Dwarfs 3k
Dwarfs 3k
1 Dwarf Lord @ 286 Pts
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
Master Rune of Steel
Rune of Resistance
Rune of Stone
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace
1 Runelord @ 348 Pts
Anvil of Doom; Gromril Armour; Shield
#Anvil of Doom
Rune of Preservation
Rune of Stone
Rune of Speed (x2)
1 Thane @ 155 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Master Rune of Gromril
Rune of Cleaving (x2)
1 * Runesmith @ 151 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Rune of Spellbreaking (x3)
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
20 Warriors @ 195 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
20 Warriors @ 195 Pts
20 Longbeards @ 305 Pts
Rune of Battle
Rune of Stoicism
18 * Hammerers @ 277 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Rune of Battle
15 Troll Slayers @ 165 Pts
1 Grudge Thrower @ 145 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Cannon @ 125 Pts
Rune of Forging
2 Bolt Thrower @ 120 Pts
Engineer
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Gyrocopter @ 140 Pts
Dispel Pool: 8
Casting Pool: 2
Models in Army: 137
Total Army Cost: 2997
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
Master Rune of Steel
Rune of Resistance
Rune of Stone
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace
1 Runelord @ 348 Pts
Anvil of Doom; Gromril Armour; Shield
#Anvil of Doom
Rune of Preservation
Rune of Stone
Rune of Speed (x2)
1 Thane @ 155 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Master Rune of Gromril
Rune of Cleaving (x2)
1 * Runesmith @ 151 Pts
Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Rune of Spellbreaking (x3)
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
20 Warriors @ 195 Pts
20 Warriors @ 195 Pts
20 Longbeards @ 305 Pts
Rune of Battle
Rune of Stoicism
18 * Hammerers @ 277 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Rune of Battle
15 Troll Slayers @ 165 Pts
1 Grudge Thrower @ 145 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Cannon @ 125 Pts
Rune of Forging
2 Bolt Thrower @ 120 Pts
Engineer
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 Gyrocopter @ 140 Pts
Dispel Pool: 8
Casting Pool: 2
Models in Army: 137
Total Army Cost: 2997
widzisz? 2 klopy się juz nie mieszczą.
A co do rozpiski to nawet nawet, ale ta rozpiska jest bardziej do bicia niz do strzelania ok.
Nie dziwie się że upchnęłeś te klocki skoro nie ma 1 runesmitha, klopy i strzelców.
Masz 7 DD i 3 scrolle. Na 3k to trochę za mało. Ja bym proponował ok 5 scrolli i 8 DD więc jeszcze 1 runesmith musiałby byc.
Przykład: HE na 6 magach (tak wiem że łatwo im o miscast
)
oni wyciagają:
18 bazowo + banner + Jotd = 20 - 22 kości więc hmm wystarczą mu 2 lasy albo nawet i 1 i siedzenie i walenie z pita w ciebie i cie samą magią rozkręci.
Niestety masz za małą obronę magiczna ale zauważyłem że ty zawsze tak:p
to jest antymagia na 2k a nie na 3k
Ale ogólnie to mocna rozpa. Ja bym może wywalił tych 1 warriorów i dał klope bo 2 klopy na te punkty to mus
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
A co do rozpiski to nawet nawet, ale ta rozpiska jest bardziej do bicia niz do strzelania ok.
Nie dziwie się że upchnęłeś te klocki skoro nie ma 1 runesmitha, klopy i strzelców.
Masz 7 DD i 3 scrolle. Na 3k to trochę za mało. Ja bym proponował ok 5 scrolli i 8 DD więc jeszcze 1 runesmith musiałby byc.
Przykład: HE na 6 magach (tak wiem że łatwo im o miscast
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
oni wyciagają:
18 bazowo + banner + Jotd = 20 - 22 kości więc hmm wystarczą mu 2 lasy albo nawet i 1 i siedzenie i walenie z pita w ciebie i cie samą magią rozkręci.
