - x pytan o zasady specjalne armii, y pytan o herosow i konfiguracje itemow na nich, i tak dalej - kwestia przerobienia testu pod kazda armie). Mysle, ze 2-3 wieczory to wystarczajacy czas, a mastera sie organizuje raz na rok.swieta_barbara pisze:Antonio (mistrzy B-stockiego fluffu) w temacie na ogolnym przedstawil swoj draft, czyli zindywidualizowane armijnie testy wiedzy dla roznych generalow. To tez jest dobre rozwiazanie, choc z drugiej strony dorzuca organizatorom sporo roboty, a wiadomo ze organizacja turnieju to nie bajka i malo komu sie chce to ogarniac.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, o 14:02 przez CzarnY, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie test powinien byc w generalce , na nastepnym Kohortexie bedzie podobnie jak w Bialym - 6 pytan z zasad , 4 z fluffu dla poszczegolnej armii.
zgadzam sie z Ziemkiem. test powinien byc w generalce, inaczej wszyscy beda go olewac i wkrotce w ogole zniknie z masterow...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
+1Gobos pisze:zgadzam sie z Ziemkiem. test powinien byc w generalce, inaczej wszyscy beda go olewac i wkrotce w ogole zniknie z masterow...
No i cogorsza - pojawi sie brak zainteresowania nawet swoją własną armią - Ja tylko sobie gram i nie musze jej znać.
Barbara na Kohortexie w przyszłym sezonie spokojnie mogę zrobić [ i pewnie tak będzie ] test dla każdej armii, poza moimi WE oczywiście [ bo pewnie zagram znowu
]
Nie widzę problemu dla tego tematu. Wystarczy dobrych parę minut i drobna znajomość tematu żeby złożyć naprawdę fajny test.

Nie widzę problemu dla tego tematu. Wystarczy dobrych parę minut i drobna znajomość tematu żeby złożyć naprawdę fajny test.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Nieprawda. Będą czytać booki te osoby, których to interesuje i którym zależy >> HobbyściGobos pisze:zgadzam sie z Ziemkiem. test powinien byc w generalce, inaczej wszyscy beda go olewac i wkrotce w ogole zniknie z masterow...
To, że testy są obecenie prawie wszędzie w generalnej mikroskopijnie wpływa na czytanie przez ludzi fluffu.
Jeżeli kogoś to kręci i ma czas to będzie czytał, innych siłą do niczego nie zmusicie. Zresztą wprwoadzenie pytań nawet z własnej armii sprowadzi się do jeszcze bardziej szczegółowych pytań i w dalszym ciągu nie wzbudzi zainteresowania do poznania np. kosztów punktówych wszystkich special characterów od 6 edycji itp itd. ponieważ taka wiedza nie jest potrzebna.
Trochę to przypomina takie mówienie: "Jesteś kaszubem, powinieneś znać tą historię, drzewa genealogiczne ważnych ludzi, daty wydarzeń, imiona kaszubskich kowali itp. Ale ja nie chce, nie potrzebuje! "
Xet czekalem az sie wypowiesz po raz kolejny i napiszesz to samo 
Tak tak wszyscy znamy Twoje zdanie - na szczescie imho jestes w totalnej mniejszosci.
WFB to hobby , a nie sport.
Chcesz sportu zacznij grac w szachy.

Tak tak wszyscy znamy Twoje zdanie - na szczescie imho jestes w totalnej mniejszosci.
WFB to hobby , a nie sport.
Chcesz sportu zacznij grac w szachy.
Tylko LL to nie LS 

- swieta_barbara
- habydysz
Wcale nie, ja sie z nim zgadzam :]Ziemko pisze:Tak tak wszyscy znamy Twoje zdanie - na szczescie imho jestes w totalnej mniejszosci.
a co mi tam, pospamuje - ja tez sie zgadzam z Xetem.
No ta mniejszosc wlasnie udaje, ze jest wiekszoscia

Xet pisze:Tak. Macie narazie 2 z 5 głosów
3 z 6, bo może i klimaciarzem, oraz hobbystą jakimś wybitnym nie jestem to spewnością wolałbym by Testy wiedzy były bo to jest element Masterów od lat.
Trzeba tylko testy troszke uprościć. tzn. nie dawać pytań totalnie z czapy, na które odpowiedz zna tylko ten co układał test.
Niech każdy ma szanse zrobić conajmniej 50% przy nawet nie wielkiej znajomości WFB => zasad ogólnych
5 z 7, jestem za utrzymaniem testów wiedzy, choć chętnie widziałbym ewolucję w jednym z kierunków:
Co innego znajomość zasad, fluffu, lorów, etc.
- testy 6/4 lub 5/5 - pytania ogólne/dot armii gracza lub
- testy oparte wyłącznie na fluffie z Rulebooka
Co innego znajomość zasad, fluffu, lorów, etc.