Witam,
jako, że jestem początkującym malarzem postanowiłem wkleić kilka zdjęć moich pierwszych prac. Będę bardzo wdzięczny za wytknięcie błędów oraz rady jak im zaradzić
pozdrawiam czerech
Leśne ludki Czerecha
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Ostatni najlepszy, fajne dziury w plecach.
Zgadzam sie w 101% z tym co napisał Milo
Jest dokladnosc czyli najwazniejsze jest.
Warstwy nakladane troche za grubu - nigdy nie nakladaj prosto ze sloiczka - rozwadniaj , na poczatek to sie moze wydac trudne , ale z czasem przywykniesz - i nawet rozwodnionej farby nie mozesz miec za duzo na pedzlu.
Teraz odnosnie cieniowania.
Troche jasne podklady wybrales wiec bym to zwashowal.
Nie wiem czy masz nowe washe gw, jesli nie to wez kazdy kolor ktory malowales na figurce i znajdz jego ciemniejszy odpowiednik (jak nie masz to dodaj troche czarnego - szybko przyciemni)
Rozwodnij bardzo mocno ten przyciemniony kolor i naloz na calosc danego elementu.
To na razie tyle jak to zrobisz to popisze o cieniowaniu dalej.
Warstwy nakladane troche za grubu - nigdy nie nakladaj prosto ze sloiczka - rozwadniaj , na poczatek to sie moze wydac trudne , ale z czasem przywykniesz - i nawet rozwodnionej farby nie mozesz miec za duzo na pedzlu.
Nie wiem czy masz nowe washe gw, jesli nie to wez kazdy kolor ktory malowales na figurce i znajdz jego ciemniejszy odpowiednik (jak nie masz to dodaj troche czarnego - szybko przyciemni)
Rozwodnij bardzo mocno ten przyciemniony kolor i naloz na calosc danego elementu.
ok, postaram sie rozwadniać farbkiZiemko pisze:Jest dokladnosc czyli najwazniejsze jest.
washe posiadam wszystkie
jeszcze dzis postaram sie powashowac wszystko i wkleic fotki
wszstkim dziekuja za komentarze i rady
pozdrawiam czerech