Wiśniowe danonki 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Wiśniowe danonki 2350

Post autor: Khuman »

o to propozycja fajny klimat i grywalna opcja ;)
bloodthirster, awesome strenght, immortal fury

herald, jaggre, BsB, firestrom blade, armour of khorne

10x bloodletter, music

20x bloodletter, fcg, icon of endless war

8x furie

8x furie

6x flesh hound

6x flesh hound

3x bloodcrurher, banner, icon of endless war
by armia była bardziej grywalna wystarczy zmienić bloodzia w coś takiego: spell breaker, firestorm blade, immortal fury, armour of khorne... ale jednak wole 10 S i przerzuty, a ma te mr2 i HA w końcu :D

klocki bloodletterów są fajniutkie szczególnie z tym bannerem na 4+ szarżują jak większość konnic i mają KB z 5 WS

furie to furie :wink:

piesków tyle raczej wystarczy myślałem żeby zrobić 3x 5 ale furi by było mniej i bez chepionów w bloodletterach :(

dloobcrushers, grałem nimi i jestem zadowolony, fakt by cieszyło jak był by koszt zmniejszony o 10... Sv na 4+ i ward to wystarczająco dużo by 2 zaszarżowało w odpowiednim momencie na 17" :twisted:

proszę o komentarze, z góry dziękuje 8)

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Ghaz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ghaz »

Bardzo fajna i klimatyczna rozpa, tyle ze Bloodzio moze miec cholerne problemy z przezyciem. Bedziesz miec dwa podstawowe cele w swojej armii - BT i BloodCrushersow i to ich oslaniaj jak sie da. Jak przezyja 2 rundy przeciwnika to powinienes pozniej spooooro krwii mu upuscic. Tak czy siak sam grajac demonami khorne'a moge Ci powiedziec ze bedziesz mial super zabawe z takiej gry (chyba ze trafisz na dwarfy z duza iloscia thunderersow+park maszynowy lub WE/DE).
BLOOD FOR THE BLOOD GOD! SKULLS FOR THE SKULL THRONE!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Powinieneś chyba dać jakieś magiczne ataki bloodziowi :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Przemcio251 pisze:Powinieneś chyba dać jakieś magiczne ataki bloodziowi :D
Chłopie wszystkie ataki demonów są magiczne :mrgreen: :mrgreen:
Co do rozpy, nijak trzecich psów nie dasz bo jest zakaz W BP.
Co do rozpy, no cóż, fajnie fajnie, ale nie turniejowo. Na samych MR nie pożyjesz zbyt długo.
Zestawienia Blodka najlepsze moim zdaniem, sam składałem rozpiski na własnie takim i daje radę.
Ghaz pisze: tyle ze Bloodzio moze miec cholerne problemy z przezyciem.
Ta, straszne problemy. Jakoś 80 % demonicznych graczy wystawia Wrone i jakos daje radę, a blodek miałby byc niby w tym gorszy? Zwłaszcza, ze przeważnie od 2-3(czasami nawet 1) tury juz jest w walce. A wrona cały czas musi uwazac.
Wole miec naprawdę mocnę pierdolnięcie niż scrola i sejwa na 3+. Tak złożony blodek kroi wszystkie LT. I nie zapominajmy to dalej bydle z tafensem 6 sejwem 5+ i wardem. Wiec śmieszne brzmią słowa typu:"słaba przezywalnośc"
Thurion gra na Keeperze który sejwa nie ma, a wyniki mówią same za siebie. To samo Malal.
A nawet jak będzie ostrzeliwany to cóż, dojdą psy i blodki.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ghaz

Wow jaka mila i sympatyczna notka, nie ma to jak napinanie posladow w spokojnej dyskusji..
Ja mam doswiadczenia przykre z thunderersami, kumpel grajacy 2x13 potrafil mi w runde strzelania spolowic bloodka (wystawiony bylem maks na jednak 13stke chowajac sie dodatkowo przed machinami jak sie tylko da). Taki bloodzio fajny jest nie tylko na LT ale tez np na czolgi imperialne ale kazdy ma swoje zlozenie ulubione i ja preferuje inne, wole miec obsidiana albo AoK mimo wszystko, lubie tez grac czasem na 2D6+2 atakow. Kazdy moze swoje zlozenie idealne wyprobowac znalezc i stosowac niezaleznie od tego jak graja inni.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

z Panem Janiszkiem już rozmawiałem na ten temat... i dochodzimy do takich samych wniosków co się rzadko zdarza :wink:
tak 2D6 +2A też są fajne tylko... kurcze 6S to dużo ale czasem warto mieć więcej albo tego KB z przerzutami... a ja panikuje jak dziecko przed stardragonem i jego ITF... szlak by go wziął :roll:

