Nagrody za ligę 2010

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Nagrody za ligę 2010

Post autor: swieta_barbara »

Jak to wyglada w tym roku? Kto zbiera podatek masterowy? Na co wydajemy pieniazki?
Jak rozumiem 50zl/master?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja moge sie tym zajac jak rok temu.
Statuetki na ten rok sa zrobione juz (udalo sie wepchnac uzywajac kasy z zeszlego sezonu)
Z tego co pamietam ma ja Dalmar - prawda Darku?
Kasa jest potrzebna na dyplomy , plus z reszta mozemy sie zastanowic co robimy.
Mozna by oplacic domene o ktorej mowil Adeon np.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

skoro za zeszly rok kasa zostala, to moze trzeba sie zastanowic nad zmniejszeniem podatku, a nie jak nadmiarowa kase wydac na duperele?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Poznanskie sknerstwo juz sie wlacza BZZZZZZZZZZZT.
Zostalo tylko i wylaczcie dlatego, ze Kerim zrobil statuetki za free - normalnie by nic nie zostalo i nie znaczy to , ze w przyszlym roku tez tak bedzie.
Jesli dla Ciebie domena polskiej ligi to duperel - to jestes PRO.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Ziemko pisze: Kasa jest potrzebna na dyplomy, plus z reszta mozemy sie zastanowic co robimy.
tu widze gadanie o duperelach.

z masterow wplywa 500zl podatku.
ja zadnym sknera nie jestem, chcialbym po prostu wiedziec ile pieniedzy na co jest potrzebne. a nie 'zbierzmy tyle i tyle a potem pomyslimy na co wydac'.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Ziemko pisze:Poznanskie sknerstwo juz sie wlacza BZZZZZZZZZZZT.
zeby nie bylo tak latwo - masz tez bialostockie, ode mnie :P

500 zl na sezon, 50 zl/na osrodek - uwazam ze to wystarczy zeby zapewnic zarowno dyplomy/puchary, jak i hosting. jesli nie, to jest pytanie - dlaczego gracze (bo to z ich wejsciowek bedzie pokryte) maja placic za cos wiecej? nie jest to pytanie retoryczne, jesli zostana przedstawione lepsze argumenty niz "zobaczymy ile sie zbierze i na co zostanie przeznaczone", to chetnie przytakne.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jesli 500 zl styknie na hosting , statuetki i dyplomy to looz, jesli nie to cos trzeba zrobic.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Jeśli chodzi o statułetki to mam deski i grawerki dla 3 osób, ale nie mam odlewów za które będzie trzeba zapłacić (+ ktoś to musi pomalować) - będzie mniej niż rok temu ale jakieś koszty będą. Nagrodami się zajmę, a $$ dogadam ze Skarbnikiem Ziemkiem :) jak rok temu.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Dzieki Darek!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Potrzebny bedzie ktos , kto w tym roku zajmie sie dyplomami, moja kumpela co robila je rok temu, w tym roku nie moze sie tym zajac.
Poza tym w tym roku rozdajemy takze dyplomy za najlepszych generalow dana armia - wiec dyplomy trzeba na to tez zrobic - dobrze by bylo, aby grafiki na dyplomach nawiazywaly do konkretnej armii. Ktos moze sie tym zajac ,albo jakis znajomych grafikow/czki aby to ladnie zrobili?

Darek moglbys pogadaz z Kerimem , zeby od razu z 9 odlewow zrobil, zeby co rok nie meczyc go z tym?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Moge machnac projekty dyplomow.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Byloby w pytke.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jeśli trzeba zrobić jakieś małe zmiany na dyplomach w corelu tj zmienić daty to ja mogę to zrobić.

Jeśli trzeba je wydrukować to też mogę się tym zająć - mam do tego dobrą drukarkę i chyba mi zostało troche papieru z większą gramaturą z WI - choć pewnie przy takiej ilości będzie trzeba dokupić. Można też się pokusić o papier czerpany choć nie wiem czy zmieścimy się w budżecie.

Jeśli chodzi o dyplomy za najlepsze armie to co zrobimy jeśli ktoś miał pół sezonu miał zagrane jedną armią i pół sezonu inna i w obu był sam samo skuteczny :?: Może zrobić tylko ranking z samych Masterów - co wy na to.

Jak rozumiem nagrody wręczamy na DMP (do wtedy mamy czas z wykonaniem wszystkiego)? Warto też zrobić wręczenie oficjalne tych nagród przez wręczeniem nagród za samo DMP - z tego co słyszałem rok temy nic takiego się nie odbyło.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dalmar pisze: Jeśli chodzi o dyplomy za najlepsze armie to co zrobimy jeśli ktoś miał pół sezonu miał zagrane jedną armią i pół sezonu inna i w obu był sam samo skuteczny :?: Może zrobić tylko ranking z samych Masterów - co wy na to.
na lidze jest ranking armii. Nic nie trzeba obic tylko sprawdzic kto jaka armia mial jakie wyniki
Jak rozumiem nagrody wręczamy na DMP (do wtedy mamy czas z wykonaniem wszystkiego)? Warto też zrobić wręczenie oficjalne tych nagród przez wręczeniem nagród za samo DMP - z tego co słyszałem rok temy nic takiego się nie odbyło.
no raczej na DMP.

Przy okazji co ro bimy z pucharem? bedzie uaktualnienie druzyn na nim? bo juz raczej sie miejsce konczy a nikt go 3 razy nie zdobyl (wiec nedlugo bedzie trzeba i tak zrobic nowy puchar raczej)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Projekt dyplomow robi Kacperos, zarowna dla top 10 ligi jak i najlepsze armie.
Gadalem z Kacperem i wstepnie nagrody za lige rozdamy we dwojke przed wreczeniem nagrod za DMP.

Odnosnie pucharu brakuje tabliczek za jakies lata z tego co pamietam - trzeba byloby je dorobic.
Darku jak tam sprawy sie maja z odlaniem plaskorzezb na statuetki za top3?

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Ziemko pisze:Projekt dyplomow robi Kacperos, zarowna dla top 10 ligi jak i najlepsze armie.
Gadalem z Kacperem i wstepnie nagrody za lige rozdamy we dwojke przed wreczeniem nagrod za DMP.

Odnosnie pucharu brakuje tabliczek za jakies lata z tego co pamietam - trzeba byloby je dorobic.
Darku jak tam sprawy sie maja z odlaniem plaskorzezb na statuetki za top3?

wlasnie nie pamietam czy jest tabliczka RS jak wygralismy 2 raz...

ile tam jeszcze wolnych miejsc zostało... ??
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Ziemko pisze: Darku jak tam sprawy sie maja z odlaniem plaskorzezb na statuetki za top3?
Mamy jeszcze troche czasu - będę na pewno gotowe na DMP.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Furion wy macie puchar wiec dowiedz sie ile miejsc zostalo.
Imho puchar powinien isc do klubu , ktory wygral najwieksza liczbe razy - niekoniecznie 3, bo 3 to naprawde duzo przy tak wyrownanym poziomie.
Ewentualnie zliczenie pktow z wszystkich 8 DMP

1. miejsce 3 pkty
2. miejsce 2 pkty
3 miejsce 1 pkt

i ten kto mialby najwiecej dostaje puchar co myslicie?

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

I bardzo możliwe że dojdzie do paradoksu, bo nie wykluczone ze puchar za DMP w wypadku takiego liczenia dostanie inkwizytor :D, nie pamietam ile razy byli drudzy :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