Sprawy modelarskie
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Sprawy modelarskie
Właśnie - jak w temacie. Alrik jest dosyć trudno dostępny, a że potrzebuję króla na tarczy to słucham propozycji 

Myśle, że trzeba sie troche napocic żeby to zrobic, ale wymyśliłem cos na poczekaniu.
Przede wszystkim mysle żeby wsadzic model na podstawke kawaleryjska będzie sie wtedy trzymał kupy. Nosicieli dało by sie zrobic z Warriorów w bitsach jest duzo wolnych rąk. Najtrudniejszym elementem napewno będzie nalezienie odpowiedniej tarczy. Najlepiej by było gdyby miała jakis 1" średnicy. Myślałem nad orkowymi bo oni maja takie okragłe drewniane zrobic jakis wzór z GS i sie ma
Przede wszystkim mysle żeby wsadzic model na podstawke kawaleryjska będzie sie wtedy trzymał kupy. Nosicieli dało by sie zrobic z Warriorów w bitsach jest duzo wolnych rąk. Najtrudniejszym elementem napewno będzie nalezienie odpowiedniej tarczy. Najlepiej by było gdyby miała jakis 1" średnicy. Myślałem nad orkowymi bo oni maja takie okragłe drewniane zrobic jakis wzór z GS i sie ma

A jak sprzedawali normalnie to nikt niekupował
.
Ja tam bym szukał na allegro. Zresztą ja tak kupiłem swojego.

Ja tam bym szukał na allegro. Zresztą ja tak kupiłem swojego.
Widziałem już samoróby, nie jest to trudne jak sie okazuje: najlatwiej nosicieli zrobic z warriorów tarcze widziałem np. z guzika - wyglądało spoko a na górze to już jakiego chcesz lorda przykleic wystarczy. jeśli masz problem z GSem i nie wiesz jak wygiac rece nosicielom to mozna zawsze postawic lorda na ziemi ze niby wlazi na tarcze dopiero albo jakas inna scdanke sytuacyjna ze spadł pijany alboco:D
pzdr
pzdr
to jest wlasnie limitowany Bugmankenny pisze:Jest juz podobny model limitowany. Krasnal stojący na 2 beczkach z toporem i kuflem piwa, a o beczki oparta tarcza. Ostatnio chyba był nawet na allegro.

czołem !
robisz tak:
dwóch warriorów z 6ed, z kawałka plastiku wycinasz kółko, wklejasz między gostków (mają to trzymać łapkami od tarcz), na kółko dajesz dowolnego gostka (ja dałem Kazadora) i po ptokach. do tego malowanie, stuffowanie i masz na turniejach punkty za konwersje.
daj maila to podeślę zdjęcia jak wygladał mój w trakcie działania.
robisz tak:
dwóch warriorów z 6ed, z kawałka plastiku wycinasz kółko, wklejasz między gostków (mają to trzymać łapkami od tarcz), na kółko dajesz dowolnego gostka (ja dałem Kazadora) i po ptokach. do tego malowanie, stuffowanie i masz na turniejach punkty za konwersje.
daj maila to podeślę zdjęcia jak wygladał mój w trakcie działania.
Grazbird to może tutaj pyknij zdjęcia. Jak inny co niebędą mieli pomysłu na zrobienie to sobie zobaczą.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
całkiem nieźle
Podstawka kawaleryjska odpada niestety i trzeba połączyc dwie piechotne...Kawaleryjska to połączenie dwóch 25x25, a nie 20x20

Podstawka kawaleryjska odpada niestety i trzeba połączyc dwie piechotne...Kawaleryjska to połączenie dwóch 25x25, a nie 20x20

Ja swojego zrobiłem tak :
2 wariorsów 6ed. - ale z rękami uniesionymi do góry (jest bardzo wysoko lord
i widać kto rzadzi od razu
)
Tarcza z guziczka
Na góre khazador.
Ale za niedługo bedzie lekka przeróbka - bo moja armia bedzie sie przeprowadzac na nowe podstawki, a z tej okazji tez tuningowane bedą wszystkie figsy - jaka ? Zobaczycie, nie jestem zwolennikiem WIP itp, wiec jak pomaluje to pokaze
Pozdro
2 wariorsów 6ed. - ale z rękami uniesionymi do góry (jest bardzo wysoko lord

Tarcza z guziczka
Na góre khazador.
Ale za niedługo bedzie lekka przeróbka - bo moja armia bedzie sie przeprowadzac na nowe podstawki, a z tej okazji tez tuningowane bedą wszystkie figsy - jaka ? Zobaczycie, nie jestem zwolennikiem WIP itp, wiec jak pomaluje to pokaze

Pozdro
Posadź kogo chcesz - ja mam na tarczy Ungrima Ironfist'a, jak tylko kupie księcia Ulthera to on tez na tarczy wyląduje 

Skoro temat to "Sprawy modelarskie" mam pytanie.
Mam pomysł na BSB i chciałem sie zapytać co o tym sądzicie. Mianowicie, biore kowala run z tarcza i bronią ręczna, odcinam koniec laski. Nastepnie przyklejam sztandar od warriorsów na niego (po lekkich przeróbkach) sztandar kuszników (tą otwartą księgę), a na to jeszcze sztandar warriorsów ( ten z twarzą krasnala). Tak to wygląda w bardzo uproszczonej wersji. Wysokość całego modelu to około 9cm, a BSB z AD ma około 9,5 cm.
Co myslicie o takim pomysle?
Mam pomysł na BSB i chciałem sie zapytać co o tym sądzicie. Mianowicie, biore kowala run z tarcza i bronią ręczna, odcinam koniec laski. Nastepnie przyklejam sztandar od warriorsów na niego (po lekkich przeróbkach) sztandar kuszników (tą otwartą księgę), a na to jeszcze sztandar warriorsów ( ten z twarzą krasnala). Tak to wygląda w bardzo uproszczonej wersji. Wysokość całego modelu to około 9cm, a BSB z AD ma około 9,5 cm.
Co myslicie o takim pomysle?