T³ - Polska

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kajdan
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

T³ - Polska

Post autor: kajdan »

Witam

Na początku kwietnia został uruchomiony dla naszego kraju system T³ - http://www.tabletoptournaments.net/.
Zapraszam serdecznie wszystkich do rejestracji i dodawania klubów. Co daje nam system:

- możliwość jasnego i przejrzystego zapisywania się na turnieje
- informacje o nadchodzących turniejach jak i o wynikach już zakończonych
- wiele ułatwień dla organizatorów: proste potwierdzanie zapisanych, weryfikacja rozpisek, opłat. klarowną widoczność rozłożenia armii, informacje o przyjezdnych (skąd etc.) przykład jak wygląda dodany turniej:http://www.tabletoptournaments.net/pl/t ... p?tid=5725
- prosty w obsłudze system "autostop" czyli dogadywania się na podwiezienie na turniej
- zebranie informacji o graczach, klubach, turniejach w jednym miejscu, łatwy dostęp do tych danych4
- wiele funkcjonalności która jeszcze nie jest uruchomiona dla naszego kraju ale z czasem będzie, onlinowe dodawanie wyników z turniejów podczas ich trwania(po każdej kolejce) , wewnętrzna liga itp.
- mapa turniejów oraz kalendarz turniejowy.

Z systemu od wielu lat z powodzeniem korzysta większa część Europy ponad 15k zarejestrowanych graczy ! Dodatkowo daje nam to możliwość reklamy naszych turniejów zagranicą jak i jeśli ktoś ma chęć możliwość zapisani się na turnieje w innych krajach. System rozwija się nieustani, cały czas dodawana jest nowa funkcjonalność.

Więc jeszcze raz serdecznie zapraszam do rejestrowania się i korzystania

Pozdrawiam
Kajdan

P.S. W razie jakichkolwiek pytań etc. proszę o kontakt, mail, gg, pw na forum lub przez T³ .

P.P.S. Tak btw co do opłacania domeny pisałem już że jestem w stanie udostępnić takową za free jak i hosting dla ligi i ls.

-edited by swieta_barbara
For the Empire !
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Tu nie chodzi za bardzo o sam hosting, tylko o możliwości jakie daje (obciążenie jakie jest w stanie przyjąć) oraz o gwarancję działania. Oraz jeszcze o reputację w środowisku. Musisz zrozumieć pewną nieufność w tak ważnych sprawach do osób mało znanych w środowisku (czy o krótkiej historii działania na jego rzecz), bo po prostu sporo takich osób się wykrusza i nierzadko przepadają jak kamień w wodę (albo mówią "pierdolę radźcie sobie sami" i jesteśmy w pupie).

Serwer, na którym chodzi BP, w dużym skrócie bangla rewelacyjnie, bo musi też na nim chodzić Bitspudło i osobiście gwarantuję, że banglać będzie. Oczywiście baza forum ma regularnie robione backupy, bo nawet najlepszy serwer i najlepszy dysk może zdechnąć, więc regularnie zaciągam backup bazy na swój domowy komp w razie gdyby coś wybuchło.
Jest na nim dużo zapasu (jeśli chodzi o zasoby), więc stronę ligową też można zahostować. Chociaż Adeon chyba nie jest obecnie jakoś bardzo zainteresowany, bo ma hosting.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
kajdan
Kontakt:

Tak podchodząc z tej strony masz trochę racji, obawy można mieć, niestety nie mam jak udowodnić nikomu że moja oferta jest całkiem poważna i raczej jak czegoś się podejmuje to nie rezygnuje z tego od tak... może kilka osób może poświadczyć że projekt widoczności Polskiego WFB w necie traktuje dość serio... Co do samego hostingu to gwarancja działania jest 100% brak ograniczenia transferu oraz miejsca... co do tego gdzie owy hosting jest i czemu akurat tam wystarczy spojrzeć w mój profil, usługa jest "wieczysta" btw. Jeśli moja inicjatywa pomocy jest odbierana jako "wpierdzielanie się między wódkę a zakąskę" wystarczy napisać...
For the Empire !
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ostatnio wyskoczył pewien pan ScorpiusX (czy jakos tak) z pewną ciekawą propozycją i słaomianym zapałem ;)

Dlatego Tomash tak, a nie inaczej napisał.

Myślę, że tu nie chodzi raczej nic o udowadnianie, ale jak jesteś z klubu (animosity Szczecin z tego co widzę) to najprawdopodobniej ludzie Cię znają.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

swoim slowem oraz podejrzewam, ze calego Rogatego moge poreczyc za kajdana (o ile to cos pomoze :P) Nie jest to gracz malo znany ani tym bardziej swiezak :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

No i problem rozwiązany :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Informacja która może pomóc w przypisaniu twarzy do ksywy:
Kajdan to ten którego auto znalazło się ok 4 nad ranem w sobotę przed ogniskiem, podczas Wielkiego Drakonu 09.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

no prosze, myslalem ze tylko na baltikonie `06 ginęły samochody, a jak widac to pomorska specjalność :D
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

no ok my tu pierdu pierdu a jakos zbaczamy z tematu, na poczatku bylem na nie temu projektowi ale coraz bardziej zaczyna mi sie podobac.
widze ze nie ma jakiejs specjalnej inicjatywy tez ze strony srodowiska moze kajdan powiedz jak po woli i sensownie wdrazac ten projekt krok po kroku? zaczac od rejestracji klubow i ich userow?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

SexRocket pisze:no ok my tu pierdu pierdu a jakos zbaczamy z tematu, na poczatku bylem na nie temu projektowi ale coraz bardziej zaczyna mi sie podobac.
widze ze nie ma jakiejs specjalnej inicjatywy tez ze strony srodowiska moze kajdan powiedz jak po woli i sensownie wdrazac ten projekt krok po kroku? zaczac od rejestracji klubow i ich userow?

