DoW-1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Janiszek
Masakrator

DoW-1500

Post autor: Janiszek »

Rozpiska na lokal. Taktyka prosta. Menele zjadają wszystko, maja warda an 2+ od magii, maja pikę. 4 oddziały fastów odginają i niszczą maszyny. A smok, patroluje tereny co by nikt za bardzo nie podskoczył.
Szczerze to strasznie denerwująca jest ta armia dla przeciwnika. Za to ja lubię :twisted:

Herling Wizard @ 135

Generał:Magic level 2
Loremaster Cloak[40]

Herling Wizard @ 140

Magic level 2
Pike of Reams[25]
Staff of Lightnings,

Asarnil of the Dragonlord @ 460

15 Manflayer Mengils @ 458

4x5 Fast Cavalery 220

1 Ogre Maneater @ 86

GW

Total:1499
Power Pool: 6+bound spell
Dispel Pool:4

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

daj orgowi pistolety

ale taniutkie fasty, coś one mają po za konikiem ?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

nie za dużo slotów hero jak na te pkt? tak pytam, gdyż nie zbyt znam się na DoW, ale chyba asarnil zabiera dwa sloty hero?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Janiszek
Masakrator

Nie. Są puste.
Ogr ma great weapon i to się nie zmieni. Wiesz jak ładnie kroi enginy? ;]

@Kosa nie. Sloty normalne. Asarnil zjada rarke.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

z enginy wolał bym biegać do okoła i strzelać z ogra i megili a fastami utrudniać piwoty... w walce to stracone pkt. może zabijesz priesta jak zaszarżujesz ale nic po za tym... jak wolisz :)

ee... myślałem że chociaż maja lekką zbroja ( bo stacy pewnie same 3 )... to już wole marudersów 8)

Janiszek
Masakrator

kuman pisze:z enginy wolał bym biegać do okoła i strzelać z ogra i megili a fastami utrudniać piwoty... w walce to stracone pkt. może zabijesz priesta jak zaszarżujesz ale nic po za tym... jak wolisz :)

ee... myślałem że chociaż maja lekką zbroja ( bo stacy pewnie same 3 )... to już wole marudersów 8)
Ta uważaj bo jednym ogrem cos ustrzele. A piwoty chcesz utrudniac enginowi? Kuman proszę cie, wiesz co to są skinki z plujkami magia i silnik? Szkoda fasta na takie zabawy. Engina w ture rozpracowuje menele ;]
A jak zabije priesta, to uwierz mi, maniter się juz splacil. A i tka pewnie bedzie dalej kroil dinusia ;] o ile nei zginie
Tylko, ze twoi marudersi kosztują około 90 punktów, a moi 55 ;]

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Ten fast jest dosłownie goły... nawet spearów nie mają bazowo :wink:
Queek.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

czyste fasty kosztują 65 za ws4 i4...

meniter będzie miał fear out number... trafiasz na 3 raisz na 2, teoretycznie SV na 6 się nie zdaje więc 3 rany endzin ma wielkość i 2 ranki wklepie bez problemu... a po 2 wielkimi plujkami u w mengile, a terki (2x3) na meniter więc nawet nie dotrwa

ale jak uważasz :)

Janiszek
Masakrator

kuman pisze:czyste fasty kosztują 65 za ws4 i4...

meniter będzie miał fear out number... trafiasz na 3 raisz na 2, teoretycznie SV na 6 się nie zdaje więc 3 rany endzin ma wielkość i 2 ranki wklepie bez problemu... a po 2 wielkimi plujkami u w mengile, a terki (2x3) na meniter więc nawet nie dotrwa

ale jak uważasz :)
Maniter ma ItP i stuborn.
Wielkimi plujkami? No tak trafia na jakies 7 albo 8 , to dobry pomysł +++++++ ;]
Terki giną od magii często.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Klasyczna rozpa DoW na 1500. Prawie.
Osobiście uważam, że Dueliści z pistoletami naprawdę dają radę. Są lepsi od fastów.
A lizaki to free frag dla DoW.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Janiszek pisze: Engina w ture rozpracowuje menele ;]
Niestety nie, ale na szczęście wszyscy gracze z jakimi grałem do tej pory myśleli że albo Engina zginie w ciągu jednej tury albo w ciągu trzech tur.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Janiszek pisze: Maniter ma ItP i stuborn.
Wielkimi plujkami? No tak trafia na jakies 7 albo 8 , to dobry pomysł +++++++ ;]
Terki giną od magii często.
no to na odwrót AP w ogra a terki w mengile... Ty masz 6 PD om 6 DD terki na pewno dotrwają do tej 2 tury
Furion pisze:Klasyczna rozpa DoW na 1500. Prawie.
Osobiście uważam, że Dueliści z pistoletami naprawdę dają radę. Są lepsi od fastów.

pozdrawiam
Furion
nie wiem nie gram ani tym ani tym... może masz racje może nie, ale to nie taki free frag jak się wydaje

z DoW to używałam bardzo rzadko tych specjalnych maruderów... od niedźwiedzia :twisted:

Awatar użytkownika
Warzywko
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Warzywko »

Skąd jest item Loremaster Cloak[40], w balancing patchu go nie znalazłem, a chciałbym zobaczyć opis :)
Statystyka to dziwka.

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Balancing Patch umożliwia armii DoW wzięcie jednego itemu z dowolnego armybooka innej armii. To item HE, talizman bodajże, daje właścicielowi i jego oddziałowi 2+ warda na obrażenia od czarów.
Queek.

Awatar użytkownika
Warzywko
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Warzywko »

Dzięki :D

Herling Wizard @ 140
Magic level 2
Pike of Reams[25]
Staff of Lightnings,

staff kosztuje 25 pkt więc czarodziej 145 :P
Statystyka to dziwka.

Janiszek
Masakrator

Furion pisze:Klasyczna rozpa DoW na 1500. Prawie.

pozdrawiam
Furion
Dokładnie.
@Kuman jejku nie znasz się przepraszam ;] Opróz terek, lizaki nie maja jak zabic mengili. A one gina dosc łatwo.
(pamiętaj, ze jak się ogarnia , to zrobi się tak, żeby terki nie mogly zrzucic kamoli ;])

@Furion ja czasami biore metal licze na -1 do sejwa, rzucam na engine i strzelam.
Ogólnie jak wypale 15 mengili + 3 Maniterów+10 kuszników to engine mam szanse ubic. W ostatniej bitwie to właśnie zrobiłem i się udało.
Ale i tak zazwyczaj gracze lizaków nie wychylaja się na moje strzelanie. Bo sie boją. I to główny atut tej rozpy.

Ogólnie to jedynie bolą mnie undedy-dwarfy. Na reszte jakos daje rade ;]

Janiszek
Masakrator

Masz rację. 8)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2010, o 23:41 przez Janiszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie zapominaj o woch :twisted:

Janiszek
Masakrator

Pojedynek? 8)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Janiszek pisze:
staff kosztuje 25 pkt więc czarodziej 145 :P
Mylisz się. Kosztuje 20.
ke?

Staff of Lightnings, 25 points (Arcane Item) - Bound Spell, Power Level 5. Contains a spell that, if not dispelled, generates a magic missile with a 24" range, that causes D3+1 Strength 6 hits, and a single Strength 4 hit to the bearer. After every use roll a die. With a result of 1, the staff loses temporarily his powers, and may not be used for the rest of
the battle.

ODPOWIEDZ