TK na 2250
TK na 2250
1 Tomb King @ 256 Pts
General; Light Armour
Cloak of the Dunes
Flail of Skulls
Talisman of Protection
1 Tomb Prince @ 194 Pts
Flail; Light Armour
Golden Ankrha
Chariot
1 Liche Priest @ 165 Pts
Hierophant
Dispel Scroll
Hieratic Jar
1 Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll
Dispel Scroll
17 Skeleton Warriors @ 159 Pts
Bow; Musician, Champion
18 Skeleton Warriors @ 162 Pts
Bow, Champion
5 Skeleton Chariots @ 290 Pts
Standard; Musician
Mirage Standard
Champion
3 Skeleton Chariots @ 120 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
6 Carrion @ 144 Pts
1 Bone Giant @ 220 Pts
2ndWeapon; Heavy Armour
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 4
Models in Army: 63
Total Army Cost: 2250
Taki mam pomysł na armię totalnie ofensywną. Mam jednak problem z bohaterami - zastanawiam się czy Kinga nie wstawić na chariota i do unitu rydwanów zamiast Princa, a tego drugiego zamienić na Licho ze skrolami kosztem czegoś tam (pewnie łuków i Carriona jednego). Co sądzicie
General; Light Armour
Cloak of the Dunes
Flail of Skulls
Talisman of Protection
1 Tomb Prince @ 194 Pts
Flail; Light Armour
Golden Ankrha
Chariot
1 Liche Priest @ 165 Pts
Hierophant
Dispel Scroll
Hieratic Jar
1 Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll
Dispel Scroll
17 Skeleton Warriors @ 159 Pts
Bow; Musician, Champion
18 Skeleton Warriors @ 162 Pts
Bow, Champion
5 Skeleton Chariots @ 290 Pts
Standard; Musician
Mirage Standard
Champion
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
6 Carrion @ 144 Pts
1 Bone Giant @ 220 Pts
2ndWeapon; Heavy Armour
Models in Army: 63
Total Army Cost: 2250
Taki mam pomysł na armię totalnie ofensywną. Mam jednak problem z bohaterami - zastanawiam się czy Kinga nie wstawić na chariota i do unitu rydwanów zamiast Princa, a tego drugiego zamienić na Licho ze skrolami kosztem czegoś tam (pewnie łuków i Carriona jednego). Co sądzicie
Jezeli king ma latac to lepiej daj mu niesmiertelny standard : latanie ward na 4+ i +1W .
Jak chcesz miec falil of skulls to daj mu jeszcze latanie i collara .
IMHO albo dajesz max ofens (latajacy king ,2 x TP na wozkach ,liczka ,jakas tam dycha lucznikow ,4 skorpy 4 x charioty i gignat) albo robisz cos uniwersalnego
Ta twoja nie jest stricte ofensem (2 liczki ,2 kloce lucznikow ....)
p.s-brakuje mi swarmow
Jak chcesz miec falil of skulls to daj mu jeszcze latanie i collara .
IMHO albo dajesz max ofens (latajacy king ,2 x TP na wozkach ,liczka ,jakas tam dycha lucznikow ,4 skorpy 4 x charioty i gignat) albo robisz cos uniwersalnego
Ta twoja nie jest stricte ofensem (2 liczki ,2 kloce lucznikow ....)
p.s-brakuje mi swarmow
- Shakin' Dudi
- Masakrator
45 (flail) + 25 (collar) + Latanie (20)= 90...to na enchanted shielda ci zostanie...
Tylko niestety te rany nadal liczą sie do CR i dupa
ALe pomysł ciekawy i wart przetestowania.
Jezeli chciales zlozyc full ofens to zmniejszy luczników do gołych 10 (Tak aby tylko liczki trzymali), daj swarma (a najlepiej 2) , wywal carriona.
Ja gram tak princem +3 rydwany Mirage i tez daje rade. Nie potrzebnie wydajesz pkt na te 2 rydwany dodatkowe i muzyka z chempionem...to naprawde duzo pkt (pół giganta kolejnego). Jakos spróbuj tu jeszcze gigusia drugiego dolozyc i bedzie full ofens .
A najlepiej to przetestuj sam i doidziesz do pewnych wniosków xD
Jezeli chciales zlozyc full ofens to zmniejszy luczników do gołych 10 (Tak aby tylko liczki trzymali), daj swarma (a najlepiej 2) , wywal carriona.
Ja gram tak princem +3 rydwany Mirage i tez daje rade. Nie potrzebnie wydajesz pkt na te 2 rydwany dodatkowe i muzyka z chempionem...to naprawde duzo pkt (pół giganta kolejnego). Jakos spróbuj tu jeszcze gigusia drugiego dolozyc i bedzie full ofens .
