dwarf 2k offensive
dwarf 2k offensive
Czesc!
Nazywam sie Marek i mam 14 lat. Zaczalem grac w Warhammer'a armia krasnoludow. Pomylsalem sobie ze wcale nie musze stac w miejscu i szczelac wiec wymyslilem sobie taka armie:
Unnamed2000 Pts - Dwarfs Army
1 * Runelord @ 399 Pts
Anvil of Doom; General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [75]
Master Rune of Dismay
Rune of Spellbreaking (x2)
2 Dwarf Guards @ [0] Pts
Shield
1 Thane @ 275 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Banner [185]
Master Rune of Stromni Redbeard
Rune of Guarding
Strollaz's Rune
20 Warriors @ 195 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
20 Warriors @ 195 Pts
19 Longbeards @ 265 Pts
1 Greatbeard @ [10] Pts
20 Miners @ 235 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
14 Troll Slayers @ 172 Pts
Standard; Musician
1 Gyrocopter @ 140 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Dispel Pool: 7
Casting Pool: 2
Models in Army: 103
Total Army Cost: 1996
Jak widac nie zmiescil mi sie Challenge (kolega mowil ze dobre) ale musialbym wrzucic jeszcze jednego Thane'a. Moglby sie jeszcze przydac champion w jednym klocku warriorow bo nie koniecznie BSB bedzie siedzial w lonbeardach ale punkty. Dzieki za konstruktywna krytyke. To moj pierwszy post nie krzyczcie za bardzo bo sie zamkne w sobie.
Nazywam sie Marek i mam 14 lat. Zaczalem grac w Warhammer'a armia krasnoludow. Pomylsalem sobie ze wcale nie musze stac w miejscu i szczelac wiec wymyslilem sobie taka armie:
Unnamed2000 Pts - Dwarfs Army
1 * Runelord @ 399 Pts
Anvil of Doom; General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [75]
Master Rune of Dismay
Rune of Spellbreaking (x2)
2 Dwarf Guards @ [0] Pts
Shield
1 Thane @ 275 Pts
Runic Banner [185]
Rune of Guarding
Strollaz's Rune
20 Warriors @ 195 Pts
20 Warriors @ 195 Pts
19 Longbeards @ 265 Pts
1 Greatbeard @ [10] Pts
20 Miners @ 235 Pts
14 Troll Slayers @ 172 Pts
Standard; Musician
1 Gyrocopter @ 140 Pts
1 Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Dispel Pool: 7
Casting Pool: 2
Models in Army: 103
Total Army Cost: 1996
Jak widac nie zmiescil mi sie Challenge (kolega mowil ze dobre) ale musialbym wrzucic jeszcze jednego Thane'a. Moglby sie jeszcze przydac champion w jednym klocku warriorow bo nie koniecznie BSB bedzie siedzial w lonbeardach ale punkty. Dzieki za konstruktywna krytyke. To moj pierwszy post nie krzyczcie za bardzo bo sie zamkne w sobie.
cześć,
Dawno nie widziałem tak cwanie i mądrze złożonej rozpiski armii krasnoludów.
BSB złożony z pomysłem. Kombinacja przedmiotów rewelacyjna.
Kowadło? co tu dożo pisać wybór idealny na taką armie!
Ilość klocków jak najbardziej optymalna. Nic dodać nic ująć.
Górnicy i Slayerzy są świetnym wyborem, który po mistrzowsku komponuje się z resztą armii.
Podobnie Rary. Organki i Żyros. Dla mnie super kombinacja.
powodzenia w grze!
Paweł
Dawno nie widziałem tak cwanie i mądrze złożonej rozpiski armii krasnoludów.
BSB złożony z pomysłem. Kombinacja przedmiotów rewelacyjna.
Kowadło? co tu dożo pisać wybór idealny na taką armie!
Ilość klocków jak najbardziej optymalna. Nic dodać nic ująć.
Górnicy i Slayerzy są świetnym wyborem, który po mistrzowsku komponuje się z resztą armii.
Podobnie Rary. Organki i Żyros. Dla mnie super kombinacja.
powodzenia w grze!
Paweł
Po pierwsze to raczej nieobchodzi nas jak masz na imię i ile masz lat
.
Po drugie rozpiske przed wrzuceniem trzeba obrobić.
Dismay out, chu*nia z grzybem.
