Eurobestyje

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Eurobestyje

Post autor: krusk »

Doombull 341
Shield
Stonecrusher mace
Ward od ognia
5+ Scaly Skin

Gorebull 222
Heavy Armor Shield
Steel-Claws
5+ Scaly Skin

Gorebull BSB 238
Brass Cleaver
Enchanted shield
Heavy Armor

Bray-Shaman 2 lvl 160
2 x DS

20 Gorów 185
FCG 2hw

20 Gorów jw. 185

3 x 10 Gorów 240
2hw

3 Razorgory 165

3 Razorgory 165

6 Centigorów 169
Topory do rzucania
Muzyk

4 Minotaury 246
2hw muzyk

Gorgona 275

Total: 2591/2600
PD: 4
DD: 3 + 3 (scrolle)
Modeli: 91
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Nie masz żadnych lekkich oddziałów/screenów do zasłaniania łatwo-panikujących unitów oraz frenzy. Doświadczony gracz pozaszarżuje Ci większość rzeczy od boku i to tego, który sobie wybierze (bez doombulla). Unity z mocnym uderzeniem nie wystarczają. Generalnie bardzo Cię mało, ja w rozpie na Bazyla 2350 miałem Dooma, Gore bsb, 2xshaman, 2x3razory, 4 minosy, 2xghorgone, harpie, chariota i duzo smiecia.

Jeżeli chcesz pociągnąć koncepcję naporu na takim zestawie unitów/herosów to polecałbym bardzo wzięcie chalice of dark rain. Da Ci szansę na przeżycie z mocnymi defensami i to też niekoniecznie. Mimo, że masz do 3 unitów w ambushu (na Euro raczej ratio bedzie 1:1 więc dwa unity możesz dać z Twojej rozpy) to nie wystarcza by dobrze zagrozić.
Jeżeli chodzi jeszcze o ambush to uważam, że większym zagrożeniem dla maszyn przeciwnika, a nawet magów itp jest wzięcie większej ilości małych unitów ungorów zamiast paru klocków gorów z Twojej rozpy.

Doradzałbym zamienić jeden special na unit 7-8 harpii, dużo tańsze, a w naporze są bezcenne.

Koniecznie wywal level z shamana skoro masz jednego, który nic nie poczaruje.
Nie możesz powtarzać Giftów na różnych herosach.
Osobiście uważam, że axes of khorgor są dużo bardziej uniwersalne i zdecydowanie lepiej mi się nimi gra (za pozostałe punkty mam dodatkowo armour piercing).
Nie wiem jeszcze jak to się sprawdza, ale zachęcam do spróbowania beast banner'a na bsb (wtedy smok nie może przyjąć unitu razorów z bsbkiem bo dostanie 15A z S7, outnumber, banner; bsb musi tylko odmowic challange na bok regimentu).

p s Jeżeli chodzi o format Euro, i bardzo dużą wagę w nim na grę drużynową to osobiście widzę bestie w zupełnie innym kształcie, ale to już poza Twoim tematem.

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Ogolnie rozpiska taka sobie :
- doombull - pisz nazwy przedmiotow coby latwiej bylo namierzac (a nie ward od ognia)
- gorebull - steel claws = requires 2 hands (chyba nie mozna wtedy miec tarczy , chyba ze do odgiecia ostrzalu?) 2gi chaos gift scaly skin 5+ ? chyba tak nie mozna
- brayshaman - warto wziac add hw

zamiast 3 razorgorow , wzialbym 1-2 chaos spawny (rare) a do special dorzucic np harpie , brakuje mi tu tez ungor raidersow , i ogolnie tak sobie .
Na 2000+ dobrze sprawuje sie gorebull bsb z odpowiednimi chaos giftami i sztandarem S+1 wsadzony do minoskow z hw + shield (4+ save w hth/5+ shooting) no a i tak wtedy maja S6 ;)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Harpi niet - nie chcę marnować speciala na mięso armatnie i nie chcę by żołnierze
zarazili się pedalstwem :twisted: (od harpi do Delfickich geyowni blisko)
BSB dam z beast banner i do 4 minosów z GW (siła 8 zrówna wszystko)
Nad resztą jeszcze pomyślę.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Janie jestem zwolennikiem dawania GW nowym minoskom. S5/s6 im wystarczy, ponieważ terazł głównie można spotkać wszelkiej maści elfy t3, nieumarli z t4 z małym sejvem lub wcale, podobanie lizaki i skaveny. Nowe minoski jak dla mnie to z AHW dodatkowy atak to dobra rzecz. OK schodki sie robią z bretką, krasiami, no ale coś za coś ... Kurde szkoda ze minoskom spadła inicjatywa z 4 do 3 bo wtedy naprawde nie miałbym wątpliwości że nalezy mieć AHW (bo pomimo tego że nie mamy dwuraków czasem będziemy walić ostatni - w kolejnych rundach).

P/S
I z tego wszytskiego zapomniałem wypowiedzieć sie o rozpisce.
Uwielbiam centigory wiec ich nie skrytykuje ale jak sam być moze widziałeś ludzie raczej ich nie używają.
Napisałes za masz 3 scrolle ja widze tylko 2 :wink:
No i oczywiście za mało śmieci ... nie masz ich wcale
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

ODPOWIEDZ