WE - Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

WE - Euro

Post autor: Kal_Torak »

Euro wywarło na mnie bardzo pozytywne wrażenie i zwiększyło w znacznym stopniu moją chęć do gry. Oto zmodernizowana rozpa na Euro:

Alter Highborn
- Hail of Doom Arrow
- Oaken Armour
- Great Weapon; Longbow; Shield

Alter Noble
- Helm of the Hunt
- Stone of the Crystal Mere
- Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield

Alter Noble
- Briarhearth
- Amaranthine Brooch
- Great Weapon; Longbow; Shield

Spellsinger LvL 1
- Dispel Scroll
- Dispel Scroll

8 Dryads
8 Dryads
8 Dryads

10 Glade Guard
10 Glade Guard
10 Glade Guard

5 Glade Riders
5 Glade Riders

6 Wild Riders
- War Banner

5 Wild Riders

Great Eagle

Treeman

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Imo zmarnowałes slot lorda bo ten koles nic nie potrafi... juz chyba lepszy jest bow of loren ze strzalami no armour save. Reszta to standard, nie ma co komentowac chociaz 1 caddy to malo.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Widzę jedną istotna zmianę. A mianowicie, wywalasz hode z lorda dajesz ja alterowi małemu(wywalasz z niego warda i ). netlingi na lorda. Albo w ogóle wywalasz małego altera i dajesz BSB z hodą.
I wtedy zyskujesz dosc dobrego lorda który może łapac LT co po niektóre i BSB.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

a co to za sens wystawiania bsb? To jest power mobilna rozpa. Jak widać, lord nie jest do łapania LT, więc o co kaman?

Janiszek, ciekawe ile bitew zagrałeś, bo pewnie więcej niż Laik, że widzisz ta istotną zmianę.

Pozdro

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Co ma robić ten lord? ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Herosi sa zalosni ;) Traf na jakas magie z duza ilsocia pociskow to alterzy beda w lesie lub za lasem sie kitrali. Mega opcja. Reszta raczej standardowa.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Piotras pisze:a co to za sens wystawiania bsb? To jest power mobilna rozpa. Jak widać, lord nie jest do łapania LT, więc o co kaman?

Janiszek, ciekawe ile bitew zagrałeś, bo pewnie więcej niż Laik, że widzisz ta istotną zmianę.

Pozdro
BSB pomoże np: driadom, drzewcowi, lordowi.
Może nie jest, ale mógłby byc prawda?
Osobiście bym to zmienił, wyraziłem swoje zdanie. Laik zrobi jak zechce.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Generalnie chyba założeniem rozpy było, że praktycznie od 2giej tury jesteśmy w combacie. W sumie, poczekam co napisze Kal_Torak.
Dlatego bsb po prostu zostałby z tyłu, no i wtedy spada alter i już się robi dziwna rozpiska. A bsb z hodą znowu potrzebuje obstawę i tak się rujnuje założenie rozpiski..

Czekam co napisze Kal_Torak. ;)
pozdro
Ostatnio zmieniony 27 mar 2010, o 18:37 przez Piotras, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Panowie, jakichś grzybków się najedliście? :wink:
OCB???

Z pewnością zrobię co zechcę :D

Co do lorda - taki z dupy, wydaje mi się zmarnowany slot - według mnie slot lorda jest ważny w WE, wiadomo że nie jest takim game breakerem jak w innych armiach ale daje znacznie więcej niż hero.

- jestem wielkim fanem alterów, ale brak proximity boli - dlatego alter w wersji strzelacz nie musi się tak bardzo pchać do akcji(bo jest miękki jak...) - dla niego akcja może być 29 cali i też będzie dobrze.