Longi niemają sztandaru magicznego, co jest bardzo przydatne.
20 minersów to za dużo.
Slayerom niedawaj sztandaru.
Zamiast żyrka i organków możesz mieć następny klocek.
Ogólnie plew, ze zwykłymi krasiami masz lipe. Masz tylko 4 (5) klocków, gdy krasie z artylerią mają spokojnie 3 + jacyś strzelcy.
Trzeba poprostu zrozumieć, że krasie niesą stworzone do ofensu, choć myślę, że z orkami by się fajnie grało.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Po drugie rozpiske przed wrzuceniem trzeba obrobić.
Dismay out, chu*nia z grzybem.
Longi niemają sztandaru magicznego, co jest bardzo przydatne.
20 minersów to za dużo.
Slayerom niedawaj sztandaru.
Zamiast żyrka i organków możesz mieć następny klocek.
Ogólnie plew, ze zwykłymi krasiami masz lipe. Masz tylko 4 (5) klocków, gdy krasie z artylerią mają spokojnie 3 + jacyś strzelcy.
Trzeba poprostu zrozumieć, że krasie niesą stworzone do ofensu, choć myślę, że z orkami by się fajnie grało.
Oczywiscie że nie są stworzone do ofensu - ale mozna tak nimi pograc - remisowo ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Rospa bez sensacji.
A jak czytałem pierwsze zdanie posta to pomyślałem ze zaraz będą wpisy w stylu :
-Cześć, jestem Darek ogólnie hmmm lubie armatki, klopy...lubie strzelac...no dobra niech bedzie gram dwarfami
- Cześć Darek
<pozostąłe osoby siedzace w kółeczku
>
Pozdro
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Rospa bez sensacji.
A jak czytałem pierwsze zdanie posta to pomyślałem ze zaraz będą wpisy w stylu :
-Cześć, jestem Darek ogólnie hmmm lubie armatki, klopy...lubie strzelac...no dobra niech bedzie gram dwarfami
- Cześć Darek
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Pozdro
Drogi Tomcio!
Ogolnie nie obchodzi m,nie czy jestes zainteresowany moim imieniem.
Powiedz mi dlaczego dismay jest slaby (przynajmniej 100 powodow). Wydaje mi sie ze jest git. Szczegolnie w przypadku defensywnych krasnali. Na bretke, bestie, O&G, itp. konkretnie daje rade i na inne armie nie immune to psychology daje rade. Ewentualnie mozesz miec troche racji co do ilosci minersow. Wyjasnij mi czemu nie dawac sztandaru slayerom. Zamiast zyrka i organek moge miec klocek ale nie wiem czy chce bo wtedy kazdy mnie obejdzie ze wszystkich stron i jestem gleboko w odbycie. Co do szans z defensywnymi krasnalami nie mowie ze wygram bo nie testowalem ale zroc uwage ze jeden klocek po 2 turze robi 30 cali, a potem witasz minersow na plecach. Organki tez w pierwszej turze robia 6 cali i dostrzela w 2 gdzie im sie spodoba.
Rozumiem ze krasnale nie sa ofensywna armia:D
Ogolnie nie obchodzi m,nie czy jestes zainteresowany moim imieniem.
Powiedz mi dlaczego dismay jest slaby (przynajmniej 100 powodow). Wydaje mi sie ze jest git. Szczegolnie w przypadku defensywnych krasnali. Na bretke, bestie, O&G, itp. konkretnie daje rade i na inne armie nie immune to psychology daje rade. Ewentualnie mozesz miec troche racji co do ilosci minersow. Wyjasnij mi czemu nie dawac sztandaru slayerom. Zamiast zyrka i organek moge miec klocek ale nie wiem czy chce bo wtedy kazdy mnie obejdzie ze wszystkich stron i jestem gleboko w odbycie. Co do szans z defensywnymi krasnalami nie mowie ze wygram bo nie testowalem ale zroc uwage ze jeden klocek po 2 turze robi 30 cali, a potem witasz minersow na plecach. Organki tez w pierwszej turze robia 6 cali i dostrzela w 2 gdzie im sie spodoba.
