MASTERMIND - Challenger w Gdańsku, 21-22 kwietnia

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

MASTERMIND - Challenger w Gdańsku, 21-22 kwietnia

Post autor: Kowal »

MASTERMIND

Klub gier bitewnych Avatar i sklep Spider Games zapraszają na turniej WFB klasy Challenger !!

Foramt turnieju: 1350 punktów, limited, mecz-rewanż
1-2 sloty hero (dodatkowe sloty przysługują), 2+ core, 0-3 special, 0-1 rare

Czas i miejsce:
21-22 kwiecień 2007
PAŃSTWOWE SZKOŁY BUDOWNICTWA im. prof. Mariana Osińskiego
Gdańsk - Wrzeszcz, ul. Grunwaldzka 238

Wejściówka: 25 zł

Mapka:

Obrazek

Dojazd ze stacji wrzeszcz PKP, dwie możliwości:
- przystanek SKM-ką w stronę Gdyni (bilety lepiej kupić w kasach, bo w kolejce łachudry zedrą z was 2,80 za skasowanie) i dalej wystarczy spojrzeć na mapkę
- wychodzimy z dworca PKP i idziemy na wprost do alei Grunwaldzkiej; tam wsiadamy do dowolnego tramwaju jadącego w odwrotną stronę niż do Gdańska Głównego; po dwóch-trzech przystankach, gdy tramwaj będzie zjeżdżał z Grunwaldzkiej w lewo przy klubie Żak wysiadamy i patrzymy na mapkę

Sędziowie:
Jakub "Kowal" Kowalczuk
Artur "Gajowy" Dreslerski
Piotr "Wacek" Adrian

Plan turnieju

Sobota:
9:30 - 10:30 Zapisy
10:30 - 14:00 Pierwsza bitwa
14:00 - 15:30 Przerwa obiadowa
15:30 - 19:00 Druga bitwa

Niedziela:
9:00 - 12:30 Trzecia bitwa
12:45 - 16:15 Czwarta bitwa
16:15-16:30 Zakończenie turnieju

Bitwy: Gramy 4 bitwy. Każda bitwa składa się z gry armią przeciwnika i rewanżu swoją armią. Za obie bitwy można zdobyć do 20 punktów. Przed bitwą gracze rzucają jedną kostką - zwycięzca wybiera stronę albo zaczynanie. W rewanżu nie ma rzutu o stronę/zaczynanie, lecz wybór należy do gracza, który przegrał rzut podczas gry armią przeciwnika. Wszystkie bitwy to standardowe pitched battle. Gramy na jawne rozpiski. Czas jednego meczu i rewanżu to 3,5 godziny.

Progi:
0-200 10-10
201-400 12-8
401-600 14-6
601-800 16-4
801-1000 18-2
1001+ 20-0

Sztandary, ćwiartki itp. za 75 punktów.

Stoły i makiety: Gramy na stołach 48 x 48 cali. Makiety będą ustawione przez sędziów - gracze woodelficcy proszeni są o ustawienie lasów po bitwie na swoim pierwotnym miejscu :)

Obowiązują zasady 7 edycji wraz z najowszymi uściśleniami sędziowskimi.

Zgłoszenia: Rozpiski wraz z imieniem i nazwiskiem należy wysłać na adres mastermindwfb@o2.pl do 18.04.2007r włącznie. Osoby które przyślą rozpiski w wyznaczonym terminie otrzymają +5 punktów do klasyfikacji ogólnej. Nie zwalnia to od posiadania czytelnej rozpiski w czasie turnieju.

Ocena hobbystyczna: W trakcie turnieju zostanie przeprowadzona ocena armii. Zdobyte punkty z oceny zostaną doliczone do rankingu głównego i będą miały wpływ na wyniki końcowe.

