VC 1350 - Uniwersalna

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

VC 1350 - Uniwersalna

Post autor: Gucio »

1 Vampire @ 225 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy
Sword of Might [15]
Flayed Hauberk [25]
Tallisman of Lycni [10]
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
The Courtly: Walking Death [25]

1 Vampire @ 200 Pts
General; Magic Level 1; Necromancy; Great Weapon; Heavy armour
Dispel Scroll [25]
The Gem of Blood [25]
The Martialle: Avatar of Death [20]
The Arkayne: Dark Acolyte [30]

20 Zombies @ 80 Pts

20 Zombies @ 80 Pts

4 Dire Wolves @ 50 Pts
1 Doom Wolf @ [10] Pts

4 Fell Bats @ 80 Pts

20 Grave Guard @ 307 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
1 Crypt Keeper @ [12] Pts

5 Cairn Wraiths @ 325 Pts
Great Weapon
1 Banshee @ [25] Pts

Casting Pool: 5

Dispel Pool: 4

Models in Army: 78

Total Army Cost: 1347

Co sądzicie? Rozpa robiona na turniej i mniej więcej możliwa do pełnego wystawienia przeze mnie (figurki)...

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

czyżby Sopot? :)

ciekawie by sie grało, nie powiem...
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

:P tak Sopot - tylko raz miałem okazję grać a turnieju :oops: a normalnie to gram z kolegami więc rozpiski uniwersalne to dla mnie trudność...

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

haj fajv zatem :D
tez jeden tur lokalny w dodatku i rozpy uniwersalne są dla mnei zagadką :)
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

jedne zombiaki na ghoule z champem i tutaj trzymasz generala. i radzilbym usunac gem of blood, a dolozyc albo (black periapt, lance, i konika, albo e.shield, lance i konika.)
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

I przerobić go na wskrzeszacza?

Vampire
Dark Acolyte
Summon Ghouls
Dispell Scroll
Balefire Spike
Cadaverous Cuirass
Nightmare

Mam armor 4+ i bez gema który daje naprawdę dużo jeśli się nie wyrzuci jedynki...
Muszę wtedy jeszcze coś wyrzucić...

Nie wyobrażam sobie posiadania 10 bezużyteczych ghouli jeśli nie mam wskrzeszacza... rozumiem że gdybym miał avatar of death wymieniłbym Cuirassa na Ench. Shielda (armor 2+) ale 20 zombie robi duuuuużo więcej niż 10 ghouli....

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Nie rób go na wskrzeszacza tylko pozostaw z avatarem i drugim levelem.
Nie masz zadnego oddzialu gdzie mozesz trzymac bohaterow procz GG. generala raczej to walki w ogole nie pchaj. GG ze swoimi movem raczej beda dostawali szarze niz szarzowali a wystawianie generala na szarze jest glupim pomyslem. Gem na gienku tez jest glupi bo ludzie beda zwyklymi harpiami probowali uruchomic ci ten Gem, a wtedy ta glupia 1 moze sie pojawic wierz mi.

a co do zombich a ghouli to jeszcze mało widocznie grasz :) - bez obraz oczywiście.
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Gasior pisze:a co do zombich a ghouli to jeszcze mało widocznie grasz :) - bez obraz oczywiście.
ok, zgodzę się że mało gram, ale ostatnio mam taką wiarę w zombie i ich przetrzymywanie oddziałów :D

Hmm, nie pomyślałem żeby ktoś chciał w ten sposób zdjąć mi gema... dzięki za radę...

Przemyśle wszystko zastanowię się, jest jeszcze troszkę czasu to z kumplami wypróbujemy nasze turniejowe rozpy i zobacze jak to będzie grało... Ale nie obrażę się jak ktoś mi coś jeszcze podpowie :P

ODPOWIEDZ