Urodziło mi sie w głowie cos takiego co o tym myślicie??
1 Tomb King @ 265 Pts
General
Destroyer of Eternities [70]
Collar of Shapesh [25]
1 Liche Priest @ 140 Pts
Hierophant
Hieratic Jar [25]
1 Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Liche Priest @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
10 Skeleton Warriors @ 80 Pts
Bow
19 Skeleton Warriors @ 170 Pts
Bow
1 Champion @ [10] Pts
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
4 Skeleton Chariots @ 205 Pts
Standard
War Banner [25]
21 Tomb Guard @ 334 Pts
Light Armour; Shield; FCG
Icon of Rakaph [40]
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
4 Ushabti @ 260 Pts
1 Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe
1 Bone Giant @ 220 Pts
2ndWeapon; Heavy Armour
TK 2350..:D
Kiedys grałem prawie tym samym, prawda jest taka, że dwie klopy to mus. Jedna to nie ten power. Dodatkowo imho lepiej miec 2x3 rydwanów niz jedną 4. No i zdecydowanie za mało gwardzistów, imho 24 to najlepsza dla nich wielkosc.
I pytanie, czy nie wolalbys wywalic ushabti, dac skorpa, podpakowac gwardie i wcinsac kolejne rydwany?Ale to juz troche zmienia rozpiskę.
Imho ja co bym zmienił to wywalił giganta, dal klopem i podpakowal gwardie.
I pytanie, czy nie wolalbys wywalic ushabti, dac skorpa, podpakowac gwardie i wcinsac kolejne rydwany?Ale to juz troche zmienia rozpiskę.
Imho ja co bym zmienił to wywalił giganta, dal klopem i podpakowal gwardie.
własnie cały czas gram na 2 klopach 3 oddziałach rydwanów i ogólnie na takim standardzie... Chciałem czegoś nowego spróbować a przedewszystkim uszaty przetestować. Jak mi sie uszatki sprawdzą to taką alternatywą są 2 klopy i dodatkowy oddział rydwanów..
- dziekanotr
- Wodzirej
rozkmin zamiast scrolla na lichu ktory ma 2 latanie na hierophancie
wiesz co nigdy nie daje latania na herofantce bo to dla mnie są zbędne pkt....armie raczej zawsze trzymam w zasięgu inkantancji wiec latanie mi jest nie potrzebe...a uciekać też nie ma potrzeby bo skoro przeciwnik mi siadł na liczce tzn. że jestem dupa i zagrałem jak ciul... zreszta co miało miejsce na ostatnim Grunwaldzie...ale to moze zostawie bez komentarza..