Nowe figurki skavenów w starterze 8 edycji

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Nowe figurki skavenów w starterze 8 edycji

Post autor: gervaz »

Witam
zakładam nowy wątek na wyżej wspomniany temat. Dziś CDN powtarza plotki za BOLS, że w starterze do 8 edycji będą figurki skavenów (i high elfów):

http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=1226

osobiście zupełnie nie wierzę w to, że w zestawie będzie screaming bell. Po pierwsze - już jeden jest, musielby robić nowy model. Po drugie - ten model co jest, zajmuje dużo miejsca, pewnie dadzą coś mniejszego. No i źródło, które uznaję za dużo bardziej wiarygodne (warseer) podaje, że w pudełku będą nowe weapon teamy. To wydaje mi się sensowne - jeżeli weapon teamy nie wyjdą w innych zestawach, kolekcjonerzy skavenów będą musieli albo kupić całe pudło albo konwertować. Otwartym pytaniem jest - jakie to będą weapon teamy? (ja obstawiam moździerz wykopywaczkę) - oraz jakie będą inne figurki w zestawie? Jak myslicie?

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

:shock: czy to potwierdzona informacja? :?
nie chciałbym aby moja ukochana armia się upowszechniła i straciła co nieco na elitarności,ktoś już na tym forum wspomniał coś w stylu 2klocki piechoty przeciwko chordawej armii :?: -słuszna sugestia skaveny i high elfy to raczej niezbyt pasujący do siebie zestaw...w nowym starterze miałem chęć zobaczyć imperium ale nie spodziewałbym się skavenów. :shock:
weapon teamy mogą wydać ale wątpię by w zestawach tylko metalowe i w blisterkach-np. w obecnym starterze fanoli nie ma...
:|

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

Marcins pisze:ktoś już na tym forum wspomniał coś w stylu 2klocki piechoty przeciwko chordawej armii :?:
:|
Miło mi, Foo jestem ;)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Marcins pisze:ktoś już na tym forum wspomniał coś w stylu 2klocki piechoty przeciwko chordawej armii :?: -słuszna sugestia skaveny i high elfy to raczej niezbyt pasujący do siebie zestaw...
Nie rozumiem gdzie tu jest problem? W BoSP są dwarfy i gobliny, krasie podobnie do HE są mało liczebną armią, natomiast NG tak jak skavy to masówka z modelami za śmieszne pkt.
Co do WT to obstawiałbym zestaw moździerz/WFT bo mają dość podobną budowę i modele obsługi mogłyby się praktycznie nie różnić
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

#-o nie do końca rozumiem, w lato nowe figurki czy nowe zasady i figurki do szczurów?
]arrrr

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

figurki i nowe zasady mechaniki gry
Obrazek

mitthraw
Warzywo

Post autor: mitthraw »

Osobiście wolał bym by wśród weapon team były Doom-Flayer & Poisoned Wind Mortar. ale wątpię żeby w zestawie startowym znalazł się dzwon

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

antonio pisze:figurki i nowe zasady mechaniki gry
No kurde przecie dopiero co nowe były. to teraz znowu...
]arrrr

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Bell of Lost Souls jest słabym źródłem plotek, a właśnie stamtąd jest info o dzwonie.
Yup, No bell, No abomination, no Warp Lightening cannon but they do a bit better than just rats and weapon teams.
Warseer :mrgreen:
Osobiście liczę na plastikowego elektryka w starterze [-o<

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Ja bym wolał plastikowego priesta z flailem, bo elektryka dostaniesz wszędzie, a figsy są ładne.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Jeszcze jeden dzwon? w dodatku w starterze? szczerze wątpię... weapon teamy już prędzej... albo night runnerzy.
Osobiście cieszyłbym się bardzo z plague monków nowych, swarmów albo giant ratów. Rat ogry też mogliby dać nowe.
Z bohaterów to rzeczywiście elektryk byłby fajny albo jakiś master moulder... Ogólnie nie ma pododu do podnieceń. Zarówno WS jak i BoLS to średnie źródło pewnych informacji więc nie ma się co puszyć ;) Ale pojawienie się jakichkolwiek szczurków niewątpliwie mnie ucieszy ;)