A najlepiej to przetestuj sam i doidziesz do pewnych wniosków xD
przeciez juz o tym w poprzednim roku pisalem pomysl ciekawy ale glownie na turnieje z tajnymi rozpami bo tego sie niezawsze uzywaShakin' Dudi pisze:45 (flail) + 25 (collar) + Latanie (20)= 90...to na enchanted shielda ci zostanie...
jeszcze mozna sprobowac z lataniem + scoirpion armour i spear of anthrak... ale wtedy trzeba uszatek albo cos innego w tym stylu dobijajacego wroga... bo sam king zatrzymuja kazdy normalny oddzial
co do rozy to zupelnie mi si eniepodoba ale potestuj a bedziesz wiedzial co zmienic... i krolowi daj wlasnie flaila, latanie przerzucajke i e.shielda
Jak możecie to wskażcie mi błędy w moim rozumowaniu.
Skoro zakładam, że to będzie ofens to chcę, aby moje szkieleciki szły do przodu jak najprędzej. Dlatego dwa Lisze, które mają poganiać towarzystwo do przodu, a przy okazji trzymać mi przez dwie tury jakąś osłonę przeciwmagiczną (póki mają skrolle) dlatego dwa są w rozpie. Prince w oddziale rydwanów siedzi, to wiadomo. Oddział główny zmontowany tak drogo, bo na maksa asekuracyjnie - 5 rydwanów na wypadek gdyby jednak sztandar puścił za dużo ran w te rydwany, to chciałbym dalej żeby stanowił trzon mojej ofensywnej armii oraz, żeby trzymał jakiś konkretny US. Do tego też muzyk (może on poleci) i champion - tu chodzi o maksymalizację ataku (jeden atak to jeden atak ) oraz minimalizację sypania. Carriony mają zapewnić wyłączenie wrażego ostrzału, postraszenie czegokolwiek, co będzie jakimś cudem się samotnie pałętało. Wolałbym jednak mieć coś takiego na wszelki wypadek. Łuczników chyba faktycznie spasłem niepotrzebnie, ale te 2x10 muszą zostać dla trzymania Liczy. Co do swarmów to się zastanawiałem - ale co z nimi robić? Zakopywać?
Usiadłem i na bazie Waszych rad złożyłem coś takiego (dalej będę się trzymał dwóch Priestów).
1 Tomb King @ 270 Pts
General
Cloak of the Dunes
Armour of the Ages
Flail of Skulls
1 Tomb Prince @ 194 Pts
Flail; Light Armour
Golden Ankrha
1 Chariot
1 Liche Priest @ 165 Pts
Hierophant
Hieratic Jar
Dispel Scroll
1 Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll
Dispel Scroll
3 Skeleton Chariots @ 180 Pts
Standard
Mirage Standard
10 Skeleton Warriors @ 85 Pts
Bow; Musician
10 Skeleton Warriors @ 80 Pts
Bow
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Bone Giant @ 220 Pts
2ndWeapon; Heavy Armour
1 Bone Giant @ 220 Pts
2ndWeapon; Heavy Armour
Models in Army: 42
Total Army Cost: 2249
Skoro zakładam, że to będzie ofens to chcę, aby moje szkieleciki szły do przodu jak najprędzej. Dlatego dwa Lisze, które mają poganiać towarzystwo do przodu, a przy okazji trzymać mi przez dwie tury jakąś osłonę przeciwmagiczną (póki mają skrolle) dlatego dwa są w rozpie. Prince w oddziale rydwanów siedzi, to wiadomo. Oddział główny zmontowany tak drogo, bo na maksa asekuracyjnie - 5 rydwanów na wypadek gdyby jednak sztandar puścił za dużo ran w te rydwany, to chciałbym dalej żeby stanowił trzon mojej ofensywnej armii oraz, żeby trzymał jakiś konkretny US. Do tego też muzyk (może on poleci) i champion - tu chodzi o maksymalizację ataku (jeden atak to jeden atak ) oraz minimalizację sypania. Carriony mają zapewnić wyłączenie wrażego ostrzału, postraszenie czegokolwiek, co będzie jakimś cudem się samotnie pałętało. Wolałbym jednak mieć coś takiego na wszelki wypadek. Łuczników chyba faktycznie spasłem niepotrzebnie, ale te 2x10 muszą zostać dla trzymania Liczy. Co do swarmów to się zastanawiałem - ale co z nimi robić? Zakopywać?
Usiadłem i na bazie Waszych rad złożyłem coś takiego (dalej będę się trzymał dwóch Priestów).
