Wood Elves: 1350pkt.
Wood Elves: 1350pkt.
Noble @ 132 Pts
Longbow; Light Armour
Hail of Doom Arrow [30]
Asyendi's Bane [10]
BSB [15]
Spellsinger @ 175 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
1 Treeman @ 285 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
Spear; Light Armour; Musician; Wild Hunter
5 Wild Riders @ 148 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 49
Total Army Cost: 1332
I co myślicie o takiej rozpisce??
Longbow; Light Armour
Hail of Doom Arrow [30]
Asyendi's Bane [10]
BSB [15]
Spellsinger @ 175 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
1 Treeman @ 285 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 49
Total Army Cost: 1332
I co myślicie o takiej rozpisce??
Rozpiska dość dobra.
Kombinacja oddziałów naprawdę bardzo dobra.
Pomyślałbym natomiast nad herosami. Magowi nie opłaca dawać się 2LV, jak jest sam, to wiele tych czarów nie rzuci. Więc albo 1 mag 1lv z 2 scrollami, albo 2 magów 2lv.
Jeszcze można by pomyśleć nad tym noblem. Obecny jest taki, nijaki.
CO on ma stać w łucznikach i strzelać ze swojego łuku?
Kombinacja oddziałów naprawdę bardzo dobra.
Pomyślałbym natomiast nad herosami. Magowi nie opłaca dawać się 2LV, jak jest sam, to wiele tych czarów nie rzuci. Więc albo 1 mag 1lv z 2 scrollami, albo 2 magów 2lv.
Jeszcze można by pomyśleć nad tym noblem. Obecny jest taki, nijaki.
CO on ma stać w łucznikach i strzelać ze swojego łuku?
Ostatnio zmieniony 13 gru 2006, o 23:26 przez Kielon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
ja bym z niego zrobił altera - niech biega pod osłoną WR i wypali haila w odpowiednim momencie a potem zawsze spokojnie jakąś maszynke usiecze a co do reszty to rozpiska bardzo mi sie podoba - nieoklepana, a zarazem z potencjałem
fajnie że się wam podoba.
Czarke chce zostawić 2 lv zawsze ma przedmiot co pozala jej rzucać Lasek ile razy chce na Ture czyli jak będę miał fatra to Tree men dojedzie w lesie do końca stołu Bohater chodzi sobie obok Drzewa dzięki BSB drzewo jest bardzo twarde a co do altera to jakoś nigdy go nie lubiłem
Czarke chce zostawić 2 lv zawsze ma przedmiot co pozala jej rzucać Lasek ile razy chce na Ture czyli jak będę miał fatra to Tree men dojedzie w lesie do końca stołu Bohater chodzi sobie obok Drzewa dzięki BSB drzewo jest bardzo twarde a co do altera to jakoś nigdy go nie lubiłem
WOW, rozpa oklepana jak nie wiem co.Bruenor Battlehammer pisze:to rozpiska bardzo mi sie podoba - nieoklepana, a zarazem z potencjałem
Jedna z najsilniejszych i najczęściej granych, mówię o kombinacji jednostek, nie herosów!
Niemalże standard: Drzewo, WR, Driady+ jacyś łucznicy.
to samo chcialem napisacKielon pisze:WOW, rozpa oklepana jak nie wiem co.Bruenor Battlehammer pisze:to rozpiska bardzo mi sie podoba - nieoklepana, a zarazem z potencjałem
Jedna z najsilniejszych i najczęściej granych, mówię o kombinacji jednostek, nie herosów!
Niemalże standard: Drzewo, WR, Driady+ jacyś łucznicy.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
a co innego można w tej armii wystawi na te pkt? Tancerze jeszcze chodzą w gre, czasem GR i warhawki Zresztą po grze na arenie z Armią 8*8 driad + treeman kazda inna jest ciekawa:PP
prawda bez drzewa mozna wystawić full rzeczy!!
co do WD są super.... a) Klinat mają fajny b) Są poprostu mocni na wszelką piechote i inne szalone rzeczy ale są wolni a WR mogą sporo namiesząć a 9ld i bsb :d pozwalają wpadać nawed w klocki piechoty!!:D
ale ja jestem słabszym graczem i moge sie nie znać
pozdro
co do WD są super.... a) Klinat mają fajny b) Są poprostu mocni na wszelką piechote i inne szalone rzeczy ale są wolni a WR mogą sporo namiesząć a 9ld i bsb :d pozwalają wpadać nawed w klocki piechoty!!:D
ale ja jestem słabszym graczem i moge sie nie znać
pozdro
W kloca 20 piechurów to bym się tak ochoczo nie ładował. Masz szczęście i WB to się uda, ale generalnie na wejściu przegrywasz o 4, więc musisz wklepać te 4ry rany by było ok. Jak piechotka ustoi lub przegrasz, to masz kontrę we flankę. Wjazd od flanki to co innego - skoro DRy potrafią teraz złamać, bo save mniejszy to tym bardziej Wildy. Ale dobry gracz się osłoni.
- Wujek Kiczu
- "Nie jestem powergamerem"
moze zamiast drzewka jakis EG ?
- Wujek Kiczu
- "Nie jestem powergamerem"
na te ptsy EG nie są tacy tragiczni a wrecz na ofensy są wskazani z noblem w środku ( + AoN)... musze w nich zainwestowac