Nowe figurki skavenów w starterze 8 edycji
Moderator: Hoax
Nowe figurki skavenów w starterze 8 edycji
Witam
zakładam nowy wątek na wyżej wspomniany temat. Dziś CDN powtarza plotki za BOLS, że w starterze do 8 edycji będą figurki skavenów (i high elfów):
http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=1226
osobiście zupełnie nie wierzę w to, że w zestawie będzie screaming bell. Po pierwsze - już jeden jest, musielby robić nowy model. Po drugie - ten model co jest, zajmuje dużo miejsca, pewnie dadzą coś mniejszego. No i źródło, które uznaję za dużo bardziej wiarygodne (warseer) podaje, że w pudełku będą nowe weapon teamy. To wydaje mi się sensowne - jeżeli weapon teamy nie wyjdą w innych zestawach, kolekcjonerzy skavenów będą musieli albo kupić całe pudło albo konwertować. Otwartym pytaniem jest - jakie to będą weapon teamy? (ja obstawiam moździerz wykopywaczkę) - oraz jakie będą inne figurki w zestawie? Jak myslicie?
zakładam nowy wątek na wyżej wspomniany temat. Dziś CDN powtarza plotki za BOLS, że w starterze do 8 edycji będą figurki skavenów (i high elfów):
http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=1226
osobiście zupełnie nie wierzę w to, że w zestawie będzie screaming bell. Po pierwsze - już jeden jest, musielby robić nowy model. Po drugie - ten model co jest, zajmuje dużo miejsca, pewnie dadzą coś mniejszego. No i źródło, które uznaję za dużo bardziej wiarygodne (warseer) podaje, że w pudełku będą nowe weapon teamy. To wydaje mi się sensowne - jeżeli weapon teamy nie wyjdą w innych zestawach, kolekcjonerzy skavenów będą musieli albo kupić całe pudło albo konwertować. Otwartym pytaniem jest - jakie to będą weapon teamy? (ja obstawiam moździerz wykopywaczkę) - oraz jakie będą inne figurki w zestawie? Jak myslicie?
czy to potwierdzona informacja?
nie chciałbym aby moja ukochana armia się upowszechniła i straciła co nieco na elitarności,ktoś już na tym forum wspomniał coś w stylu 2klocki piechoty przeciwko chordawej armii -słuszna sugestia skaveny i high elfy to raczej niezbyt pasujący do siebie zestaw...w nowym starterze miałem chęć zobaczyć imperium ale nie spodziewałbym się skavenów.
weapon teamy mogą wydać ale wątpię by w zestawach tylko metalowe i w blisterkach-np. w obecnym starterze fanoli nie ma...
nie chciałbym aby moja ukochana armia się upowszechniła i straciła co nieco na elitarności,ktoś już na tym forum wspomniał coś w stylu 2klocki piechoty przeciwko chordawej armii -słuszna sugestia skaveny i high elfy to raczej niezbyt pasujący do siebie zestaw...w nowym starterze miałem chęć zobaczyć imperium ale nie spodziewałbym się skavenów.
weapon teamy mogą wydać ale wątpię by w zestawach tylko metalowe i w blisterkach-np. w obecnym starterze fanoli nie ma...
Miło mi, Foo jestemMarcins pisze:ktoś już na tym forum wspomniał coś w stylu 2klocki piechoty przeciwko chordawej armii
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie rozumiem gdzie tu jest problem? W BoSP są dwarfy i gobliny, krasie podobnie do HE są mało liczebną armią, natomiast NG tak jak skavy to masówka z modelami za śmieszne pkt.Marcins pisze:ktoś już na tym forum wspomniał coś w stylu 2klocki piechoty przeciwko chordawej armii -słuszna sugestia skaveny i high elfy to raczej niezbyt pasujący do siebie zestaw...
Co do WT to obstawiałbym zestaw moździerz/WFT bo mają dość podobną budowę i modele obsługi mogłyby się praktycznie nie różnić
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ja bym wolał plastikowego priesta z flailem, bo elektryka dostaniesz wszędzie, a figsy są ładne.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Jeszcze jeden dzwon? w dodatku w starterze? szczerze wątpię... weapon teamy już prędzej... albo night runnerzy.
Osobiście cieszyłbym się bardzo z plague monków nowych, swarmów albo giant ratów. Rat ogry też mogliby dać nowe.