Niestety masz za małą obronę magiczna ale zauważyłem że ty zawsze tak:p
to jest antymagia na 2k a nie na 3k
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Ale ogólnie to mocna rozpa. Ja bym może wywalił tych 1 warriorów i dał klope bo 2 klopy na te punkty to mus
ja widze 8 DD
. na strzelanie nie ma co liczyć klopy z minimalnym zasięgiem nie są już zbyt fajne jak się nie ma górki jakieś pieski podjadą pod maszynę i masz postrzelane. Rozpa mocna jest trochę strzelania i coś czym można przypieprzyć dla przeciwnika w CC ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Drogi Malalu!
Wydaje mi sie iz nie powinienes w taki sposob zwracac sie do kolegi z forum. W jasny sposob wyczuwalna byla ironia w slowach "ales ty madry" nie mowiac juz ze zalezaloby napisac Ty przez duze T. Mam nadzieje ze jest Ci teraz glupio i ze przeprosisz kolege ale wracajac do sprawy to rozpiska spoko.
Wydaje mi sie tylko ze nie powinienes rezygnowac z championow we wszystkich klockach. Jasnym jest ze lord trafi do hammerersow ale co zrobisz z pozostalymi herosami? Mysle ze mozesz zrezygnowac z rune of cleaving i dodac championow. Ogolnie rozpiska bardzo mi sie podoba, tylko kiedy ja wystawisz? W koncu w naszym nadodrzanskim miescie tak czesto gramy turnieje na 3k![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Wydaje mi sie iz nie powinienes w taki sposob zwracac sie do kolegi z forum. W jasny sposob wyczuwalna byla ironia w slowach "ales ty madry" nie mowiac juz ze zalezaloby napisac Ty przez duze T. Mam nadzieje ze jest Ci teraz glupio i ze przeprosisz kolege ale wracajac do sprawy to rozpiska spoko.
Wydaje mi sie tylko ze nie powinienes rezygnowac z championow we wszystkich klockach. Jasnym jest ze lord trafi do hammerersow ale co zrobisz z pozostalymi herosami? Mysle ze mozesz zrezygnowac z rune of cleaving i dodac championow. Ogolnie rozpiska bardzo mi sie podoba, tylko kiedy ja wystawisz? W koncu w naszym nadodrzanskim miescie tak czesto gramy turnieje na 3k
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Wstydź się Malal
. Jak śmiesz wyrażać się w taki sposób do forumowego kolegi
(dla mniej bystrych; wszystkie me słowa zawarte w tych dwóch zdaniach są czystą ironią). Mnie się rospiska podoba. Może nie są to optymalne krasie na takie punkty ale pozostaje problem jak ugryść te klocę
. Może być wymienił Gyrosa na Flame cannona, on wcale nie jest taki zły (ale wiem Tomcio że Ty uwielbiasz gyrosa i bedziesz go bronił). I jeszcze spróbowałbym wcisnąć więcej oddziałów strzelających tylko nie wiem czego kosztem (może jednych warriorsów).
@Drwal
No i co on rzuci w tym lesie?? Pit of Shades musi widzieć wychyli nos dostanie kulkę z cannona. Tak samo jak więszość czarów. Siedzi w klocu, potargają go organki i klopa. Więc armie magiczne muszą bardzo dobrze ustawić magów.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
@Drwal
No i co on rzuci w tym lesie?? Pit of Shades musi widzieć wychyli nos dostanie kulkę z cannona. Tak samo jak więszość czarów. Siedzi w klocu, potargają go organki i klopa. Więc armie magiczne muszą bardzo dobrze ustawić magów.
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren
Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren
Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie
Ależ ja wcale niechciałem 2 klop, a zresztą, jak tak bardzo chcesz to slayerzy mogą polecieć i wchodzi klopka.Drwal pisze:widzisz? 2 klopy się juz nie mieszczą.
