Alternatywa dla Bretki i Imperium
Alternatywa dla Bretki i Imperium
Zerknijcie tu:
http://www.perry-miniatures.com/
ze szczególnym naciskiem na:
Agencourt to New Orlean
War of the roses
koleś kiedyś dłubał dla GW, ceny wydają się rozsądne bardzo, wykonanie przystające, skala poprawna.
ktoś się pisze na większe zamówienie? ewentualnie ktoś wie kto sprowadza w Polsce te figurki?
Jakub
http://www.perry-miniatures.com/
ze szczególnym naciskiem na:
Agencourt to New Orlean
War of the roses
koleś kiedyś dłubał dla GW, ceny wydają się rozsądne bardzo, wykonanie przystające, skala poprawna.
ktoś się pisze na większe zamówienie? ewentualnie ktoś wie kto sprowadza w Polsce te figurki?
Jakub
- General Baga
- Kradziej
bliźniacy z tego co mi wiadomo nadal dłubią dla GW. U nas dostac to możesz w sklepie Wargamera (u nich przynajmniej kupowałem plastiki bliźniaków z serii ACW) wiec pewnie i to maja, zapytaj sosne na forum WG
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
tryton pisze:skala poprawna.
Niekoniecznie. Figurki historyczne bliźniaków, jak to zwykle jest w przypadku figurek historycznych w ogóle, są w tzw. 'true 28mm', w przeciwieństwie do gejsłorkszopowego 'heroic 28mm'. Oznacza to, że figurki historyczne będą posiadały naturalne proporcje ciała i broni, a w konsekwencji przy kafarach GW będą wyglądać jak anorektyczne dzieci z wykałaczkami. Coś jak figurki LOTR i WFB.
Mnie to osobiście nie przeszkadza (i czekam tylko, aż może Perry wydadzą plastikową kawę do tego okresu), ale gdyby ktoś był niezorientowany to warto to zaznaczyć

http://frothersunite.com/phpBB2/viewtop ... c&start=40
porównanie modeli perry minatures do nowej piechoty imperium i starych łuczników bretońskich, są szczuplejsze, ale jakoś bardzo nie odstają od reszty. Nie wiem jak z aktualnymi modelami do brety. Z 2 strny samo GW robi modele w różnych skalach, chociarzby nowe nocniki i stare gobliny, nie ma co porównywać, skaveni różniący się wzrostem o głowę.
porównanie modeli perry minatures do nowej piechoty imperium i starych łuczników bretońskich, są szczuplejsze, ale jakoś bardzo nie odstają od reszty. Nie wiem jak z aktualnymi modelami do brety. Z 2 strny samo GW robi modele w różnych skalach, chociarzby nowe nocniki i stare gobliny, nie ma co porównywać, skaveni różniący się wzrostem o głowę.
w sprawie zamówień kontaktowałem sie z trzema ludźmi sprowadzającymi figurki, między innymi z gildianajemników. Wszyscy odpisali, że od jakiegoś czasu próbują ściągnąć te figsy, ale strona Perry wydaje się nie bardzo zainteresowana podjęciem współpracy z Polską? Bez demonizwania kraju oczywiście, ale dziwne...
Niedługo będę zamawiał z Maelstroma... ktoś chce się podłączyć?
Sprzedam Styrodur!!!Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!