1 Tomb King @ 270 Pts
General
Cloak of the Dunes
Armour of the Ages
Flail of Skulls
1 Tomb Prince @ 194 Pts
Flail; Light Armour
Golden Ankrha
1 Chariot
1 Liche Priest @ 165 Pts
Hierophant
Hieratic Jar
Dispel Scroll
1 Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll
Dispel Scroll
3 Skeleton Chariots @ 180 Pts
Standard
Mirage Standard
10 Skeleton Warriors @ 85 Pts
Bow; Musician
10 Skeleton Warriors @ 80 Pts
Bow
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Bone Giant @ 220 Pts
2ndWeapon; Heavy Armour
1 Bone Giant @ 220 Pts
2ndWeapon; Heavy Armour
Models in Army: 42
Total Army Cost: 2249
No to juz jakos wyglada
Ja bym chyba wystawil inaczej zlozonego kinga (najlepiej sie sprawdza z wardem ,lataniem i +1W) no chyba ,ze chcesz miec koniecznie tego flaila (mozesz go wtedy dac TP na wozku)
Swarmy mozna zakopac .Zawsze to jakiego maga ,maszyne itp. moga zalatwic (odciaza to skopry ktore na takie lekkie jednostki jest za dobry i moga dokoptowywac sie do kombatow )
p.s-rozwazales opcje z chariot of fire ??? mnie tam zawsze sie sprawdzal (ostatnio same 5 rzucalem :D)
Ja bym chyba wystawil inaczej zlozonego kinga (najlepiej sie sprawdza z wardem ,lataniem i +1W) no chyba ,ze chcesz miec koniecznie tego flaila (mozesz go wtedy dac TP na wozku)
Swarmy mozna zakopac .Zawsze to jakiego maga ,maszyne itp. moga zalatwic (odciaza to skopry ktore na takie lekkie jednostki jest za dobry i moga dokoptowywac sie do kombatow )
p.s-rozwazales opcje z chariot of fire ??? mnie tam zawsze sie sprawdzal (ostatnio same 5 rzucalem :D)
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ta rozpa jest OK! Przetestuj ją teraz i sam doic do wniosków pewnych
najlepiej kongowi dac warda ,latanie i +1W (ta opcja najlepsza :D)
a TP daj chariot of fire i np: collara albo cos innego (collar jak dawalem to nigdy nie musialem uzywac :D:D)
a TP daj chariot of fire i np: collara albo cos innego (collar jak dawalem to nigdy nie musialem uzywac :D:D)
dzizas NIE jest.. to, ze tyko takiej uzywasz wcale nie swiadcyz o tym, ze jest najlepsza... a bezmyslne kopiowanie czyichs ustawien itemow do niczego nie prowadzi... na zachodzie uywa sie wlasnie wersji z flailem... i tam to jest uwazane za najlepsze... (nietrudno sie domyslec czemu oczywiscie ;]) a takze raz czy dwa sie spotkalem z kingiem niesmiertelnym... natomiast standard uzywany w polsce nie jest raczej uzywany...szczurek pisze:najlepiej kongowi dac warda ,latanie i +1W (ta opcja najlepsza :D)
a chariot of fire jest po prostu lewny (z calym szacunkiem dla ludzi go uzywajacych) a do tego na maxa nie klimatyczny i logiczny... gdybym byl latwopalna mumia to trzeba by mnie wpierw zwiazac i uspic zeby mnie wlozyc na plonacy rdwan
a TP daj chariot of fire i np: collara albo cos innego (collar jak dawalem to nigdy nie musialem uzywac Very HappyVery HappyVery Happy)
@Shino
Ja tylko uwazam wink: ,ze taka opcja kinga jest najlepsza (sorry ale nie bede do kazdej wypowiedzi dodawal : moim zdanie itp. ) .
Z flailem tez jest fajna ale czasem boli zasieg collara (szczegolnie jak chce sie go puscic samopas do przodu :D) .
Co do CoF to jest dobry (a oto w tej rozpiesce chodzi ,a nie o klimat )
Mnie tam sie sprawdzal co nie zmienia faktu ,ze mumia w plonacym rydwanie .....
Ja tylko uwazam wink: ,ze taka opcja kinga jest najlepsza (sorry ale nie bede do kazdej wypowiedzi dodawal : moim zdanie itp. ) .
Z flailem tez jest fajna ale czasem boli zasieg collara (szczegolnie jak chce sie go puscic samopas do przodu :D) .
Co do CoF to jest dobry (a oto w tej rozpiesce chodzi ,a nie o klimat )
Mnie tam sie sprawdzal co nie zmienia faktu ,ze mumia w plonacym rydwanie .....