Unnamed2350 Pts - Vampire Counts Army
1 Vampire Lord @ 445 Pts
General; Magic Level 3
The Arkayne: Master of the Black Arts [50]
The Arkayne: Forbidden Lore [35]
The Master: Summon Ghouls [15]
Book of Arkhan [35]
Helm of Commandment [30]
Dispel Scroll [25]
1 Vampire @ 225 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy
Sword of Might [15]
Flayed Hauberk [25]
Tallisman of Lycni [10]
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
The Courtly: Walking Death [25]
1 Necromancer @ 105 Pts
Magic Level 1; Necromancy; Knows 1 Necro Spell
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
12 Crypt Ghouls @ 112 Pts
1 Ghast @ [8] Pts
11 Crypt Ghouls @ 104 Pts
1 Ghast @ [8] Pts
11 Crypt Ghouls @ 104 Pts
1 Ghast @ [8] Pts
6 Dire Wolves @ 66 Pts
1 Doom Wolf @ [10] Pts
6 Dire Wolves @ 66 Pts
1 Doom Wolf @ [10] Pts
5 Black Knights @ 243 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Royal Standard of Strigos [35]
1 Hell Knight @ [16] Pts
6 Skeletal steed @ [0] Pts
19 Grave Guard @ 295 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
1 Crypt Keeper @ [12] Pts
1 Varghulf @ 175 Pts
Bestial Fury [0]
5 Cairn Wraiths @ 325 Pts
Great Weapon
1 Banshee @ [25] Pts
4 Fell Bats @ 80 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 6
Models in Army: 91
Total Army Cost: 2345
Co o tym myslicie? Rozpa pewnie podobna w 90% do innych rozp, ale poprrosze o jakies sugestie czy cos zmienic.
pzdr
2350 vc BP
2350 vc BP
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Rozpa nie jest podobna do 90% innych rozp, gdyż większość jednak chyba gra na regence
- Lordowi daj chociaż bitting blade za 5p, na co masz nawet punkty
- wszędzie championów nie potrzebujesz (ja bym dał tylko w GG, 1 wilkach i 1 ghulach)
- zamiast tego necromanty przydałby ci się jeszcze 1 wampir ze wskrzeszaniem ghuli.
Ja wiem, że ten lord ma czarować i siedzieć z tyłu i dawać ws'a, ale ja osobiście nie gram na lordzie bez jakiejkolwiek ochrony, bo jednak zawsze coś może w niego wpaść a wtedy lipa.
Ale tak jak mówie spróbuj coś poobcinać i wstawić wampira ze wskrzeszeniem ghuli zamiast necrosa. Chyba tam w limicie PD się zmieści to, mam nadzieję ;p
- Lordowi daj chociaż bitting blade za 5p, na co masz nawet punkty
- wszędzie championów nie potrzebujesz (ja bym dał tylko w GG, 1 wilkach i 1 ghulach)
- zamiast tego necromanty przydałby ci się jeszcze 1 wampir ze wskrzeszaniem ghuli.
Ja wiem, że ten lord ma czarować i siedzieć z tyłu i dawać ws'a, ale ja osobiście nie gram na lordzie bez jakiejkolwiek ochrony, bo jednak zawsze coś może w niego wpaść a wtedy lipa.
Ale tak jak mówie spróbuj coś poobcinać i wstawić wampira ze wskrzeszeniem ghuli zamiast necrosa. Chyba tam w limicie PD się zmieści to, mam nadzieję ;p
ropziska generlanie bez zastrzezen
bron cie panie Boze wywalac championow z wilkow.
lordowi faktycznie daj chociaz bitting blade.
zmniejsz ghoule i wstaw tego 5 bata. - blokowanie, zajmowanie cwiartek, +1 za bok czy tyl, i 5 batow raczej na bank doleci do bolca.
generalnie ja rowniez wole zmniejszyc wojo a dac lorda, 2x klepacz i nekro. ale to twoj zamysl rozpiski.
bron cie panie Boze wywalac championow z wilkow.
lordowi faktycznie daj chociaz bitting blade.
zmniejsz ghoule i wstaw tego 5 bata. - blokowanie, zajmowanie cwiartek, +1 za bok czy tyl, i 5 batow raczej na bank doleci do bolca.
generalnie ja rowniez wole zmniejszyc wojo a dac lorda, 2x klepacz i nekro. ale to twoj zamysl rozpiski.
always Vampire
Drwal jak dla mnie to 75% rozp jest na helmie, 25% na regence,5% bez tego ani tego( ).
Jasif@
Jest pierdoniecie.Ogolnie mam zajebiscie podobna rozpe.Jedynie mam skull staffa zamiast skrola i ksiazki ,a na BK ma plononce ataki i 8 batow na LT.
Jasif@
Jest pierdoniecie.Ogolnie mam zajebiscie podobna rozpe.Jedynie mam skull staffa zamiast skrola i ksiazki ,a na BK ma plononce ataki i 8 batow na LT.