Ściany i tynk.

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Ściany i tynk.

Post autor: dexterzg »

ostatnio zacząłem malować domek. doszdłem do takego stanu jaki jest na zdjęciu i nie bardzo mam pomysł jak prostym sposobem uzyskać ładny efekt popsutej, brudnej, brzydkiej ściany. poprostu nie chce zeby była to zwyczajna czysta farba. jakies pomysły?
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Na początek czarny wasch potem brązowy. Jednak efekt błota można uzyskać też tak: zetrzyj tarką kretke świecową (ciemno brązową) zmieszaj w pojemniczku z wodą. Potem weź strzykawkę i odpompuj wodę.to co zostało rozmaruj po ścianach.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Zrób wash z farbki bubonic brown i nałóż punktowo- bardzo fajny efekt pożółkłych plam.
wymieszaj też czarny i ciemno brązowy wash (może być domowej roboty) i pomaluj nim zakamarki na ścianach. Najlepiej wypróbuj to najpierw na innej powierzchni niż domek :wink:
Ogólnie to powinno dać fajny efekt :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