Nagrody za ligę 2010
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
- swieta_barbara
- habydysz
Nagrody za ligę 2010
Jak to wyglada w tym roku? Kto zbiera podatek masterowy? Na co wydajemy pieniazki?
Jak rozumiem 50zl/master?
Jak rozumiem 50zl/master?
Ja moge sie tym zajac jak rok temu.
Statuetki na ten rok sa zrobione juz (udalo sie wepchnac uzywajac kasy z zeszlego sezonu)
Z tego co pamietam ma ja Dalmar - prawda Darku?
Kasa jest potrzebna na dyplomy , plus z reszta mozemy sie zastanowic co robimy.
Mozna by oplacic domene o ktorej mowil Adeon np.
Statuetki na ten rok sa zrobione juz (udalo sie wepchnac uzywajac kasy z zeszlego sezonu)
Z tego co pamietam ma ja Dalmar - prawda Darku?
Kasa jest potrzebna na dyplomy , plus z reszta mozemy sie zastanowic co robimy.
Mozna by oplacic domene o ktorej mowil Adeon np.
skoro za zeszly rok kasa zostala, to moze trzeba sie zastanowic nad zmniejszeniem podatku, a nie jak nadmiarowa kase wydac na duperele?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Poznanskie sknerstwo juz sie wlacza BZZZZZZZZZZZT.
Zostalo tylko i wylaczcie dlatego, ze Kerim zrobil statuetki za free - normalnie by nic nie zostalo i nie znaczy to , ze w przyszlym roku tez tak bedzie.
Jesli dla Ciebie domena polskiej ligi to duperel - to jestes PRO.
Zostalo tylko i wylaczcie dlatego, ze Kerim zrobil statuetki za free - normalnie by nic nie zostalo i nie znaczy to , ze w przyszlym roku tez tak bedzie.
Jesli dla Ciebie domena polskiej ligi to duperel - to jestes PRO.
tu widze gadanie o duperelach.Ziemko pisze: Kasa jest potrzebna na dyplomy, plus z reszta mozemy sie zastanowic co robimy.
z masterow wplywa 500zl podatku.
ja zadnym sknera nie jestem, chcialbym po prostu wiedziec ile pieniedzy na co jest potrzebne. a nie 'zbierzmy tyle i tyle a potem pomyslimy na co wydac'.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
zeby nie bylo tak latwo - masz tez bialostockie, ode mnieZiemko pisze:Poznanskie sknerstwo juz sie wlacza BZZZZZZZZZZZT.

500 zl na sezon, 50 zl/na osrodek - uwazam ze to wystarczy zeby zapewnic zarowno dyplomy/puchary, jak i hosting. jesli nie, to jest pytanie - dlaczego gracze (bo to z ich wejsciowek bedzie pokryte) maja placic za cos wiecej? nie jest to pytanie retoryczne, jesli zostana przedstawione lepsze argumenty niz "zobaczymy ile sie zbierze i na co zostanie przeznaczone", to chetnie przytakne.
Jesli 500 zl styknie na hosting , statuetki i dyplomy to looz, jesli nie to cos trzeba zrobic.
Jeśli chodzi o statułetki to mam deski i grawerki dla 3 osób, ale nie mam odlewów za które będzie trzeba zapłacić (+ ktoś to musi pomalować) - będzie mniej niż rok temu ale jakieś koszty będą. Nagrodami się zajmę, a $$ dogadam ze Skarbnikiem Ziemkiem
jak rok temu.