Rozumiem ze krasnale nie sa ofensywna armia:D
3 cale... no chyba, że masz zamiar pchać.Organki tez w pierwszej turze robia 6 cali
Lipa. Czemu? Bo większość tych armii będzie w zasięgu od generała, albo zda to ld. Sobieś testował, potem mówił, że lipa. Ja nawet niemiałem zamiaru, bo wiedziałem, że się nieopłaca. Ten run jest poprostu nieskuteczny i o to chodzi. Challange lepszy.Powiedz mi dlaczego dismay jest slaby (przynajmniej 100 powodow). Wydaje mi sie ze jest git. Szczegolnie w przypadku defensywnych krasnali. Na bretke, bestie, O&G, itp.
Bo to 14W z 4t bez sejwa i łatwo stracić ten sztandar i mieć 100VP w plecy. Jakby ich było 20 to ok.Wyjasnij mi czemu nie dawac sztandaru slayerom
Znaczy co ? W czym ci żyro pomoże ? Bo u mnie żyro jest do cięcia marszu. Organki jeszcze zrozumiem.Zamiast zyrka i organek moge miec klocek ale nie wiem czy chce bo wtedy kazdy mnie obejdzie ze wszystkich stron i jestem gleboko w odbycie.
No i co z tego, że będzie na tym 30 calu ? Jak się rozstawie na krawędzi to do mnie niedojdziesz, pozatym dolicz do tego jakieś wheele, no i przecież niegra się na gołym stole. A minersi ? Wystarczy się rozstawić tak, że niebędziesz mógł wyjść z tyłu, a klockami się ustawie tak, że mi wejdziesz co najwyżej na przód. Ale to z krasiami.Co do szans z defensywnymi krasnalami nie mowie ze wygram bo nie testowalem ale zroc uwage ze jeden klocek po 2 turze robi 30 cali, a potem witasz minersow na plecach.
Jak chcesz sobie pograć ofensem to bierz bretke, orki, chaos, ale nie krasnale.
@ TomCio, dlaczego T yzawsze jedziesz po innych jak ich rozpy odbiegaja troche od Twojej koncepcji?
Może sam coś pokombinuj...
Co do rozpy, zawsze mnie fascycnował ofens krasnoludzki, który jednak da się stworzyć, bedzie pewnie bez rewelacji ale ugrać mozna.
Jendak dla mnie w ofensie takowym muszą się znaleśc jednostki wsparcia, czyli 2xbolec i 10 thundów\kuszoli no i organki, które masz (chociaż po ostantich przemysleniach na forum krasnoludzkim woląłbym 2x kawy dogsów, no chyba, że chcesz mieć 100% krasi). Teraz widze, że jestes ciekawski to popre moją propozycja tym, że musisz czymś zniszczyć plewy przeciwnika, czyli fasty, a jenda 10 thundów powinna sobie poradzić z jedną flanką i tak strzelać aby wyelminować wartosci bojowe fastów, które w takiej armii mogą napsuć Ci krwii, bolce to wiadomo, nie sa drogie a wysmienite, miło ściagają rydwany i jednak duze rzeczy też ich się boją, jeden z burningiem, a drugi z S7 i jest miło.
Teraz mi powiesz skad wziaśc na to punkty, ja bym wywalił kowadło
, ewentualnie minersów, zamienił slayerów na hamków, których trzeba bedize podpakować i tak do 20, jakoś tak :0 Wiem zmieniłem Ci nieco rospe
sory ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A co do Twojej koncepcji, to wywaliłbym żyrosa, po co on tutaj? Sztandar slayerom też, oni maja trzymać a nie wygrywać walki, minerów do 15, tą cholernie drogą rune wywal, po co Ci ona? Im się spostrzerzeż a nie beziesz miałtego BSB
375 VC piechotą nie chodzi
. Za te zaoszczędzone punkty wstaw jeszcze jeden oddział warriorów i jakis strzelców, albo chociaż bolca.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Co do rozpy, zawsze mnie fascycnował ofens krasnoludzki, który jednak da się stworzyć, bedzie pewnie bez rewelacji ale ugrać mozna.
