Moje szczury na GT

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Moje szczury na GT

Post autor: Młody »

Grey Seer na Dzwonie @ 535 Pts
Dispel Scroll [25]
Warpstone Charm [25]
Twisted Crown of the Horned Rat [50]

25 Stormvermin @ [325] Pts
Sztandar,Muzyk
War Banner [25]
Ratling Gun

Warlock Engineer @ 135 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Warlock Engineer @ 145 Pts
Storm Daemon [25]
Dispel Scroll [25]

Chieftain @ 149 Pts
Heavy Armour; BSB
Storm Banner [75]

2 Warp-lightning Warp Cannon @ 2x100 Pts

2x5 Warplock Jezzail teams @ 2x100 Pts

2x5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 2x85 Pts

2x29 Clanrats @ 230 Pts
FCG
Ratling Gun

26 Clanrat Slaves @ 56 Pts
Musician
25 Clanrat Slaves @ 54 Pts
Musician

2x5 Night Runners @ 2x35 Pts
2ndWeapon

Casting Pool: 12
Dispel Pool: 6
Models in Army: 174
Total Army Cost: 2499

Ja jadę tak, o ile mi pożcyczy ktoś stormy. Jest to zmodyfikowana armia z DMP, dostosowana do zasad turnieju ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Pierwej wygrywasz GT w Polsce później w UK a na końcu przywozisz do nas do klubu wygrane figurki i tereny ;)

Jak każda twoja rozpa bardzo mocna ;)

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Może jestem laikiem, ale nie rozumiem po co w tej rozpisce Storm Banner???

Jest tu tyle "strzelania", które automatycznie sam sobie blokujesz uruchamiając ten sztandar... :?

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ja się zastanawiam jak to ugryźć.

Jest ciebie więcej,masz mocniejszą magię,latarki i jezzaile których się boję i tunellingi które zarobią 520 pkt w 3 tury.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

warkseer pisze:Może jestem laikiem, ale nie rozumiem po co w tej rozpisce Storm Banner???

Jest tu tyle "strzelania", które automatycznie sam sobie blokujesz uruchamiając ten sztandar... :?
Niektórzy tego nie pojmą, ale nie zawsze muszę strzelać.
Jeżeli np. nie uda mi się ściągnąc lataczy, ktorzy mają sciągnąc chociazby latarke , tez mozna właczyc banner. Strzelanie mam mobilne, jeżeli działa efekt sztandaru, mozna jezzailami przejsc na lepsze pozycje, latarka tak samo ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Dobra Mlody ,nie wymadrzaj sie tak.
Nie podoba mi sie rozpa, jakos Cie malo..
3kloce+2x slave
i tylko 2 zaslony...
niby za to swietne strzelanie/magia

ale malo jak dla mnie

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

zafael pisze:Dobra Mlody ,nie wymadrzaj sie tak.
Nie podoba mi sie rozpa, jakos Cie malo..
3kloce+2x slave
i tylko 2 zaslony...
niby za to swietne strzelanie/magia

ale malo jak dla mnie
Wystarcza mi od roku. Mam to czym mi się dobrze gra. Nie umiem grać pseudo-przegiętymi rozpami(tzn takim które wszyscy uważają za przegięte :)).
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

jedyne co musisz zrobic do rozstrzelac jezzaile reszte załatwią czołgi :D

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Robson pisze:jedyne co musisz zrobic do rozstrzelac jezzaile reszte załatwią czołgi :D
Jeszcze latarki rozstrzelaj ;), i zabij magów. I juz czołgi jezdzą jak chcą. A i jeszcze ratlingi. No i nie rzucac szóstek na czołg. No i juz pozamiatane ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Robson
Niszczyciel Światów

jakos ja magii sie nie boje, natomiast latarki na czolgi sa slabe, ratlingi jeszcze slabsze, w sumie tylko jezzaile bola, chyba ze odpalisz banner :D

6 na czolgu tez mnie nie ruszaja :P
Ostatnio zmieniony 30 mar 2007, o 10:17 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Rzecz w tym że ja nie jeżdżę czołgami(za biedna prowincja).

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Robson pisze:jakos ja magii sie nie boje, natomiast latarki na czolgi sa slabe, ratlingi jeszcze slabsze, w sumie tylko jezzaile bola, chyba ze odpalisz banner :D
Ja wiem ze ratling i magia są słabe na czołg, ale ranę albo 2 mozna spokojnie wklepac, latarka nie wiem czy jest słaba na czołg, siła 8 i 10 zdecydowanie jemu robi ;), nawet przy s6 mozna sie napocic ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Robson
Niszczyciel Światów

w takim razie zostaje ci jedno wyjscie, poddac sie :?