Bo krasie to klocki do bicia wspomagane strzelaniem, a nie na odwrótA co do rozpiski to nawet nawet, ale ta rozpiska jest bardziej do bicia niz do strzelania ok.
Runesmith jest, klopke jak będe chciał to patrz wyżej, a strzelców 10 starczy.Nie dziwie się że upchnęłeś te klocki skoro nie ma 1 runesmitha, klopy i strzelców.
8DDMasz 7 DD i 3 scrolle.
Starczy.Na 3k to trochę za mało.
Jesteś przewrażliwony na punkcie magiiJa bym proponował ok 5 scrolli i 8 DD więc jeszcze 1 runesmith musiałby byc.
A niech sobie ma, rzuci 2 czary z 4 kości, potem 2 z 3, a reszta z 2 rzuca, pozatym musi mnie widzieć z pitki, także co najwyżej mi zniszczy 1 maszynke a potem dostanie 2 w pysk.Przykład: HE na 6 magach (tak wiem że łatwo im o miscast Very Happy )
oni wyciagają:
Ja tak zawsze i wychodzi mi to na dobreshabovy pisze:Wydaje mi sie tylko ze nie powinienes rezygnowac z championow we wszystkich klockach.
Do innych klockówco zrobisz z pozostalymi herosami?
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Nie.Mysle ze mozesz zrezygnowac z rune of cleaving
Nawet nie o to chodzi, niemam poprostu figurki.Skolim pisze:Może być wymienił Gyrosa na Flame cannona, on wcale nie jest taki zły (ale wiem Tomcio że Ty uwielbiasz gyrosa i bedziesz go bronił).
Niechce, lubie mieć dużo klocków.I jeszcze spróbowałbym wcisnąć więcej oddziałów strzelających tylko nie wiem czego kosztem (może jednych warriorsów).
Zatkalo mnieshabovy pisze:Drogi Malalu!
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Bo generalnie jest tak ze większość osób sie tu zna i luźno podchodzi do wszystkiego - usztywnianie forum nie ma sensu. Malal napisał co chciał napisać i miał w tym racje.
Tomcio - fajna rospa.
Wiadomo zmienił bym kilka rzeczy (tak - slayerzy na klope
i jeszcze kilka drobiazgów) ale to twoja rospa i ogółem powinna dać rade.
Pozdro
Tomcio - fajna rospa.
Wiadomo zmienił bym kilka rzeczy (tak - slayerzy na klope
Pozdro
Slayerów lubię, a tak rzadko wystawiam, że czasami trzeba.
Lol ja sie tam na takie rzeczy nie obrażam że nie wiem jakiejś zasady a ktoś powie że jestem głupi to jest wszystko w normieMalal pisze:Zatkalo mnieshabovy pisze:Drogi Malalu!
nawet nie zdobede sie na zadna riposte
i nie nie jest mi glupio ani nie bede przepraszal zadnego lokalnego "wymiatacza" za to ze dyrdymaly gada
Może jakbyś jakiś wulgaryzm 1 stopnia do mnie przesłał to bym na to inaczej patrzał
No dobra ale jak taki gracz HE ma 2 oddziały piechoty to se podejdzie i walnie te pitki, a 4 na ture walnie, więc w 3 turze bedzie te dwarfy juz bolało trochę
Do 3 tury to z tych 2 oddziałów zostaną takie resztki, że look out sira niebędzie
, pozatym klockiem da się zasłonić ? DA!
Od kiedy pojechales moja rozpiske zmienilem zdanie, rozpa juz nie jest spoko.
Wydaje mi sie ze ta jest beznadziejna totalnie nie daje rady i wstyd sie z czyms takim pokazac. Jest totalni nieprzemyslana i oddzialy zupelnie ze soba nie wspolgraja. Jestem pewny ze cos takiego przegra wszystkie mozliwe bitwy.