Jendak dla mnie w ofensie takowym muszą się znaleśc jednostki wsparcia, czyli 2xbolec i 10 thundów\kuszoli no i organki, które masz (chociaż po ostantich przemysleniach na forum krasnoludzkim woląłbym 2x kawy dogsów, no chyba, że chcesz mieć 100% krasi). Teraz widze, że jestes ciekawski to popre moją propozycja tym, że musisz czymś zniszczyć plewy przeciwnika, czyli fasty, a jenda 10 thundów powinna sobie poradzić z jedną flanką i tak strzelać aby wyelminować wartosci bojowe fastów, które w takiej armii mogą napsuć Ci krwii, bolce to wiadomo, nie sa drogie a wysmienite, miło ściagają rydwany i jednak duze rzeczy też ich się boją, jeden z burningiem, a drugi z S7 i jest miło.
Teraz mi powiesz skad wziaśc na to punkty, ja bym wywalił kowadło
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A co do Twojej koncepcji, to wywaliłbym żyrosa, po co on tutaj? Sztandar slayerom też, oni maja trzymać a nie wygrywać walki, minerów do 15, tą cholernie drogą rune wywal, po co Ci ona? Im się spostrzerzeż a nie beziesz miałtego BSB
Organy ida 3 cale ze sztandaru potem 3 normalnie.
Challenge zdecydowanie lepszy ale nie dam na runelorda![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mysle ze dizmay ma potencjal ale nie przeciwko wroclawski wood elfom.
Slyszalem o Sobiesiu, podobno jest zajebisty, pewnie mial racje...
No w sumie mozna slayerom nie dawac sztandaru.
Prawde mowiac gyrocopter zdecydowanie pomoze. Po pierwsze obetnie marsz zeby mnie nie objechac tak latwo a po drugie taki fast boi sie szarzy z boku gyro bo mam +1 za stromni do jego przewagi wiec stoimy.
No i wlasnie o to chodzi ze chce pograc ofensywnymi krasnalami. I moze zaraz rozpisze defensywny chaos albo bretke. Nalezy otworzyc umysl na nowe mozliwosci. I zwroc jeszcze uwage ze na takim turnieju open popycham 2 klocki zamiast 1.
Challenge zdecydowanie lepszy ale nie dam na runelorda
Mysle ze dizmay ma potencjal ale nie przeciwko wroclawski wood elfom.
Slyszalem o Sobiesiu, podobno jest zajebisty, pewnie mial racje...
No w sumie mozna slayerom nie dawac sztandaru.
Prawde mowiac gyrocopter zdecydowanie pomoze. Po pierwsze obetnie marsz zeby mnie nie objechac tak latwo a po drugie taki fast boi sie szarzy z boku gyro bo mam +1 za stromni do jego przewagi wiec stoimy.
No i wlasnie o to chodzi ze chce pograc ofensywnymi krasnalami. I moze zaraz rozpisze defensywny chaos albo bretke. Nalezy otworzyc umysl na nowe mozliwosci. I zwroc jeszcze uwage ze na takim turnieju open popycham 2 klocki zamiast 1.
Ja napisałem, że defens krasiowy się lepiej sprawdza.Kosa pisze: TomCio, dlaczego T yzawsze jedziesz po innych jak ich rozpy odbiegaja troche od Twojej koncepcji? Rolling Eyes Może sam coś pokombinuj...
A rozpe komentowałem, mówiłem co bym zmienił na ofens.
Dlatego przydałby się jakiś than (wiem, że trudno wcisnąć, ale challange jest naprawde potrzebny).shabovy pisze:Challenge zdecydowanie lepszy ale nie dam na runelorda
W ofensie ci to niepotrzebne, ja bym go wywalił, do tego wywalił sztandar ze slayerów i masz na 10 thundów z tarczami.Prawde mowiac gyrocopter zdecydowanie pomoze. Po pierwsze obetnie marsz zeby mnie nie objechac
Do tego możesz wywalić 5 minersów i dać magiczny sztandar longbeardom (2xus, +1CR?).
Jak ja bym miał tworzyć offens Krasi na grę nie turniejową pokusiłbym się o coś takiego:zrobiłbym coś takiego:
Runelord 368
-Anwil of Doom
-Runic Talisman (2x Spellbreaking)
-Shield![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Thane 245
-BSB
-Runic Banner (Stromni, Strollaz's)
Dragon Slayer 50
20 Warriors 190
-Shields
-Standard
10 Rangers 140
-Crossbows
-Great Weapons
20 Longbeards 280
-Shields
-Standard, Musician
-Runic Banner (Battle)
20 Ironbreakers 322
-Standard
-Runic Banner (Battle, Stoicism)
15 Miners 175
-Standard
10 Troll Slayers 120
2 Leadbelchers 110
Razem równo 2000 pkt
Co do klocków piechoty: nie jest ich zbyt dużo (bo tylko 3...), ale na te punkty nie należy oczekiwać cudów, równe 2 kafle są bardzo niewdzięczne. Za to klocki są porządne, potrafią dokopać samym CR, dodatkowo Longi i Ironsi potrafią się nawet bić ( i wyciągają te marne 7-8 do CR na starcie
).