Styl Kal Toraka kojarzę z forum - do niego dałbym 3 małych alterów i lorda caddego - dalej jest 3 biegaczy ale antymagia lepsza(i LD od generała bodajże)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Moim zdaniem rozpa mogłaby być dobra, tylko herosi żałosni. Nawet nie kiepscy, żałośni. Jak grać na alterach to na pewno nie tak złożonych. Przy takiej antymagii lord z regenką? Przecież fire i metal robią z niego sieczkę. Wszystko robi z niego sieczkę tak na prawdę. No i brak netlingów karygodny.
Spodziewałem się po Tobie więcej Kal_Torak. :wink:
Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Magii się jakoś bardzo nie obawiam, bo na euro jest bardzo ograniczona. caddy wystarczy aby alterzy mogli dojść do walki. Z lorda maga zrezygnowałem, bo nie musze go niańczyć. Duży mag jest kłopotem, bo potrzebna mu obstawa, jest drogim celem za ponad 400 punktow (+100 za generała). No i zawsze grałem na wardowych alterach - to podstawa. Nigdy też nie kampie się alterami. Oni napierają i im więcej zbiorą ostrzału tym lepiej. Rzadko mi giną od razu, a często są wstanie przyjąć bez szkody cały pluton strzelecki DE. Ten alder Lord to rozwinięcie altera z hodą. Największą jego bolączką był brak ochrony. Lord alter jest jego rozwinięciem - jest jakaś obrona i jest Hoda - sam lord jest nie drogi i nie jest generałem. Oczywiście taki alter nie robi szału, ale chciałem go wypróbować bo od dawna nie grałem na Hodzie. Alter lord pozwala mi w końcu połączyć ward z hodą. Ale oczywiście drugim wyborem jest łapacz smoków. Zresztą alter lord w każdej konfiguracji jest wrażliwy - jedynie zaimplementowanie mu dwóch wardów naraz daje jakaś nieco większą szanse, że w tym lub innym przypadku któryś nie zostanie zdjęty.

Piotras jako jedyny rozumie o co chodzi w tej rozpisce ;P.
Ziemko pisze:Herosi sa zalosni ;) Traf na jakas magie z duza ilsocia pociskow to alterzy beda w lesie lub za lasem sie kitrali. Mega opcja. Reszta raczej standardowa.
To może wypowie się Embir jak ci herosi bardzo obsysają. On najwięcej grywał przeciw tym podobnym rozpom i brał HE same pociski.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Laik pisze:Panowie, jakichś grzybków się najedliście? :wink:
OCB???
O f pyte, sory Laik #-o Fakt, jakieś grzyby czy coś, bo mi się wkręciło złooo...
Hehe, no i powiedzmy, że w miarę rozumiem o co chodzi w tej rozpie. ;)
Co nie znaczy, że ja bym nią zagrał. Mimo wszystko jakoś tak hmm... Nie mój styl ;)

Pozdro!
p.s. ale wtopa, hehe xD

Kal_Torak
Masakrator

Piotras pisze:Co nie znaczy, że ja bym nią zagrał. Mimo wszystko jakoś tak hmm... Nie mój styl
Ma się rozumieć - ja gram czystym naporem - nic dziwnego, że to nie twój styl. Jak będę miał więcej glade riderów to w rozpiskach na BP - mam zamiar wystawiać zagony masy lekkiej jazdy i wild riderów w specach (łuczników pieszych wtdy nie będzie wogóle ;P) - taka odmiana hordy skirmishu tyle, ze w wydaniu lekkiej kawalerii. Ja poprostu uwielbiam grać takimi rozpami. Dużo lepiej mi się na nich gra niż w przypadku WE z bardziej "zachowawczym-remisowym" stylem gry ;P

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kal_Torak pisze:
Piotras pisze:Co nie znaczy, że ja bym nią zagrał. Mimo wszystko jakoś tak hmm... Nie mój styl
Ma się rozumieć - ja gram czystym naporem - nic dziwnego, że to nie twój styl. Jak będę miał więcej glade riderów to w rozpiskach na BP - mam zamiar wystawiać zagony masy lekkiej jazdy i wild riderów w specach (łuczników pieszych wtdy nie będzie wogóle ;P) - taka odmiana hordy skirmishu tyle, ze w wydaniu lekkiej kawalerii. Ja poprostu uwielbiam grać takimi rozpami. Dużo lepiej mi się na nich gra niż w przypadku WE z bardziej "zachowawczym-remisowym" stylem gry ;P
No popatrz i tu Cie mam :D bo ja też gram WE naporem, tylko troszke innym ;)

Pozdro :P

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Kalesoner pisze:Moim zdaniem rozpa mogłaby być dobra, tylko herosi żałosni. Nawet nie kiepscy, żałośni. Jak grać na alterach to na pewno nie tak złożonych. Przy takiej antymagii lord z regenką? Przecież fire i metal robią z niego sieczkę. Wszystko robi z niego sieczkę tak na prawdę. No i brak netlingów karygodny.
Spodziewałem się po Tobie więcej Kal_Torak. :wink:
Znowu go do challenge'a prowokujesz? :wink:

Kal_Torak:
Wiesz, że rozpa jest spoko pod warunkiem, że będzie w Twoich rękach.
Szykuj się, po kolosie na aplikacji pocisnę Ci to zielone dziadostwo. :wink:
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

ODPOWIEDZ