Potrzebny bedzie ktos , kto w tym roku zajmie sie dyplomami, moja kumpela co robila je rok temu, w tym roku nie moze sie tym zajac.
Poza tym w tym roku rozdajemy takze dyplomy za najlepszych generalow dana armia - wiec dyplomy trzeba na to tez zrobic - dobrze by bylo, aby grafiki na dyplomach nawiazywaly do konkretnej armii. Ktos moze sie tym zajac ,albo jakis znajomych grafikow/czki aby to ladnie zrobili?
Darek moglbys pogadaz z Kerimem , zeby od razu z 9 odlewow zrobil, zeby co rok nie meczyc go z tym?
Poza tym w tym roku rozdajemy takze dyplomy za najlepszych generalow dana armia - wiec dyplomy trzeba na to tez zrobic - dobrze by bylo, aby grafiki na dyplomach nawiazywaly do konkretnej armii. Ktos moze sie tym zajac ,albo jakis znajomych grafikow/czki aby to ladnie zrobili?
Darek moglbys pogadaz z Kerimem , zeby od razu z 9 odlewow zrobil, zeby co rok nie meczyc go z tym?
- swieta_barbara
- habydysz
Moge machnac projekty dyplomow.
Byloby w pytke.
Jeśli trzeba zrobić jakieś małe zmiany na dyplomach w corelu tj zmienić daty to ja mogę to zrobić.
Jeśli trzeba je wydrukować to też mogę się tym zająć - mam do tego dobrą drukarkę i chyba mi zostało troche papieru z większą gramaturą z WI - choć pewnie przy takiej ilości będzie trzeba dokupić. Można też się pokusić o papier czerpany choć nie wiem czy zmieścimy się w budżecie.
Jeśli chodzi o dyplomy za najlepsze armie to co zrobimy jeśli ktoś miał pół sezonu miał zagrane jedną armią i pół sezonu inna i w obu był sam samo skuteczny
Może zrobić tylko ranking z samych Masterów - co wy na to.
Jak rozumiem nagrody wręczamy na DMP (do wtedy mamy czas z wykonaniem wszystkiego)? Warto też zrobić wręczenie oficjalne tych nagród przez wręczeniem nagród za samo DMP - z tego co słyszałem rok temy nic takiego się nie odbyło.
Jeśli trzeba je wydrukować to też mogę się tym zająć - mam do tego dobrą drukarkę i chyba mi zostało troche papieru z większą gramaturą z WI - choć pewnie przy takiej ilości będzie trzeba dokupić. Można też się pokusić o papier czerpany choć nie wiem czy zmieścimy się w budżecie.
Jeśli chodzi o dyplomy za najlepsze armie to co zrobimy jeśli ktoś miał pół sezonu miał zagrane jedną armią i pół sezonu inna i w obu był sam samo skuteczny

Jak rozumiem nagrody wręczamy na DMP (do wtedy mamy czas z wykonaniem wszystkiego)? Warto też zrobić wręczenie oficjalne tych nagród przez wręczeniem nagród za samo DMP - z tego co słyszałem rok temy nic takiego się nie odbyło.
na lidze jest ranking armii. Nic nie trzeba obic tylko sprawdzic kto jaka armia mial jakie wynikiDalmar pisze: Jeśli chodzi o dyplomy za najlepsze armie to co zrobimy jeśli ktoś miał pół sezonu miał zagrane jedną armią i pół sezonu inna i w obu był sam samo skutecznyMoże zrobić tylko ranking z samych Masterów - co wy na to.
no raczej na DMP.Jak rozumiem nagrody wręczamy na DMP (do wtedy mamy czas z wykonaniem wszystkiego)? Warto też zrobić wręczenie oficjalne tych nagród przez wręczeniem nagród za samo DMP - z tego co słyszałem rok temy nic takiego się nie odbyło.
Przy okazji co ro bimy z pucharem? bedzie uaktualnienie druzyn na nim? bo juz raczej sie miejsce konczy a nikt go 3 razy nie zdobyl (wiec nedlugo bedzie trzeba i tak zrobic nowy puchar raczej)
Projekt dyplomow robi Kacperos, zarowna dla top 10 ligi jak i najlepsze armie.
Gadalem z Kacperem i wstepnie nagrody za lige rozdamy we dwojke przed wreczeniem nagrod za DMP.
Odnosnie pucharu brakuje tabliczek za jakies lata z tego co pamietam - trzeba byloby je dorobic.
Darku jak tam sprawy sie maja z odlaniem plaskorzezb na statuetki za top3?
Gadalem z Kacperem i wstepnie nagrody za lige rozdamy we dwojke przed wreczeniem nagrod za DMP.
Odnosnie pucharu brakuje tabliczek za jakies lata z tego co pamietam - trzeba byloby je dorobic.
Ziemko pisze:Projekt dyplomow robi Kacperos, zarowna dla top 10 ligi jak i najlepsze armie.
wlasnie nie pamietam czy jest tabliczka RS jak wygralismy 2 raz...
ile tam jeszcze wolnych miejsc zostało... ??
Furion wy macie puchar wiec dowiedz sie ile miejsc zostalo.
Imho puchar powinien isc do klubu , ktory wygral najwieksza liczbe razy - niekoniecznie 3, bo 3 to naprawde duzo przy tak wyrownanym poziomie.
Ewentualnie zliczenie pktow z wszystkich 8 DMP
1. miejsce 3 pkty
2. miejsce 2 pkty
3 miejsce 1 pkt
i ten kto mialby najwiecej dostaje puchar co myslicie?
Imho puchar powinien isc do klubu , ktory wygral najwieksza liczbe razy - niekoniecznie 3, bo 3 to naprawde duzo przy tak wyrownanym poziomie.
Ewentualnie zliczenie pktow z wszystkich 8 DMP
1. miejsce 3 pkty
2. miejsce 2 pkty
3 miejsce 1 pkt
i ten kto mialby najwiecej dostaje puchar co myslicie?
I bardzo możliwe że dojdzie do paradoksu, bo nie wykluczone ze puchar za DMP w wypadku takiego liczenia dostanie inkwizytor
, nie pamietam ile razy byli drudzy