fakt można by grać na 3x 8psy i 3 heraldów ale niestety BP, crushersami można być razem z bloodkiem już od 1 tury w CC co może poprawić humor po strzelaniach i magii :twisted:

co do MR, wiesz jak jest już od dawna nie używam caddy w WoCh i mam same MR, to minus przy VC czy TK, coś wejdzie coś nie wejdzie, a 1 scroll dużo nie zmieni ( chyba ), ale WoCh przynajmniej jest wysoki SV, choć w demonkach szybka piechota a to kręci, nie będzie tragedii :D

Janiszek
Masakrator

Ghaz pisze:Wow jaka mila i sympatyczna notka, nie ma to jak napinanie posladow w spokojnej dyskusji..
Nie napinam pośladów. jedynie komentuję Twoją wypowiedź. Przepraszam o Panie, ze się ośmieliłem :roll: :wink: :wink:
Swoja drogą konstruktywna krytyka na tym forum boli co poniektórych 8) :wink:

Kuman, masz racje jeden scrol w sumie nie zmienia zbyt dużo, bardziej chodziło mi o Heralda czincza + horrorki. Ale jak to lubi. Taki Slann na przykład i tak się przebije :wink: Ale na najważniejszych oddziałach masz MR wiec w sumie daje rade.
Rozpa jest spoko. Będzie jakos w kwietniu lokal na 2350 to będzie szansa do przetestowania.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Janiszek pisze:Rozpa jest spoko. Będzie jakos w kwietniu lokal na 2350 to będzie szansa do przetestowania.

Pozdrawiam
uu.. to może uda się zrobić więcej demonków :D

krucze tak trudno zdobyć bloodlettery z 6ed. :(

w sumie bardziej i tak będze zbierał pod 40K bo bardzo mi się podoba bloodek ( hQ a może nawet 2 ) z 3 księżętami ( heavy support ) na 1500 :twisted: ( tylko dlatego w 40k będę grał )

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Ghaz

Janiszek pisze:Wiec śmieszne brzmią słowa typu:"słaba przezywalnośc"
WP J, to nie jest konstruktywna krytyka :) Ja widzisz dopuszczam inne zdanie, Ty zdanie innych uwazasz za smieszne.
Chociaz znajac zycie to pewnie sie przyczepilem niepotrzebnie - ale tak to jest gdy dyskusja ma forme literek a nie rozmowy :)

Btw do glownego postu - siedze w pracy wiec nawet nie mam jak policzyc, ale czy za bloodcrushersow nie dalby sie wrzucic 1 herald na juggerze wiecej (wtedy tez mogloby sie cos innego dodatkowo zmiescic no furie). Obu heraldow wrzucic moglbys do pieskow i juz masz 2 bohaterow chronionych przez MR3. Domyslam sie ze jest wielu zwolennikow heraldow w bloodlettersach ale przy czystym khornie jesli przeciwnik ma w miare magie i tak uwazam to za najlepsze wyjscie. To takie moje zdanie nowicjusza :)

Pozdro i milego weekendu.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ten oddział kosztuje 255.. ale wole jednak ich niż kolejnego heralda, większa mobilność jest, a kolejnych furi nie wstawie bo max 3 fly chyba że bloodka się nie liczy...

HEHEH.... właśnie sprawdziłem i w przykładzie jest podany ów problem :D

nawiązując.. to i tak zostawie a furie dam 3x 5... wiem że 5 to mało ale crushersi muszą być :twisted:
bloodthirster, awesome strenght, immortal fury

herald, jaggre, BsB, firestrom blade, armour of khorne

10x bloodletter, chempion, music

5x furie

5x furie

5x furie

6x flesh hound

6x flesh hound

3x bloodcrurher, banner, icon of endless war

Awatar użytkownika
Ghaz

Janiszek tak tylko zupelnie z przekory ale tez i ciekawosci, bo nie podobalo Ci sie gdy stwierdzilem iz armour na Blodziu jest potrzebny a tutaj:
Janiszek pisze:Jedne psy, moga zostc bardzo szybko społowione/zabite. Warto miec te dwie szóstki. Dodatkowo jak wystawiasz blodzia, to olej kiling blowa i daj mu armour of khorne, bo szybko również spadnie od zmasowanego ostrzału. Reszta wygląda OK.
Dla podkręcenia magii wywaliłbym demonetki i dałbym kolejna dyszkę horrorów.

