Skaven 1000pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Twoja-Stara
"Nie jestem powergamerem"

Skaven 1000pkt

Post autor: Twoja-Stara »

Witam jeśli już było forum o podobnej treści przepraszam za założenie nowego i prosze o podanie linka do wyżej podanego!

No więc...Jestem początkujący chce zrobić dobrą uniwersalną rozpe na 1000pkt na turniej lub nie ...na początek wymyśliłem coś takiego :

Rozpa - Skaven 1000pkt

Bohaterzy
Kapłan Zarazy Cz.lv:2 , Kadzidło Zarazy Wierzchowiec: Piec Zarazy 300pkt
Spacz-Inżynier Cz.lv:2 , Spaczeniowy Pancerz ,S.S-Energi , S.Muszkiet 165pkt
J.Podstawowe
30Slaves Tarcze ,Kapitan i Muzyk 81pkt
30Slaves Tarcze ,Kapitan i Muzyk 81pkt
J.Specialne
20 Mnichów 2 bronie ręczne i C.G oraz sztandar burzy 215pkt
J.Rzadkie
Doomwheel 150pkt
Powrót WE

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Primo: kapłan kostuje 301, a kadzidło na furmance średnie. Piecyk i tak gazuje.

Drugo: Inżynier jest magiem więc zbroja nielegalna (a nawet jeśli to się nie przyda)
Polecam rakietę i kondensator albo 2 zwoje rozproszenia. Muszkiet też wywal(lub daj pizdolet :P )

Trzecio:Slavy to mięso armatnie, więc tarcze wylatują. Za zaoszczędzone punkty powiększ mnichów do 25

Tyle ode mnie.

I jeszcze jedno: jaką strategię wykoncypowałeś?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

wiesz że dając censer priestowi on gazuje ze 15monka? i jakiś ward na niego konieczny

elektryk może mieć spaczeniowy pancerz jest to wyraźnie napisane w booku,tylko po co? strata punktów...
na elektryka dajesz rakiete+kondeser a na priesta scrying stone i scrola
slejwy to mięso daj 2x21 z tarczami
mało mnichów
ja bym podarował sobie coś np koło i dał censerów :wink:
tyle ode mnie

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

- źle złożeni bohaterowie (Marcinis dobrze radzi jak ich złożyć)
- 30 Niewolników w jedynym oddziale to nieco za dużo, już chyba lepiej 3x21. Tarcze niekoniecznie obowiązkowe, ale jak kto lubi.
- Kółko zwykle na te punkty nie ma przeciwnika do którego by warto było strzelać, ale jak lubisz/masz :)

Prawda jest taka, że poza oddziałem monków nie masz niczego z "pierdolnięciem", a z racji, że jest ich tylko 20 to łatwo unieruchomić ten oddział. Kółko jest zbyt losowe aby na nim polegać i tez brakuje mu trochę siły przebicia, ale potestuj i sam zobacz czego ci brakuje :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Twoja-Stara

Dzięki wszystkim za podpowiedź .Wystawie bohaterów tak jak doradzał marcins.niewolników po 21x3 z tarczami .I zamiast 20 ,30 monków .tylko nie wiem co z doomwheelem raz nim grałem przeciwko de no i nieźle zmasakrował armie zniszył 5 konnych połowe odziału łuczników i połowe hydry!
Powrót WE

Twoja-Stara

I jeszcze jedno: jaką strategię wykoncypowałeś?[/quote]

No myślałem ze niewolnikami pójdę na chama do przodu i będą służyli na łapanie ostrzału .Doomwheel miał iść gdzieś z boku żeby nie przeszkadzał moim oddziałom a wózek po drugiej stronie od doomwheela .I tyle! Ogólnie jak najszybciej znaleść się u przeciwnika a magią wspomagać resztę!
Powrót WE

ODPOWIEDZ