doomwheel

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

doomwheel

Post autor: r0m »

gdzies tam na forum ligi sędziowskiej wygrzebałem:
Doomwheel ruszać się w compulsory, ale jeśli miałoby to prowadzić do szarży - deklaruje ją i może wykonać maks jeden pivot.
kiedy deklaruje tą szarże, przed rzutem na ruch, po rzucie? czy to oznacza że jeśli przeciwnik jest niewidoczny to szarży nie można wykonać? i jak wtedy widzi doomweel? 90stopni czy 360 z racji tego ze rusza sie w compulsory i moze isc we wszystkie strony?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

na pewno nie widzi 360 stopni, to jest pewne (abominacja tez nie widzi 360, tylko może ruszyć się w każdym kierunku)

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

na ale pytam się na potrzeby szarży, bo skoro musi ją deklarować to musi też widzieć przeciwnika. a skoro ma comp. movement to moze isc o 360 i wbic sie w kazdego. te dwie rzeczy się wykluczają.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Nie- compulsory movement dotyczy czego innego, a nie ruchu w każdą stronę. Jak znajdziesz mi w RB, że jednostka poruszająca sie w compulsory movement moze ruszać się w każdą stronę i szarżować w cel, którego nie widzi to stawiam Ci browar ;)

Sprostowanie: Każda jednostka poruszająca się w compulsory movement (poza ucieczkami) ma opisany ruch w swoich zasadach w Army Bookach- dominacja, pump wagon, spawn, hoppersi (na zasadzie obróć w dowolną strone i zakulaj kostkami)- W przypadku Doomwheela poruszasz się jak chariot w fazie CM z losowym ruchem. Rzut ile możesz sieruszyć, zadeklarowanie szarż na widoczny cel/ruch.

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

no, to trochę mi rozjaśniłeś kwestię, dzieki

ODPOWIEDZ