Ocena:
- Procent pomalowanej armii ( od 0 do 4 )
- Dokładność pomalowania armii ( od 0 do 8 )
- Podstawki ( od 0 do 4)
- WYSIWYG - czyli zgodność armii z rozpiską ( 0 do 4 )
- Konwersje ( od 0 do 6 )
- wow ( od 0 do 4 )

Sędziowie malarscy:
Artur "Gajowy" Dreslerski
Janek "Asmodean" Cieślicki

Dodatkowo podczas turnieju zostanie przeprowadzony test wiedzy. Do zdobycia 15 punktów zaliczanych do klasyfikacji ogólnej.

Całkowiata suma punktów do zdobycia podczas turnieju wynosi:
160 z bitew
30 z oceny hobbystycznej
15 z testu wiedzy
5 za wysłanie w terminie rozpiski
ŁĄCZNIE: 210 punktów

Na terenie szkoły obowiązuje całkowity zakaz spożywania alkoholu, pod groźbą usunięcia z turnieju. W związku z tym w nocy z soboty na niedzielę planowane jest wyjście do pobliskiego pubu. Niedaleko szkoły jest też klub bilardowy, gdzie można pograć w bilarda lub piłkarzyki przy piwku.

Lista uczestników (na niebiesko bez rozpiski) :
1. Michał Kondziell
2. Lukasz Manikowski

3. Karol Pietrowicz
4. Kuba Królikowski
5. Karol Malinowski
6. Jarek Grabczyński
7. Michał Wojtkowiak
8. Łukasz Shützmann
9. Szymon Niedorezo
10. Michał Pietrzela
11. Grzegorz Kułakowski
12. Tomasz Kwiatosz
13. Marcin Dorobek

14. Wojciech Łubkowski
15. Karol Kurzawa
16. Krzysiek Kawczyński
17. Michał Kawczyński
18. Adrian Choromański
19. Wojciech Gogola
20. Waldek Kozłowski
21. Krzysztof Gotowicz
22. Mateusz Stawowy

23. Błażej Rajkowski
24. Tomek Ptasznik
25. Piotr Panufnik
29. Mariusz Megger
26. Ziemowit Żywiołowski
27. Andrzej Orliński
28. Andrzej Dzedzej
29. Michał Rumiński
30. Łukasz Jachimowicz

31. Krzysztof Adamczyk
32. Krzysztof Kołtan
33. Łukasz Majchrowicz
34. Bartosz Majchrowicz
35. Witek Pawłowski
36. Tomasz Pater
37. Marcin Sokołowski
38. Karol Juralewicz
39. Karol Brudkiewicz
40. Tomasz Stanik
41. Sławomir Sus
42. Tomasz Jarosz
43. Stanisław Dominiak
44. Mateusz Lellek
45. Przemek Mielniczuk
46. Jacek Grotha
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2007, o 10:07 przez Kowal, łącznie zmieniany 26 razy.

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

Szukamy jeszcze jednego sędziego - jakby coś na priv do mnie albo do Młodego !! - NIEAKTUALNE
Ostatnio zmieniony 30 mar 2007, o 20:25 przez Kowal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

pomysł turnieju mi się podoba:) szkoda tylko że nie na 1500, ale rozumiem, że trudniej byłoby wyrobić się z czasem...

tak się zastanawiam czy progi pkt. nie są za niskie... myślę tu zwłaszcza o masakrze...

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Najpierw gra sie armia przeciwnika?? Nie lepiej było by odwrotnie? Grając najpierw przeciwko armi przeciwnika mozna by ja chociaż troche poznać. Nie wszyscy maja wszystkie armie w jednym paluszku.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Myślę, że właśnie o to tu chodzi... nie każdy chce pokazywać swoje sztuczki przeciwnikowi:P

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

@PAJĄK

Progi nie wydają mi się za niskie, 1000 punktów to ponad 70% punktów za armie. Podobne progi były chyba na Arenie czy innych turniejach i tam to w miare sprawnie działało, nie było samych masakr ;)

@CHRISTOS

Zastanawialiśmy sie, którą armią grać pierwszą bitwę i myślimy, że tak jest lepiej. Zresztą podobnie będzie na turnieju po Euro, coś Buszmen wspominał. Zarówno gra wpierw swoja armia jak i przeciwnika ma swoje plusy i minusy.

