Sprawy modelarskie

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Patryk
Wodzirej

Sprawy modelarskie

Post autor: Patryk »

Właśnie - jak w temacie. Alrik jest dosyć trudno dostępny, a że potrzebuję króla na tarczy to słucham propozycji :)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Hehe tez nie dawno mialem taki problem ale naszczescie kupilem ostaniego (w faberze) - fart :wink:

Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kenny »

Myśle, że trzeba sie troche napocic żeby to zrobic, ale wymyśliłem cos na poczekaniu.
Przede wszystkim mysle żeby wsadzic model na podstawke kawaleryjska będzie sie wtedy trzymał kupy. Nosicieli dało by sie zrobic z Warriorów w bitsach jest duzo wolnych rąk. Najtrudniejszym elementem napewno będzie nalezienie odpowiedniej tarczy. Najlepiej by było gdyby miała jakis 1" średnicy. Myślałem nad orkowymi bo oni maja takie okragłe drewniane zrobic jakis wzór z GS i sie ma :D

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

A jak sprzedawali normalnie to nikt niekupował :lol: .

Ja tam bym szukał na allegro. Zresztą ja tak kupiłem swojego.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Widziałem już samoróby, nie jest to trudne jak sie okazuje: najlatwiej nosicieli zrobic z warriorów tarcze widziałem np. z guzika - wyglądało spoko a na górze to już jakiego chcesz lorda przykleic wystarczy. jeśli masz problem z GSem i nie wiesz jak wygiac rece nosicielom to mozna zawsze postawic lorda na ziemi ze niby wlazi na tarcze dopiero albo jakas inna scdanke sytuacyjna ze spadł pijany alboco:D

pzdr

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Zastanawiam się czy limitowany Bugman stojący na dwóch beczkach XXXXXX dałby radę? ;).

Awatar użytkownika
kenny

Jest juz podobny model limitowany. Krasnal stojący na 2 beczkach z toporem i kuflem piwa, a o beczki oparta tarcza. Ostatnio chyba był nawet na allegro.

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

kenny pisze:Jest juz podobny model limitowany. Krasnal stojący na 2 beczkach z toporem i kuflem piwa, a o beczki oparta tarcza. Ostatnio chyba był nawet na allegro.
to jest wlasnie limitowany Bugman :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

czołem !

robisz tak:
dwóch warriorów z 6ed, z kawałka plastiku wycinasz kółko, wklejasz między gostków (mają to trzymać łapkami od tarcz), na kółko dajesz dowolnego gostka (ja dałem Kazadora) i po ptokach. do tego malowanie, stuffowanie i masz na turniejach punkty za konwersje.
daj maila to podeślę zdjęcia jak wygladał mój w trakcie działania.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

kenny pisze:Jest juz podobny model limitowany. Krasnal stojący na 2 beczkach z toporem i kuflem piwa, a o beczki oparta tarcza. Ostatnio chyba był nawet na allegro.
Właśnie o tym krasnalu mówię. Ba, ja go na tej właśnie aukcji kupiłem :P

Awatar użytkownika
kenny

Bratuluje udanego zakupu i czekam na zdjecia pomalowanego.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Grazbird to może tutaj pyknij zdjęcia. Jak inny co niebędą mieli pomysłu na zrobienie to sobie zobaczą.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

oto zdjęcia lorda. work in progress.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kenny

Nieźle, a tarcza z czego jest zrobiona, bo z rączkami u warriorsów nie będzie wiekszego problemu.
lepiej chyba skombinowac podstawke kawaleryjska niz łączyc piechote.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

tarcza to kawałek plastiku 3mm wycięty na wymiar. można dostać w sklepach modelarskich.
podstawki kawaleryjskiej nie miałem. zresztą podstawki i tak trzeba podnieść bo inaczej będą zawadzać o ludków w oddziale.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

całkiem nieźle :)
Podstawka kawaleryjska odpada niestety i trzeba połączyc dwie piechotne...Kawaleryjska to połączenie dwóch 25x25, a nie 20x20 :wink:

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Ja swojego zrobiłem tak :
2 wariorsów 6ed. - ale z rękami uniesionymi do góry (jest bardzo wysoko lord :D i widać kto rzadzi od razu :P )
Tarcza z guziczka
Na góre khazador.

Ale za niedługo bedzie lekka przeróbka - bo moja armia bedzie sie przeprowadzac na nowe podstawki, a z tej okazji tez tuningowane bedą wszystkie figsy - jaka ? Zobaczycie, nie jestem zwolennikiem WIP itp, wiec jak pomaluje to pokaze ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
brandil
Pseudoklimaciarz

Post autor: brandil »

A co myślicie o tym aby na tarczy posadzić runelorda (tego staroedycyjnego z młotem i sztandarem na plecach) albo Burlocka Daminsona(inżyniera) ??

Awatar użytkownika
Kadrinazi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Kadrinazi »

Posadź kogo chcesz - ja mam na tarczy Ungrima Ironfist'a, jak tylko kupie księcia Ulthera to on tez na tarczy wyląduje :)

Awatar użytkownika
kenny

Skoro temat to "Sprawy modelarskie" mam pytanie.
Mam pomysł na BSB i chciałem sie zapytać co o tym sądzicie. Mianowicie, biore kowala run z tarcza i bronią ręczna, odcinam koniec laski. Nastepnie przyklejam sztandar od warriorsów na niego (po lekkich przeróbkach) sztandar kuszników (tą otwartą księgę), a na to jeszcze sztandar warriorsów ( ten z twarzą krasnala). Tak to wygląda w bardzo uproszczonej wersji. Wysokość całego modelu to około 9cm, a BSB z AD ma około 9,5 cm.
Co myslicie o takim pomysle?

ODPOWIEDZ