Liga 2009/2010- Podsumowanie

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Liga 2009/2010- Podsumowanie

Post autor: adeon »

Witam,
sezon 2009/2010 właśnie trafił do archiwum, a sezon 2010/2011 oczekuje na pierwsze wyniki.

Jaki to był sezon z mojego punktu widzenia ?
Przede wszystkim był spokojny. Obyło się bez nerwowych ruchów i jakiś problemów technicznych(nauczony doświadczeniem z sezonu 2008/2009 robię co tydzień backup bazy danych...) i zauważam ogólną poprawę sprawności organizatorów w nadsyłaniu wyników. Nie jest jednak idealnie- Koordynator ma mimo, że system już jakiś czas działa(zaczynamy 4 pełny sezon...) sporo pracy przy wrzucaniu wyników.
I właśnie od Koordynatora chciałbym zacząć podsumowanie- kiedy Szmajson zrezygnował ze stanowiska byłem trochę przerażony, jednak debiutujący w tej roli Krzysiek poradził sobie REWELACYJNIE i odciążył mnie to tego stopnia, że zajmuje się w tej chwili tylko scalaniem kont i wyjątkowo ciężkimi przypadkami. Jeśli środowisko chciałoby kogokolwiek nagrodzić, za to, że wszystko działa jak działa to tą osobą jest właśnie Krzysztof. Wielkie BRAWA !!!

A jak sezon prezentuje się statystycznie ?
Wyników z imprez otrzymaliśmy 184, w poprzednim sezonie było ich 164.
Graczy w tegorocznym rankingu było 1176, w poprzednim sezonie było ich 1058.

Jak widać liczby rosną, a to cieszy :)

Jaki będzie kolejny sezon ?
Z mojego punktu widzenia szykują się spore zmiany- przede wszystkim techniczne- czeka nas przeprowadzka na nowy, lepszy i mniej awaryjny serwer. Zmieni się także adres strony. Mam nadzieje, że pojawi się całkiem nowa szata graficzna i uda się zaimplementować trochę nowości technologicznych, dzięki którym strona będzie bardziej użyteczna i ciekawsza w odbiorze.

Ponownie zachęcam was do podzielenia się refleksjami po sezonie na temat funkcjonowania strony ligowej- wszystkie sugestie będą na pewno rozpatrzone.
Ode mnie tyle. Wielkie dzięki za kolejny sezon.
Pozdrawiam !!!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

GJ chlopaki.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Dobry kontakt, wszystko w najlepszym porządku tylko =D> =D> =D> dla ludzi którzy to ogarniają.

Jak już uwagi, pomysły itp to
-czasami turnieje zmieniają datę i/lub format i powstają wtedy turnieje "widma" może dało by się je jakoś kasować lub edytować. Np organizatorzy turnieji mogli by mieć coś w rodzaju kont i możliwość edycji informacji o turnieju

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Wielkie dzięki chłopaki za kawał świetnej roboty! :)

pozdrawiam
Lucas

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Dziękuję wszystkim. :) Cieszę się, ze nie zawiodłem oczekiwań.

Życzę aby nowy sezon był jeszcze lepszy od poprzedniego i gorszy od następnego. :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Brawa dla Was obydwu - mam nadzieje, ze bedziecie na DMP?

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Mnie na DMP raczej nie będzie.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Krzysiek - dzięki! =D>

Z punktu widzenia gracza i organizatora turniejów muszę powiedzieć, że Krzysiek lepiej się w tym sprawdza. Wyniki są szybciutko, regularne aktualki.

Jeśli chodzi o języki naszej tabeli ligowej, to proponowałbym zamiast okienka wyboru po prawej stronie dać jakieś flagi państw języków na które mamy przetłumaczoną stronę :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Ziemko pisze:Brawa dla Was obydwu - mam nadzieje, ze będziecie na DMP?
Dziękuję. W tym roku mam zamiar być, może tym razem nie jako fotograf, ale jako gracz. Czas i życie pokażą.
Karli pisze:Krzysiek - dzięki! =D>
(...)Wyniki są szybciutko, regularne aktualki.
Dzięki. Tak sobie założyłem, że aktualka co weekend i udaje się. Jak nie daję rady (wyjazd czy coś), to jesteśmy w stałym kontakcie z Adeonem to on robi aktualkę, i liga leci na bieżąco. :)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

=D>
Tyle mam do powiedzenia.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

=D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Dołączam się do =D> =D> =D>

Mam tylko prośbę (jak co roku) - zostawcie ze 2-3 tygodnie ranking z Ligi 2009\2010 tak żeby się uruchamiał od razu po kliknięciu na pierwszą stronę. Wiadomo że można to znaleść w archiwum ale po co :? skoro Liga zakończyła się ledwie kilka dni temu - chyba po to jest ten ranking żeby każdy mógł szybko obejrzeć jego podsumowanie. W tej chwili mamy sytację, że nowy ranking jest pusty, a żeby zobaczyć wyniki z całego roku trzeba klikać w archiwum. Nie widze w tym większego sensu. Myślę że do czasu Master Blastera nikogo nie będzie raczej obchodził ranking który istnieje 2-3 tyg.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

Gratulacje dobrze odwalonej roboty Panowie;)
Życzę battlowi żebyście mieli więcej roboty (przez nawał turniei), a wam przyjemności z działalności a raczej Tobie Krzyśku:)
brawo =D>
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Dalmar pisze:Dołączam się do =D> =D> =D>

Mam tylko prośbę (jak co roku) - zostawcie ze 2-3 tygodnie ranking z Ligi 2009\2010 tak żeby się uruchamiał od razu po kliknięciu na pierwszą stronę. Wiadomo że można to znaleść w archiwum ale po co :? skoro Liga zakończyła się ledwie kilka dni temu - chyba po to jest ten ranking żeby każdy mógł szybko obejrzeć jego podsumowanie. W tej chwili mamy sytację, że nowy ranking jest pusty, a żeby zobaczyć wyniki z całego roku trzeba klikać w archiwum. Nie widze w tym większego sensu. Myślę że do czasu Master Blastera nikogo nie będzie raczej obchodził ranking który istnieje 2-3 tyg.
Ehhh... wyjaśniam- każdy sezon ma osobną przestrzeń tabel- czyli sezon 2009 zapisuje swoje dane w innych tabelach bazy danych niż 2010. Dodatkowo jest sobie taki globalny mechanizm operujący na czymś takim jak "aktywny sezon"- dzięki czemu zgłoszenia nowych imprez trafiają w odpowiednią przestrzeń. Ranking też korzysta z tego globalnego mechanizmu. Z tego wynika, że jeśli ranking by wyświetlał dane 2009/2010 to zgłoszenia też by szły do tego(zakończonego) sezonu.
Mam nadzieje, że jasno to napisałem.

Jak nie, to wersja bardzo uproszczona- Nie da się/Nie bo nie :P

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

adeon pisze:

Jak nie, to wersja bardzo uproszczona- Nie da się/Nie bo nie :P
Ok rozumiem.

Może w takim razie przenieść kategorię "Archiwum" z mojejsca gdzie jest na głowną stronę gdzie mamy kategorie Turnieje, Gracze itd. bo łatwiej będzie to znaleść dla gracza który pierwszy raz wchodzi na forum. Dodatkowo można zmienić nazwę która łatwo się kojarzy typu "Wyniki Historyczne".

ODPOWIEDZ