Sobotnie Moriowanie 2 Lublin 26.06.2010r na 1579!!
Sobotnie Moriowanie 2 Lublin 26.06.2010r na 1579!!
Klub Gier Bitewnych Moria ma zaszczyt zaprosić wszystkich chętnych graczy z Lublina i z Polski na kolejny turniej z cyklu "Sobotnie moriowanie"
Data 26.06.2010r
Miejsce - szkoła na ul. Zuchów, tam gdzie lubelski master.
Klasa - Lokal
Format -1579 pkt BP
Wjazd - 10zł
Nagrody - będą
Rozpiski do 24.06.2010r na goorka1991@yahoo.pl tylko w formacie html, txt - nie rst. Za nadesłanie poprawnej rozpiski w terminie 5 pkt do klasyfikacji. Proszę zaznaczyć wyraźnie w temacie iż jest to zgłoszenie na turniej!
Każdy gracz ma obowiązek po ostatniej bitwie odnieść swój blat!
Rozkład jazdy:
8:30 zapisy (proszę się nie spóźniać, żeby to wszystko się nie przedłużało)
9:00 - 11:30 Pierwsza bitwa
11:45 - 14:15 Druga bitwa
14:30 - 17:00 Trzecia bitwa
Zasady:
Ocena malowania:
0 - większość armii niepomalowana
1 - większość armii pomalowane z małymi wyjątkami
2 - cała armia pomalowana przyzwoicie
3 - cała armia pomalowana elegancko, ze zrobionymi podstawkami, trayami itp.
WYSIWIG:
0 - nie ma
1 - zachowany (100%)
WOW:
0 - normalna armia
1 - armia wyróżniająca się konwersjami i dobrym malowaniem
Sędzia - ja (jeśli będzie nieparzysta ilość osób to zagram)
Gramy zgodnie z uściśleniami i faq.
Proksy dozwolone w granicach rozsądku.
Na terenie szkoły obowiązuje całkowity zakaz spożywania alkoholu itd.
Scenariusze:
Bitwa I
„Batory pod Połockiem”
Po przeprawie przez Dźwinę po moście łyżwowym wojska Batorego natrafiły na przeszkodę naturalną w postaci nieprzebytego gęstego lasu, który Iwan Groźny polecił zasadzić po aneksji Połocka w 1563. Wydatnie stępiło to impet polskiego uderzenia. - Przed rzutem o stronę, na samym środku stołu gracze umieszczają wyjątkowo gęsty lasek o wymiarach 5 na 5 cali. Potem rzucają scatterką i artyleryjką w celu ustalenia ostatecznej pozycji tego lasu.(W razie jakby wylądował na innym terenie to zatrzymuje sieprzed nim tak aby przylegać do niego). Ponadto każdy oddział przechodzący przez ten las otrzymuje D6 hitów z siłą 3 od cierni.
Bitwa 2:
"Oblężenie Pskowa"
Walki o twierdzę ciągną się już piąty miesiąc, co wywiera negatywny wpływ zarówno na obrońców jak i agresorów. Rosjanie są wykończeni obroną, a Polacy nie widząc szans na swe zwycięstwo, szukają ukojenia w używkach.- W tej bitwie armia mniej liczna otrzymuje -1 Ld, a armia liczniejsza -1 Mv. Jest to zasada nadrzędna do jakichkolwiek zasad armijnych i rulebookowych.
Bitwa 3:
"Upragniony rozejm w Jamie Zapolskim"
Jam Zapolski- miejsce kończące waśń między dwoma słowiańskimi narodami. Kuria Rzymska udzieliła poparcia Rosji, którą pragnęła pozyskać jako sprzymierzeńca w walce z Turcją i reformacją w Europie, lecz to Polacy otrzymują zdobycze terytorialne. W tej bitwie gracz armii liczniejsza, może dać jednemu oddziałowi Piętno Chaosu jako iż papież, a więc i Bogowie całkowicie popierają jego czyny, natomiast gracz armii mniej licznej otrzymuje 250 małych punktów.
