Hellblaster a inżynier
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Hellblaster a inżynier
Czy inżynier dając swojego BSa Helblasterowi może puszczać gołębie/strzelać z hochlanda?
Czy może zapis o pomocy inżyniera i nie strzelaniu tyczy się tylko scattera i altyleryjki?
Czy może zapis o pomocy inżyniera i nie strzelaniu tyczy się tylko scattera i altyleryjki?
A jednak założyłeś temat.
IMO nie może strzelać z własnej broni jak obsługuje hellblastera.
IMO nie może strzelać z własnej broni jak obsługuje hellblastera.
Armybook ENG str. 46 pisze: Extra Crewman: An Engineer can also replace one crew member of a war machine he joins, including Volley Guns (which will fire using the Engineer's Ballistic Skill) and Rocket Batteries, but if the Engineer is operating the machine, he cannot fire his own missile weapon. If a machine with an Engineer attached to it explodes, the Engineer will be killed with the rest of the crew if he replaced a crewman or used his re-roll ability during that turn (ie, if he was too close to the gun when it exploded!).
Więc nawet jak jest pełna załoga to nie może strzelać z własnej broni. Kolejny minus dla inżyniera.Armybook PL str. 46 pisze: Dodatkowy Członek Obsługi: Inżynier może również służyć jako członek obsługi machiny wojennej, do której się przyłączył, a zasada ta dotyczy również Piekielnika (będzie on korzystał z wartości współczynnika Zdolności Strzeleckie Inżyniera) oraz Wyrzutni Rakiet. Jeśli inżynier zajęty jest obsługą machiny, traci prawo do strzelania z własnej broni zasięgowej. Jeżeli machina w której obsłudze znajduje się Inżynier, wybucha Inżynier zostaje zabity wraz z pozostałymi członkami obsługi, o ile służył jako jeden z nich, tudzież używał w tej turze przysługującego mu prawa do przerzutu (tzn. kiedy był blisko machiny w chwili eksplozji!).
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
A czy przypadkiem inżynier nie może dołączyć się do Hellblastera, bo to broń eksperymentalna?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Może dołączać do każdej maszyny.
Jedynie to, że helblasterowi i helstormowi nie daje przerzutów artyleryjek ani scatterek. Jest tylko dodatkowym załogantem, który dla helblastera daje swojego BS'a.
Tu pytanie, czy rzucenie czaru nr 1 z heaven na helblaster pozwala przerzucać jedynki?
Kiedyś o to pytałem i dostałem odpowiedź pozytywną, a teraz nie mogę tego odgrzebać by się upewnić.
Jedynie to, że helblasterowi i helstormowi nie daje przerzutów artyleryjek ani scatterek. Jest tylko dodatkowym załogantem, który dla helblastera daje swojego BS'a.
Tu pytanie, czy rzucenie czaru nr 1 z heaven na helblaster pozwala przerzucać jedynki?
Kiedyś o to pytałem i dostałem odpowiedź pozytywną, a teraz nie mogę tego odgrzebać by się upewnić.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
byro, jezeli hellblaster to unit to spokojnie
( a Imo jest).
Szkoda że nie pozwala misfireów przerzucać
Szkoda że nie pozwala misfireów przerzucać
@Sa!nt
no przecież sam wkleiłeś cytat z książki i to w obu językach
z którego wynika, że nie może strzelać kiedy jest członkiem załogi, ale może ktoś ma jeszcze książkę po niemiecku albo po włosku to warto sprawdzić jak tam przetłumaczyli hehe
no przecież sam wkleiłeś cytat z książki i to w obu językach
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Pierwszeństwo ma Ang. book więc nie może 
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A to w kwestii dołączania się do Hellblaster'a aka. Voley gun.Armybook ENG str. 46 pisze: Extra Crewman: An Engineer can also replace one crew member of a war machine he joins, including Volley Guns (which will fire using the Engineer's Ballistic Skill) and Rocket Batteries, but if the Engineer is operating the machine, he cannot fire his own missile weapon. If a machine with an Engineer attached to it explodes, the Engineer will be killed with the rest of the crew if he replaced a crewman or used his re-roll ability during that turn (ie, if he was too close to the gun when it exploded!).