Robson
Niszczyciel Światów

no spoko ale skumulowanie calego twojego ognia w czolg zeby zadac mu 3 rany nie jest dla ciebie super korzyścią :wink:

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Robson pisze:no spoko ale skumulowanie calego twojego ognia w czolg zeby zadac mu 3 rany nie jest dla ciebie super korzyścią :wink:
A w co mam strzelac :D. W 5 jazdy,to mnie chyba nie boli za bardzo ;).
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

ale malo jak dla mnie
Wystarczajaco.Armia szczurów nie wygrywa ilością tylko ilość im pomaga wygrać.Tu wygrywa wszystko razem wziete.
jedyne co musisz zrobic do rozstrzelac jezzaile reszte załatwią czołgi
Ja w pojedynku Empire vs Skaven stawiam kase na skaveny :).Przy tak zlozonych szczurach rzecz jasna ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Mlody-a kto kaze przeginac?
ja poprostu wprowadzilbym nastepny klocek do ewentualnej wlki, chociazby slave-ow

Pewnie wygrywa, jej zejdzcie ze mnie:P, mnie sie nie podoba, bo jednym z atutow armi skavenow jest liczebnosc :P

Ogolnie fajna rozpa, jest wszystko co trzeba.

czlogi/tanki - to nie jest lekarstwa na wszystko.
Mysle ,ze poradzilaby sobie ta armia-
1)jednego szarzujac
2)drugiego niszczac/skutecznie unieruchamiajac.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

wiekszosc mysli inaczej... ale ta rozpiska jest do d... i nie dziala. zeby cos nia ugrac trzeba miec nieprzyzwoicie dobre rzuty :D

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

No to Młody się nadaję :P W sumie wymyślając rospę na 2500 miałem bardzo podobną tylko miast Stormów miałem Clanraty, Cheftain nie miał Storm Bannera tylko Warpstone Amulet i Sword of Might, miałem jeszcze jeden oddział clanratów po 24 (tak jak resztę). Chyba bym w twojej rospie wymienił jedną rzecz, jednego scrolla u Seera na Eye of Horned Rat. A tak to znając twoje umiejętności grania szczurami powinieneś wygrać GT :D
Ostatnio zmieniony 30 mar 2007, o 16:24 przez Skolim, łącznie zmieniany 1 raz.
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren

Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie :P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Gobos pisze:wiekszosc mysli inaczej... ale ta rozpiska jest do d... i nie dziala. zeby cos nia ugrac trzeba miec nieprzyzwoicie dobre rzuty :D
ach te wasz poznanskie komentarze ;) wiecej sie wypowiadal nie bede bo z poznaniakiem sie dopiero na DMP przelamalem :P

ale kozaczycie bardziej od nas :P az czasam samo sie prosi challenge rzucic i wgniesc w ziemiatko ;) ( i jezdzicie po Polsce mniej ode mnie :P) :wink: :wink:
Skolim pisze:No to Młody się nadaję :P W sumie wymyślając rospę na 2500 miałem bardzo podobną tylko miast Stormów miałem Clanraty, Cheftain nie miał Storm Bannera tylko Warpstone Amulet i Sword of Might, miałem jeszcze 3 oddziały clanratów po 24. Chyba bym w twojej rospie wymienił jedną rzecz, jednego scrolla u Seera na Eye of Horned Rat.
bierzcie tez pod uwage to ze ma sie ograniczony zasob figurek... 250pkt ponad zwyczajowe 2250 w przypadku szczurow daje duzy przyrost figurek, nie to co w moim chaosie o jakies 5-8 :P, Mlody i tak musi skolowac oddzial stormov, co mysle nie bedzie latwe...
Skolim pisze: A tak to znając twoje umiejętności grania szczurami powinieneś wygrać GT :D
i Mlody ma na to bardzo bardzo bardzo duze szanse, brak oceny malowania, oraz system 1-3 powinien zwienczyc dziela... ja np widze bardzo male szanse na wklepanie tych szczurow, musialbym liczyc na jakis fart w stylu szybkie zakonczenie burzy czy jakis miscast w istotnym momencie, bo tak na sucho to jestem systematycznie niszczony... chyba ze Mlody popelnilby jakis blad, ale takcih rzeczy w grze z takim zawodnikiem zakladac sie raczej nie powinno...
Robson pisze:no spoko ale skumulowanie calego twojego ognia w czolg zeby zadac mu 3 rany nie jest dla ciebie super korzyścią :wink:
a dzwon nie zadaje ran tankowi? wkoncu to war machine... (zeby nie bylo, nie wiem tego :) )
ale podobnie jak Chory, stawiam stowke na szczury w konfrontacji z imperium ;)
Robson pisze:jedyne co musisz zrobic do rozstrzelac jezzaile reszte załatwią czołgi :D
a czym to zrobisz grajac imperium? dzialami... czy moze hiper skuteczna magia :P ?

ODPOWIEDZ