ostatnio zacząłem malować domek. doszdłem do takego stanu jaki jest na zdjęciu i nie bardzo mam pomysł jak prostym sposobem uzyskać ładny efekt popsutej, brudnej, brzydkiej ściany. poprostu nie chce zeby była to zwyczajna czysta farba. jakies pomysły?
Ściany i tynk.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Na początek czarny wasch potem brązowy. Jednak efekt błota można uzyskać też tak: zetrzyj tarką kretke świecową (ciemno brązową) zmieszaj w pojemniczku z wodą. Potem weź strzykawkę i odpompuj wodę.to co zostało rozmaruj po ścianach.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Zrób wash z farbki bubonic brown i nałóż punktowo- bardzo fajny efekt pożółkłych plam.
wymieszaj też czarny i ciemno brązowy wash (może być domowej roboty) i pomaluj nim zakamarki na ścianach. Najlepiej wypróbuj to najpierw na innej powierzchni niż domek
Ogólnie to powinno dać fajny efekt
wymieszaj też czarny i ciemno brązowy wash (może być domowej roboty) i pomaluj nim zakamarki na ścianach. Najlepiej wypróbuj to najpierw na innej powierzchni niż domek
Ogólnie to powinno dać fajny efekt
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..