Dodatkowo jako support mamy dyszkę Slayerów którzy mogą zatrzymać na chwilę praktycznie wszystko, 15 Minersów, którzy popchnięci z kowadła sieją zniszczenie na tyłach przeciwnika, oraz 10 Rangersów z kuszami (na fasta, potem ewentualnie na flanki oponenta
Na fasta / flankę można też puścić bez obaw 2 Leadbelcherów, mają szansę coś odstrzelić, fasta raczej na klatę wezmą.
Z herosów mamy gołego Slayera, który ma bezpiecznie dojść do jakiegoś klocka, z którym nie chcemy się bić i go trzymać
Thane BSB jest bardzo miękki, ale można go trzymać w klocku idącym troszkę z tyłu, najważniejsze, że daje nam ten dodatkowy ruch na początku gry
1 do CR w 12 calach też swoje robi. Runelord to najtańsza opłacalna opcja, 2 DSy są obowiązkowe, 7 DD zrobi resztę.
Dużo lepiej ta rozpa wygląda na 2250, bo mieszczą się organki, i przy zdjęciu 1 Slayera 2 bolce (oba z inżynierami, jeden S7, drugi fire). Muszę kiedyś pożyczyć Krasie i zagrać sobie taką armią![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Runelord 368
-Anwil of Doom
-Runic Talisman (2x Spellbreaking)
-Shield
Thane 245
-BSB
-Runic Banner (Stromni, Strollaz's)
Dragon Slayer 50
20 Warriors 190
-Shields
-Standard
10 Rangers 140
-Crossbows
-Great Weapons
20 Longbeards 280
-Shields
-Standard, Musician
-Runic Banner (Battle)
20 Ironbreakers 322
-Standard
-Runic Banner (Battle, Stoicism)
15 Miners 175
-Standard
10 Troll Slayers 120
2 Leadbelchers 110
Razem równo 2000 pkt
Co do klocków piechoty: nie jest ich zbyt dużo (bo tylko 3...), ale na te punkty nie należy oczekiwać cudów, równe 2 kafle są bardzo niewdzięczne. Za to klocki są porządne, potrafią dokopać samym CR, dodatkowo Longi i Ironsi potrafią się nawet bić ( i wyciągają te marne 7-8 do CR na starcie
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Dodatkowo jako support mamy dyszkę Slayerów którzy mogą zatrzymać na chwilę praktycznie wszystko, 15 Minersów, którzy popchnięci z kowadła sieją zniszczenie na tyłach przeciwnika, oraz 10 Rangersów z kuszami (na fasta, potem ewentualnie na flanki oponenta
Z herosów mamy gołego Slayera, który ma bezpiecznie dojść do jakiegoś klocka, z którym nie chcemy się bić i go trzymać
Dużo lepiej ta rozpa wygląda na 2250, bo mieszczą się organki, i przy zdjęciu 1 Slayera 2 bolce (oba z inżynierami, jeden S7, drugi fire). Muszę kiedyś pożyczyć Krasie i zagrać sobie taką armią
Wlasnie!! Wiedzialem ze o czyms zapomnialem RANGERSI!!! Jest szansa ze szarzuja w 1 turze. Sprobuje to jeszcze rozpisac, ale niewatpliwie na troche wieksze punkty bardziej daje rade. Tomciu rzuce Ci challenge na najblizszym turnieju gdzie mi sie uda to wystawic. Dam 15 minersow 15 rangersow zmniejsze slayerow. To jest plan!! Ale wydaje mi sie ze rangersi bez kusz. W ogole nie wierze w tej rozpisce w strzelcow. Mysle ze organki i gyro zrobia swoje. Wroce do domu i sprobuje to rozpisac.
Niema sprawy, tylko teraz parówa ma być, także jak jakiś zwykły zrobią na 2k (albo więcej).Tomciu rzuce Ci challenge na najblizszym turnieju gdzie mi sie uda to wystawic.