Mówisz o nieznajomości armi.. przed bitwą dostajesz rozpiskę przeciwnika do ręki, masz prawo dowiedzieć się wszystkich zasad armi, zreszta specjalne zdolnosci i opisy przedmiotów powinny być w rozpisce. Gramy na 1350 punktów z dwoma charakterami, tu nie będzie niewiadomo jak wiele jednostek czy magicznych przedmiotów których zasady będą trudne do ogarnięcia.

I zastanów się nad jedną rzeczą - nieznajomość zasad armi przeciwnika jest tak samo bolesna w grze jego armią jak i w przypadku, gdybyś zaczynał swoją. W pierwszym przypadku nie będziesz wiedział, że mogłeś coś zrobić.. ale często bardziej zabójcze będzie, gdy nie będziesz wiedział, że przeciwnik mógł według zasad zrobić coś, o czym Ty nie wiedziałeś ;)

A dlaczego chcemy, by wpierw grać armią przeciwnika.. bo to ucina kserowanie, zwiększa znaczenie tak zwanego "skilla" :wink: . W krasiach kolosalne znaczenie ma umiejętne wystawienie, w hajach dobór czarów. Ty wiesz, jak woodami dobrze wystawić las i sie pokryć w pierwszej rundzie. Jesli zagramy wpierw swoją armią, będzie to skłaniało mniej ogranych graczy do kserowania posunięć przeciwnika ;)

Rozpisałem sie troche, mam nadzieje, że Cie choć troche przekonalem :wink:

Pozdrawiam,
Kowal

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

A jak tam z przedmiotami z Miragliano dla DoW? Dopuszczone?

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

LIMITED - przedmioty z Miragliano Limited nie są.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Christos pisze:Najpierw gra sie armia przeciwnika?? Nie lepiej było by odwrotnie? Grając najpierw przeciwko armi przeciwnika mozna by ja chociaż troche poznać. Nie wszyscy maja wszystkie armie w jednym paluszku.
No właśnie o to ma chodzić ;) Zresztą Kowal to dobrze wyłożył :D
Zabieram się za składanie plewnej armii ;)

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Fajny turniej
format mi się podoba
Będzie wizyta ekipy z Lublina w składzie- Krecik, Lizard i ja
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

lepiej pierw armią przeciwnika a później swoja bo nikt nie bedzie przedłuzac ;) gdyz wiadomoze swoją armią lepiej jest zagrac xD

Onimusz
Pseudoklimaciarz

Post autor: Onimusz »

Ja tagze odwiedze was... turniej bardzo mi sie podoba termin to samo wiec co wiecej..:)

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

Kowal pisze:LIMITED - przedmioty z Miragliano Limited nie są.
Ogólnie trudno powiedzieć, czy są, czy nie. Na większość turniejów limited są dopuszczane. Dlatego pytam :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Postaram sie wpasc ( teraz nie mowie , czy bede czy nie , bo przez nowa prace malo jestem w stanie powiedziec o przyszlym czasie wolnym) , z Bydzi powinni ludzie wpasc...

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ziemko pisze: z Bydzi powinni ludzie wpasc...
Po ostatnim najeździe 3miasta do Bydgoszczy to obrazilibysmy sie gdyby było inaczej.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie mow tak Christos , bo my na Trojmiejskich turniejach chyba z 3-4 bylismy zanim ktokolwiek od Was do nas przyjechal... Nie na tym to wszystko polega...

Awatar użytkownika
Jaro
Chuck Norris

Post autor: Jaro »

Dobra ja się wstępnie zapisuje :) . Później jeszcze napisze czy na pewno się stawię :wink: .

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Ja też się wstępnie zapisuje ;)

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

miejsce dla mnie tez by sie przydalo ;)
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Dimmu
Chuck Norris

Post autor: Dimmu »

Jak ekpika od nas bedzie jechac to ja tez z checią wpadne :D szczególnie ze przy okazji odwiedze kumpli z PG:D WRZESZCZ RULEZZZZ:D

ODPOWIEDZ