Wydaje mi sie ze ta jest beznadziejna totalnie nie daje rady i wstyd sie z czyms takim pokazac. Jest totalni nieprzemyslana i oddzialy zupelnie ze soba nie wspolgraja. Jestem pewny ze cos takiego przegra wszystkie mozliwe bitwy.
ehhh
to ma samych magow i 8 rydwanow...
a gdzie reszta armii? pewnie w 4RBT?
on maguje,ty oddajesz strzelaniem...
tych pitek az tyle nie poleci...tak latwo sie tego nie rzuca a nawet jak bedzie to robil na 4-4-3-3 kostkach to powinienes gora 1 wpuscic na ture
czarty typu d6S3-4 to wpuszczasz broniac sie T (nie wazne czy maja AS czy tez nie)
Rozpa Tomcia jest duzo grozniejsza od "Drwalowej"
BTW- malal ty niedobruchu...obrazasz...wyzywasz...
co ty sie tam znasz![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
to ma samych magow i 8 rydwanow...
a gdzie reszta armii? pewnie w 4RBT?
on maguje,ty oddajesz strzelaniem...
tych pitek az tyle nie poleci...tak latwo sie tego nie rzuca a nawet jak bedzie to robil na 4-4-3-3 kostkach to powinienes gora 1 wpuscic na ture
czarty typu d6S3-4 to wpuszczasz broniac sie T (nie wazne czy maja AS czy tez nie)
Rozpa Tomcia jest duzo grozniejsza od "Drwalowej"
BTW- malal ty niedobruchu...obrazasz...wyzywasz...
co ty sie tam znasz
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
Ale zadaj sobie pytanie czy ja naprawde musze je wszystkie wystrzeliwać. Przecież one spokojnie od klocków się odbijają.Drwal pisze:ale na 3k HE mogą mieć nawet 12 rydwanów ale niech nawet mają 8. to czym zamierzasz je wystrzelac? tym 1 cannonem dlatego bolcom +1S koniecznie
Nierozśmieszaj mnie i nierób sobie siary.shabovy pisze:Od kiedy pojechales moja rozpiske zmienilem zdanie, rozpa juz nie jest spoko.
Jakieś konkrety? Czy tylko tak mówisz, bo o - pojechał po mojej gównianej rozpisce to ja też musze. Tylko kurde, tak rozpa jest lepsza...Wydaje mi sie ze ta jest beznadziejna totalnie nie daje rady i wstyd sie z czyms takim pokazac. Jest totalni nieprzemyslana i oddzialy zupelnie ze soba nie wspolgraja. Jestem pewny ze cos takiego przegra wszystkie mozliwe bitwy.
TomCio z tymi rydwanami to chyba nie zrozumiales.. taki pojedynczy rydwan ma spore szanse przebic sie przez Twoja maszyne (juz w 2-3 turze).
a jak juz nie bedzie strzelania to sie klocki kazdy bedzie staral obiegac i kanapkowac (czy chocby traktowac z pitek)
a jak juz nie bedzie strzelania to sie klocki kazdy bedzie staral obiegac i kanapkowac (czy chocby traktowac z pitek)
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
No tak, ale maszyne da się zasłonić klockiem, prawda ?
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
No fajny jesteś. Napisałbyś może co w niej jest słabe, jakieś konkrety, bo jak narazie to widze coś w stylu myślenia dziecka - ahh pojechał po mnie musze się zemścić! Żenada...Dokladnnie tak jade po Twojej rozpisce bo Ty pojechales po mojej. Wlasnie tak,dobrze zrozumiales. Ta rozpa jest tak slaba jak Ty. Zamawiam nie ma odbijanek!!
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
no ale jak ja zaslonisz to ona znow nie bedzie mial LoS, prawda ?TomCio pisze:No tak, ale maszyne da się zasłonić klockiem, prawda ?
- i tu mozemy wejsc w dyskusje co jak i gdzie bedzie widzialo.. a ze mi sie nie chce to to urwijmy.
IMO rydwany moga bardzo utrudnic takiej rozpie zycie.
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)