Home made gobo rydwan WIP (up 01.02 - dodano chukki)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Home made gobo rydwan WIP (up 01.02 - dodano chukki)
Postanowiłem spróbować swych sił i sklecić gobliński rydwan. Póki co mam budę i koła. Czekam na wilki i dorobię uprząż. Teraz czas na dodanie bitsów, ostrzy i takich tam. No i koła poprawię.
Pierwsze foty:
1. Projekt
2. Narzędzia
3.Buda
4. Buda 2
5. Buda 3
Proszę o uwagi i sugstie
Pierwsze foty:
1. Projekt
2. Narzędzia
3.Buda
4. Buda 2
5. Buda 3
Proszę o uwagi i sugstie
Ostatnio zmieniony 1 lut 2010, o 12:30 przez Yahoo82, łącznie zmieniany 1 raz.
Yahoo82 pisze:No i koła poprawię.
Aldean pisze:ale kola jakies takie krzywe:< moglbys je poprawic imo.
wyszło naprawdę świetnie. Wilki będą z GW (potworki) czy jakieś ładniejsze?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Wilki początkowo chciałem zrobić z psów chaosu, ale okazało się, że kumpel za grosze sprzeda mi te od goblińskich jeźdźców, więc nie będę kombinował. Może jeśli okaże się, że całość dobrze wygląda kolejne rydwany będą już z chaosowych.
Z kołami jest ciężko no ale postaram się, aby pasowały nawet do "goblińskich standardów".
Z kołami jest ciężko no ale postaram się, aby pasowały nawet do "goblińskich standardów".
Ładnie się zapowiada,koła bym zostawił,jak na gobliny to i tak za doskonałe:)
jakiej grubości wziąłeś płytki pcv?natchnąłeś mnie pomysłem by zrobić sobie war wagona do imperium
jakiej grubości wziąłeś płytki pcv?natchnąłeś mnie pomysłem by zrobić sobie war wagona do imperium
- Heinrich K.
- Mudżahedin
z nakrętek masz takie fajne kółka które zostają na szyjce butelki po odkręceniu korka, myślę że idealnie nadają się na metalowe obręcze do drewnianego kola i przy okazji łatwiej będzie uformować GS.
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
bardzo fajnie jak na razie, a co do kółek to moja rada jest taka żeby narysować cyrklem okrąg na balsie i wyciąć go i ponacinać tak żeby wyglądał na zbitego z desek a metalową obręcz zrobić z np. z paska tektury
Pozdrawiam
Rafał
Pozdrawiam
Rafał
No z kołami pokombinuję przy następnym rydwanie.
Co do materiału to nie jest pcv tylko balsa 2,5mm. Do tego zapałki (skończyły się wykałaczki) i modelina.
Teraz dochodzi karta telefoniczna, gs i bitsy.
Cieszę się, że się podoba
Co do materiału to nie jest pcv tylko balsa 2,5mm. Do tego zapałki (skończyły się wykałaczki) i modelina.
Teraz dochodzi karta telefoniczna, gs i bitsy.
Cieszę się, że się podoba
- Aron_Banalny
- Masakrator
wyciąć koło z balsy, ahabardzo fajnie jak na razie, a co do kółek to moja rada jest taka żeby narysować cyrklem okrąg na balsie i wyciąć go i ponacinać tak żeby wyglądał na zbitego z desek a metalową obręcz zrobić z np. z paska tektury
Pozdrawiam
Rafał
koła są rzeczywiście gumowate. ja się powtórzę i napiszę że moim zdaniem najlepsze (najmniej roboty, przy najlepszym efekcie) będą koła z plasticardu
Dokleiłem do rydwanu trochę plastiku i gs'u, skleiłem załogę. W tym tygodniu powinienem dostac wilki więc złoże całość i zacznę malować. W międzyczasie może drugi rydwan sklecę.
Kilka fotek:
Dodatkowo załączam fotki 2 chukk zrobionych z balsy, karty telefonicznej, polskiego gs'u i wykałaczek
Chukka 2 jeszcze do dokończenia:
Zastanawiam się, czy nie dokleić jeszcze kliku "nitów" na kołach.
Kilka fotek:
Dodatkowo załączam fotki 2 chukk zrobionych z balsy, karty telefonicznej, polskiego gs'u i wykałaczek
Chukka 2 jeszcze do dokończenia:
Zastanawiam się, czy nie dokleić jeszcze kliku "nitów" na kołach.
rydwan coraz bardziej mi się podoba, ale na przyszłość pamiętaj, że gobasy mają niewiele wspólnego z dokładnością i regularnością (nity przy zębach)
co do chukk to szkoda, że wszystkie bele drewna są takie gładkie (nożykiem a przy balsie nawet tępym długopisem)
powodzenia i czekam na pomalowany rydwan
co do chukk to szkoda, że wszystkie bele drewna są takie gładkie (nożykiem a przy balsie nawet tępym długopisem)
powodzenia i czekam na pomalowany rydwan