Z bohaterów to rzeczywiście elektryk byłby fajny albo jakiś master moulder... Ogólnie nie ma pododu do podnieceń. Zarówno WS jak i BoLS to średnie źródło pewnych informacji więc nie ma się co puszyć Ale pojawienie się jakichkolwiek szczurków niewątpliwie mnie ucieszy
Osobiście cieszyłbym się bardzo z plague monków nowych, swarmów albo giant ratów. Rat ogry też mogliby dać nowe.
Z bohaterów to rzeczywiście elektryk byłby fajny albo jakiś master moulder... Ogólnie nie ma pododu do podnieceń. Zarówno WS jak i BoLS to średnie źródło pewnych informacji więc nie ma się co puszyć Ale pojawienie się jakichkolwiek szczurków niewątpliwie mnie ucieszy
Nowy plastikowy priest jest z dzwonkiem i ma nawet kostur, który może robić za flailaHobbit pisze:Ja bym wolał plastikowego priesta z flailem, bo elektryka dostaniesz wszędzie, a figsy są ładne.
Obstawiałbym, że w pierwszej kolejności zostaną wydane rzeczy, których nie ma w plastiku i nie zostały wydane przy okazji Lustrii.
Wybaczę ci, bo nie wiesz co piszeszKefas pisze:(...)WS(...)to średnie źródło pewnych informacji
Też się zastanawiam jak ludzie mogą myśleć o dzwonie, czy abominacji w starterze. Patrząc na poprzednie zestawy spodziewałbym się czegoś o wielkości trolla (oczywiście zakładając dość optymistycznie). Więc stawiałbym na te weapon teamy (sztuki dwie) plus jakieś bajerki typu warpstone marker (na podobieństwo szałasu gobosów ze skull passa). Z bohaterów stawiałbym jednak na elektryka plus może assasin(?)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
elektryk
dwa ratogry
dwa wepontemy(te które nie mają modeli)
nightrunners lub szturmoszczury
klanbartyx2
dwa ratogry
dwa wepontemy(te które nie mają modeli)
nightrunners lub szturmoszczury
klanbartyx2
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Patrząc, że orkom dali tylko nocne gobliny, więc pewnie dadzą jednostki z 1 klanu. Ja stawiam na clan skryre, lub eshin(stare night nie pasują do reszty) ja stawiam na:
-Cheftaina(napewno dorzucą herosa do walki w zwarciu)
-Warlocka(mag też musi być, aby młodych czarować nauczyć)
-20 clanratów(pewnie dorzucą im speary i tarcze)
-20 niewolników(albo kolejnych clanratów)
-weapon team czy 2
-z 5 globadiesów(w 40k, dali drogie i trudno dostępne koptery orków, to ich może też dadzą, w końcu w wyprasce nie zajmują dużo więcej miejsca nic clanrat)
-możliwe że dorzucą coś wyjątkowego(jak stormów), albo wszystkim clanom dadzą speary aby nie opłacało się robić armii na 3 starterach(bo po co komu 60 stormów?)
-Cheftaina(napewno dorzucą herosa do walki w zwarciu)
-Warlocka(mag też musi być, aby młodych czarować nauczyć)
-20 clanratów(pewnie dorzucą im speary i tarcze)
-20 niewolników(albo kolejnych clanratów)
-weapon team czy 2
-z 5 globadiesów(w 40k, dali drogie i trudno dostępne koptery orków, to ich może też dadzą, w końcu w wyprasce nie zajmują dużo więcej miejsca nic clanrat)
-możliwe że dorzucą coś wyjątkowego(jak stormów), albo wszystkim clanom dadzą speary aby nie opłacało się robić armii na 3 starterach(bo po co komu 60 stormów?)
chcesz powiedzieć, że WS jest nieomylny i wszytko co tam zostało napisane się potwierdziło? średnie źródło pewnych informacji to właśnie forum WS gdzie pojawia się wiele info bez pokrycia... a czasem wybiórczo pojawiają się info rzetelne które jednak okazują się trafne po fakcie!Virgo pisze:Wybaczę ci, bo nie wiesz co piszeszKefas pisze:(...)WS(...)to średnie źródło pewnych informacji
p.s. ciekawe czy do starter pomixują i wrzucą istniejące modele np clanratów i dodadzą nowe czy wszystko będzie new
swoją drogą jest sporo figurek skavenów wymagających odświeżenia
monki, globki, jezzaile, nr, guterki, rat ogry i giant raty, swarmy, weapon teamy
może abomka ale raczej wątpliwa sprawa, może plague catapult? możę latara... zobaczymy