Liczenie na to, że kluby i userzy będą sie rejestrowac i słać maile - jest nieracjonalne.
Wysłanie wyników na Adeona - to rzadko osiągany szczyt aktywności. Nic więcej się nie wyciśnie.
Trza zrobić tak;

Jedna osoba - np Kajdan, zbiera wszystko z Adeona i śle na TTT.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja sie zarejestrowalem :P
Rozwiazanie Jacka jest spoko.

W ogole nie wiem czy to jest mozliwe, ale pewnie daloby sie jakos dogadac z KrzyskiemW, zeby ulozyc miedzy koordynatorami obu lig wspolprace.

Kajdan, zaloz oddzielny temat, bo tutaj robimy OT. Marketing!

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

swieta_barbara pisze: ale pewnie daloby sie jakos dogadac z KrzyskiemW, zeby ulozyc miedzy koordynatorami obu lig wspolprace.
Dałoby. :)
Jestem otwarty, wszystko do ustalenia. No i jeszcze wypada Adeona zapytać.

Awatar użytkownika
kajdan
Kontakt:

Dobrze założę w poniedziałek razem z oficjalnym odpaleniem T3 dla naszego kraju, ale w tym temacie chodziło o finansowanie ligi ;) dlatego zaproponowałem tu domenę o fajnej nazwie za free jak i możliwość hostingu dla ligi i ls ;) aby odciążyć finansowo ligę. Co do T3 to tak jak już pisałem wcześniej na obecnym etapie najważniejsze jest zakładanie tam klubów i rejestracja członków co do tego aby ludzie się rejestrowali jest mega prosty sposób ;) Po prostu organizator dodaje tam turniej robi normalnie temat na BP ale nie ma jakiś śmiesznych "zapisz mnie" tylko wchodzisz sobie kulturalnie na T3 zakładasz konto lub logujesz się na wcześniej założone... i zgłaszasz chęć udziału w turnieju.. Jeśli są jakieś wymogi np. rozpis czy przedpłata jesteś o tym informowany a także o tym że twoje zgłoszenie zostanie potwierdzone w momencie spełnienia wymagań. Ślesz rozpiskę/płacisz organizator klika Ci potwierdź i już szybko sprawnie cywilizowanie....
For the Empire !
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Podoba mi sie taki system zgloszeń.

Kajdan - jesteś programistą/masz mozliwosc ingerowania w ten system zgloszen? Dałoby sie juz tam na miejscu rzy zgloszeniach wrzucic pole "załaduj rozpiskę"?

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Jedy Knight pisze:Liczenie na to, że kluby i userzy będą sie rejestrowac i słać maile - jest nieracjonalne.
Ojj Jacku, czlowieku malej wiary... albo duzego doswiadczenia...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Jedy Knight pisze:
SexRocket pisze:no ok my tu pierdu pierdu a jakos zbaczamy z tematu, na poczatku bylem na nie temu projektowi ale coraz bardziej zaczyna mi sie podobac.

Liczenie na to, że kluby i userzy będą sie rejestrowac i słać maile - jest nieracjonalne.
Wysłanie wyników na Adeona - to rzadko osiągany szczyt aktywności. Nic więcej się nie wyciśnie.
Trza zrobić tak;

Jedna osoba - np Kajdan, zbiera wszystko z Adeona i śle na TTT.
Nie jest az tak źle. Jak ludzie ogarna, że to fajne jest, a rejestracja jest szybka i bez problemu, to sądze ze zaczną (np. jest lista samo-aktualizaujaca sie, mozliwosc ogladania rozpisek po turnieju jesli publikujacy wyrazi na to zgode etc.).

EDIT:

Obecna rejestracja nie jest fajna - za dużo obowiązkowych pól ;)

Awatar użytkownika
kajdan
Kontakt:

Ilość wymaganych pól niestety jest duża jednak, z założenia systemu potrzebna ważną sprawą jest kod pocztowy ;) (szafa popraw te 00-000) ;) T3 nabiera funkcjonalności jeśli poprawnie wyświetla na mapach wprowadzone dane ;)

Co do możliwości zmian to oczywiście nie mogę nic zmieniać ;) Tym zajmują się developerzy głównie Niemcy i Francuzi ale mam z nimi dobry kontakt Admini krajowi zgłaszają jaka funkcjonalność by się przydała oni dłubią ;)
For the Empire !
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Czyli jest szansa na modul rozpiski - polsce gracze mogliby to polubić ;)

Poprawie - aczkolwiek sygnalizuje, ze polacy nie cierpia podawania adresu.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

szafa@poznan pisze: Poprawie - aczkolwiek sygnalizuje, ze polacy nie cierpia podawania adresu.
Zgadza się. Choć jest to "w imię funkcjonalności", np. dla funkcji "autostop" czy opcji "pokaż turnieje w najbliższy weekend w odległości do 200km ode mnie".

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Racja, ale primo - wiekszosc polskicg graczy gra tylko u siebie w domu, i moga nie wiedziec o tym modue w momencie rejestracji.

Mozna zrobic dobrowolne podanie adresu, a jak kliknie opcje "pokaz pobliskie turnieje" to wyskoczy mu okienko "uzupelnij dane adresowe".

ODPOWIEDZ