Regiment a opcja

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skjaldar Hryggr
Plewa

Regiment a opcja

Post autor: Skjaldar Hryggr »

Hej

Mam do Was może troszkę dziwne pytanie:

Czy sklejając regiment kleicie go w całości jako 1 opcję czy też robicie różne warianty?

Może wytłumaczę o co mi chodzi. Przypuśćmy, że sklejam pieszych Maruderów i zakładam, że będę ich wystawiał przykładowo w takich formacjach:
1. 20 szt + MoK/MoS + tarcze + LA + LW
2. 10 szt + MoK + LA + flaile
3. 10 szt + MoN + LA + tarcze + flaile
(W zasadzie marki w przykładzie można pominąć bo to nie o nie chodzi.)
I oczywiście nie wykluczam, że nagle pojawi mi się jeszcze jakaś inna koncepcja na ich wystawienie.
Chodzi mi o to, czy sklejając regiment Maruderów i mając na uwadze powyższe skleilibyście je wszystkie jednakowo (np wszystkie z flailami) czy też np: 6 * flail + 5 * tarcza i 1h + 6 * LW (załóżmy że są w zestawie i nie trzeba konwertować) + 3 jako command i potem ustawiać pierwszy szereg zgodnie z wybraną w rozpisce opcją (załóżmy, że wystawiamy oddział tylko z muzykiem)?

W zasadzie to tak dochodzę do wniosku, że takie pytanie jest zasadne tylko w nielicznych wyjątkach bo o ile oddział Maruderów będących zbieraniną barbarzyńskich mieszkańców pustkowi raczej nie będzie wyekwipowany jednakowo to np. oddział imperialnych Swordsmenów raczej ekwipunek będzie miał jednakowy.

Mam nadzieję, że zbytnio tego nie zagmatwałem i że nie uznacie pytania za zupełnie bezsensowne. ;)

Pozdrawiam
S.H.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Jak nie jesteś pewny kombinacji jakie będziesz wystawiał, lub będziesz je zmieniał polecam magnesy neodymowe. W WH40K taki sposób już od dawna funkcjonuje, myślę że i maruderów da się w ten sposób złozyć żeby sie to trzymało.

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Ja swoich maruderów posklejałem w różnych opcjach. i jak gram na maruderach z tarczami, to tarcze idą na przód regimentu, jak z flailami, to z flailami do przodu. i już.

osobiście by mi się nie chciało używać magnesów za każdym razem jak zmieniałbym "koncepcje" ;)

Awatar użytkownika
Skjaldar Hryggr
Plewa

Post autor: Skjaldar Hryggr »

SoCiu pisze:Jak nie jesteś pewny kombinacji jakie będziesz wystawiał, lub będziesz je zmieniał polecam magnesy neodymowe. W WH40K taki sposób już od dawna funkcjonuje, myślę że i maruderów da się w ten sposób złozyć żeby sie to trzymało.
Fajna pomysł, ale na to potrzeba czasu i doświadczenia, a ja cierpię na brak obu heh. Może kiedyś uda mi się pobawić... Póki co chciałbym w końcu jak najszybciej poskładać to co mam kupione bo od dawna z tym dłubię i jakoś nie mogę tego skończyć....

Delight pisze:Ja swoich maruderów posklejałem w różnych opcjach. i jak gram na maruderach z tarczami, to tarcze idą na przód regimentu, jak z flailami, to z flailami do przodu.

No właśnie - czyli taki sam pomysł. I póki co takie rozwiązanie wykorzystam.

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam
S.H.

ODPOWIEDZ