:twisted:

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Co prawda to nie moje danonki, ale rozpa wydaje się mocna :lol2:

Janiszek
Masakrator

Ghaz pisze:Janiszek tak tylko zupelnie z przekory ale tez i ciekawosci, bo nie podobalo Ci sie gdy stwierdzilem iz armour na Blodziu jest potrzebny a tutaj:
Janiszek pisze:Jedne psy, moga zostc bardzo szybko społowione/zabite. Warto miec te dwie szóstki. Dodatkowo jak wystawiasz blodzia, to olej kiling blowa i daj mu armour of khorne, bo szybko również spadnie od zmasowanego ostrzału. Reszta wygląda OK.
Dla podkręcenia magii wywaliłbym demonetki i dałbym kolejna dyszkę horrorów.

:twisted:
Wiesz co, jak już coś wklejasz to pomyśl i naucz sie czytac ze zrozumieniem. Kuman dał pomysł na siłę 10 i przeżuty. Więc, ja to skomentowałem, ze jak lubi to super i nie potrzebny AoK. A kolega drugi nie chciał siły 10 więc wiadome jest, ze armour of khorne to mus(a go nie miał więc mu doradziłem bo miał wolne 20 punktów). Swoja drogą to nie wiem czy ja tak pisze wymagająco czy co po niektórzy naprawdę nie ukończyli podstawówki :roll:

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Janiszek pisze:Jakoś 80 % demonicznych graczy wystawia Wrone i jakos daje radę
Po pierwsze nie wiem skąd masz takie dane a po drugie są one błędne.

@kuman: Ten champion i muzyk na dyszce letterów trochę dziwnie wygląda. To pierwsze by można jeszcze jakoś wykorzystać dla kupienia czasu ale po za tym ten oddział jest tylko żeby wypełnić slot. No i zastanowił bym się też na skull totemem na jednych letterach, myślę że była by to dobra decyzja :)

Janiszek
Masakrator

Arbaal pisze:
Janiszek pisze:Jakoś 80 % demonicznych graczy wystawia Wrone i jakos daje radę
Po pierwsze nie wiem skąd masz takie dane a po drugie są one błędne.
No okay, 80% graczy których ja widziałem. :wink: Ale nie zaprzeczysz chyba, ze to najbardziej uniwersalny GD i najczęściej spotykany?

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Mogę dać sobie rękę uciąć, że najczęściej wystawiany jest BT.

Janiszek
Masakrator

W sumie ciężko ocenic, w różnych regionach inaczej ludzie grają. Na masterach też ludzie zmieniają koncepcje rozpisek.
Ale moim zdaniem wrona to najlepszy GD który zaczyna się spłacac juz od pierwszej tury.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

no nie zawsze ...
HE na smoku + 2x20WL +BB + 4 bolce w rogu to jednak nie jest miejsce do popisu dla wrony
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Janiszek
Masakrator

Zwolin pisze:no nie zawsze ...
HE na smoku + 2x20WL +BB + 4 bolce w rogu to jednak nie jest miejsce do popisu dla wrony
Nie? To za las ją i napierdzielac kasandroki, a w smoka pociski bez sejwa ;]

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

No okay, 80% graczy których ja widziałem. :wink: Ale nie zaprzeczysz chyba, ze to najbardziej uniwersalny GD i najczęściej spotykany?
Mieszkasz bez wątpienia w innej części polski. Na tych turniejach na których grałem i to z czym się spotkałem na temat GD to proporcje były powiedział bym że wyrównane.
Co do uniwersalności to jestem w stanie zaprzeczyć :)
Kilkakrotnie próbowałem grać na wronie niestety kończyło się to bez zwycięstwa. Obserwowałem też grę innych. Wrona ładnie wygląda i dobrze czaruje za to nie umie walczyć. Ma 5 w sumie świetnych czarów(ostatni nr6 niestety nie) i dobre gifty i to wszystko.
Jak dla mnie zawsze najbardziej uniwersalny był keeper. Bazuje on na asf i świetnie się bije, cała jego domena jest mocna i mając 3lv maga każdy czar można gdzieś dopasować. Do tego dopisuje syrenę, być może najlepszy przedmiot w wfb :wink: O Gou nie będę się rozpisywał.
Dużo graczy demonów może się poczuć urażona i nie zgodzić się z tym co powiem. Dla mnie wrona to najgorszy gd tej edycji, nie zamierzam zmienić tego zdania. Jest to też kwestia gustu :)
Mogę dać sobie rękę uciąć, że najczęściej wystawiany jest BT.
Ja bym się poważnie zastanowił bo możesz stracić rękę :mrgreen:

ODPOWIEDZ