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Hobbit pisze:Ja bym wolał plastikowego priesta z flailem, bo elektryka dostaniesz wszędzie, a figsy są ładne.
Nowy plastikowy priest jest z dzwonkiem i ma nawet kostur, który może robić za flaila :P
Obstawiałbym, że w pierwszej kolejności zostaną wydane rzeczy, których nie ma w plastiku i nie zostały wydane przy okazji Lustrii.
Kefas pisze:(...)WS(...)to średnie źródło pewnych informacji
Wybaczę ci, bo nie wiesz co piszesz :mrgreen:

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

maże abomke zrobią [-o<
]arrrr

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Według mnie nie wsadzą abomki do pudła za jakieś 200zł. Spodziewam się drugiego skullpassa czyli dużo śmieci i po jednej konkretnej rzeczy dla obu stron. Może nowe rat ogry dla szczurów i hero na gryfie dla HE.
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Też się zastanawiam jak ludzie mogą myśleć o dzwonie, czy abominacji w starterze. Patrząc na poprzednie zestawy spodziewałbym się czegoś o wielkości trolla (oczywiście zakładając dość optymistycznie). Więc stawiałbym na te weapon teamy (sztuki dwie) plus jakieś bajerki typu warpstone marker (na podobieństwo szałasu gobosów ze skull passa). Z bohaterów stawiałbym jednak na elektryka plus może assasin(?)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

elektryk
dwa ratogry
dwa wepontemy(te które nie mają modeli)
nightrunners lub szturmoszczury
klanbartyx2
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Patrząc, że orkom dali tylko nocne gobliny, więc pewnie dadzą jednostki z 1 klanu. Ja stawiam na clan skryre, lub eshin(stare night nie pasują do reszty) ja stawiam na:
-Cheftaina(napewno dorzucą herosa do walki w zwarciu)
-Warlocka(mag też musi być, aby młodych czarować nauczyć)
-20 clanratów(pewnie dorzucą im speary i tarcze)
-20 niewolników(albo kolejnych clanratów)
-weapon team czy 2
-z 5 globadiesów(w 40k, dali drogie i trudno dostępne koptery orków, to ich może też dadzą, w końcu w wyprasce nie zajmują dużo więcej miejsca nic clanrat)
-możliwe że dorzucą coś wyjątkowego(jak stormów), albo wszystkim clanom dadzą speary aby nie opłacało się robić armii na 3 starterach(bo po co komu 60 stormów?)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Virgo pisze:
Kefas pisze:(...)WS(...)to średnie źródło pewnych informacji
Wybaczę ci, bo nie wiesz co piszesz :mrgreen:
chcesz powiedzieć, że WS jest nieomylny i wszytko co tam zostało napisane się potwierdziło? średnie źródło pewnych informacji to właśnie forum WS gdzie pojawia się wiele info bez pokrycia... a czasem wybiórczo pojawiają się info rzetelne które jednak okazują się trafne po fakcie!

p.s. ciekawe czy do starter pomixują i wrzucą istniejące modele np clanratów i dodadzą nowe czy wszystko będzie new ;)

swoją drogą jest sporo figurek skavenów wymagających odświeżenia ;)
monki, globki, jezzaile, nr, guterki, rat ogry i giant raty, swarmy, weapon teamy

może abomka ale raczej wątpliwa sprawa, może plague catapult? możę latara... zobaczymy

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Bo trzeba wiedzieć jak oddzielać whislisty od sprawdzonych źródeł :P
Vermin Lord in new starter box?
Harry ? *cough*
Nope. Nothing that big. But bigger than our average Skaven.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ja stawiam generalnie na clan eshin. Night Runnerzy, Gutterzy mają chyba najstarsze modele obecnie. Pestilence się lekko odświeżył w Lustrii podobnie moulder.
Stawiałbym na Night Runnerów, globki, weapon teamy i Warplightning Cannon
Obrazek

ODPOWIEDZ