To nowa wersja tej rozpiski. Za glosem Sobiesia zrezygnowalem z Dismaya, Nie ma juz gyrocoptera, ale sa rangersi. Wydaje mi sie ze nie potrzebuja kusz. Istnieje jeszcze opcja z odchudzonym BSB (zostaje tylko strollaz) wtedy mozna wcisnac challenge ale nie jestem przekonany do tej wersji. Challenge jest zajebysty i wazny ale jednak bardziej kluczy Stromni IMO. W sprawie DoW to niewatpliwie pojscie na latwizne.
1 * Runelord @ 399 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
#Anvil of Doom [0]
Rune of Spellbreaking (x3)
1 Thane @ 275 Pts
Runic Banner [185]
Rune of Guarding
Strollaz's Rune
19 Longbeards @ 265 Pts
1 Greatbeard @ [10] Pts
20 Warriors @ 195 Pts
20 Warriors @ 195 Pts
15 * Rangers @ 195 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
15 Miners @ 180 Pts
15 Troll Slayers @ 171 Pts
Musician
1 Organ Gun @ 120 Pts
1 * Runelord @ 399 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
#Anvil of Doom [0]
Rune of Spellbreaking (x3)
1 Thane @ 275 Pts
Runic Banner [185]
Rune of Guarding
Strollaz's Rune
19 Longbeards @ 265 Pts
1 Greatbeard @ [10] Pts
20 Warriors @ 195 Pts
20 Warriors @ 195 Pts
15 * Rangers @ 195 Pts
15 Miners @ 180 Pts
15 Troll Slayers @ 171 Pts
Musician
1 Organ Gun @ 120 Pts
15 * Rangers @ 195 Pts
Jak chcesz sobie pograć ofensem to bierz bretke, orki, chaos, ale nie krasnale.
Jestem ciekaw ile tur bedzie żyło kowadło jeśli wszystkie klocki pójdą do przodu .Runelord z savem na 2+ to lipa ,byle skorpion ci rozskręca kowadło
i........jeszcze jedno byle jakie TK lub VC jadą po tobie jak po maśle,nie mówiąc o bretce
Pozdro
Tych 15 rangersów kosztuje tyle samo co 20 warriorsów, pozatym niedawałbym sztandaru to 15stek. No i na miłośc boską daj magiczny sztandar tym longbeardom, choćby odpornośc na strach, bo 15 bk to po nich przejeżdża.
Rangersow nigdy nie wystawialem, chce ich przetestowac, wydaje mi sie ze moga byc szybcy tylko problem taki zeby po deploymencie byli w 12 calach od BSB. Nie twierdze ze sa dobrzy ale warci przetestowania.
15 black knightow ma na szerokosc 5 cali i zdecydowanie nie ustawie sie tak zeby mogli wpasc tylko w 1 klocek a na 2 juz nie maja outnumberu. Jakos nie jestem do konca przekonany do sztandaru immune to fear. Juz wole ten podwajajacy US.
Niewatpliwie jest problem z golym kowadlem ale organki maja zasieg w jego okolice. Z jednej strony moge je wystawic w lesie a z drugiej w kluczowym momencie moge sobie kolo niego wykopac minersow. W najgorszym wypadku zostawie kolo niego 1 klocek
15 black knightow ma na szerokosc 5 cali i zdecydowanie nie ustawie sie tak zeby mogli wpasc tylko w 1 klocek a na 2 juz nie maja outnumberu. Jakos nie jestem do konca przekonany do sztandaru immune to fear. Juz wole ten podwajajacy US.
Niewatpliwie jest problem z golym kowadlem ale organki maja zasieg w jego okolice. Z jednej strony moge je wystawic w lesie a z drugiej w kluczowym momencie moge sobie kolo niego wykopac minersow. W najgorszym wypadku zostawie kolo niego 1 klocek
Niezrobisz tak. Jest niewiele większy od twojego i jest w stanie się dostawić tak żeby się styka z 1 klockiem. Pozatym jak będzie stał klocek przy klocku to niemasz jak wheelować i raczej nikt tak nierobi.15 black knightow ma na szerokosc 5 cali i zdecydowanie nie ustawie sie tak zeby mogli wpasc tylko w 1 klocek a na 2 juz nie maja outnumberu.