W razie takiej samej ilości modeli w scenariuszu drugim i trzecim, gracz który wygra rzut kostką decyduje o otrzymanych bonusach.
Zgłoszenia:
1. X.Maciek R
2.Dispell R
3. Kondi
4. Karabin
5. Tocz R
6.Zielik R
7. Kańczug R
8. Grodzio R
Data 26.06.2010r
Miejsce - szkoła na ul. Zuchów, tam gdzie lubelski master.
Klasa - Lokal
Format -1579 pkt BP
Wjazd - 10zł
Nagrody - będą
Rozpiski do 24.06.2010r na goorka1991@yahoo.pl tylko w formacie html, txt - nie rst. Za nadesłanie poprawnej rozpiski w terminie 5 pkt do klasyfikacji. Proszę zaznaczyć wyraźnie w temacie iż jest to zgłoszenie na turniej!
Każdy gracz ma obowiązek po ostatniej bitwie odnieść swój blat!
Rozkład jazdy:
8:30 zapisy (proszę się nie spóźniać, żeby to wszystko się nie przedłużało)
9:00 - 11:30 Pierwsza bitwa
11:45 - 14:15 Druga bitwa
14:30 - 17:00 Trzecia bitwa
Zasady:
Ocena malowania:
0 - większość armii niepomalowana
1 - większość armii pomalowane z małymi wyjątkami
2 - cała armia pomalowana przyzwoicie
3 - cała armia pomalowana elegancko, ze zrobionymi podstawkami, trayami itp.
WYSIWIG:
0 - nie ma
1 - zachowany (100%)
WOW:
0 - normalna armia
1 - armia wyróżniająca się konwersjami i dobrym malowaniem
Sędzia - ja (jeśli będzie nieparzysta ilość osób to zagram)
Gramy zgodnie z uściśleniami i faq.
Proksy dozwolone w granicach rozsądku.
Na terenie szkoły obowiązuje całkowity zakaz spożywania alkoholu itd.
Scenariusze:
Bitwa I
„Batory pod Połockiem”
Po przeprawie przez Dźwinę po moście łyżwowym wojska Batorego natrafiły na przeszkodę naturalną w postaci nieprzebytego gęstego lasu, który Iwan Groźny polecił zasadzić po aneksji Połocka w 1563. Wydatnie stępiło to impet polskiego uderzenia. - Przed rzutem o stronę, na samym środku stołu gracze umieszczają wyjątkowo gęsty lasek o wymiarach 5 na 5 cali. Potem rzucają scatterką i artyleryjką w celu ustalenia ostatecznej pozycji tego lasu.(W razie jakby wylądował na innym terenie to zatrzymuje sieprzed nim tak aby przylegać do niego). Ponadto każdy oddział przechodzący przez ten las otrzymuje D6 hitów z siłą 3 od cierni.
Bitwa 2:
"Oblężenie Pskowa"
Walki o twierdzę ciągną się już piąty miesiąc, co wywiera negatywny wpływ zarówno na obrońców jak i agresorów. Rosjanie są wykończeni obroną, a Polacy nie widząc szans na swe zwycięstwo, szukają ukojenia w używkach.- W tej bitwie armia mniej liczna otrzymuje -1 Ld, a armia liczniejsza -1 Mv. Jest to zasada nadrzędna do jakichkolwiek zasad armijnych i rulebookowych.
Bitwa 3:
"Upragniony rozejm w Jamie Zapolskim"
Jam Zapolski- miejsce kończące waśń między dwoma słowiańskimi narodami. Kuria Rzymska udzieliła poparcia Rosji, którą pragnęła pozyskać jako sprzymierzeńca w walce z Turcją i reformacją w Europie, lecz to Polacy otrzymują zdobycze terytorialne. W tej bitwie gracz armii liczniejsza, może dać jednemu oddziałowi Piętno Chaosu jako iż papież, a więc i Bogowie całkowicie popierają jego czyny, natomiast gracz armii mniej licznej otrzymuje 250 małych punktów.
W razie takiej samej ilości modeli w scenariuszu drugim i trzecim, gracz który wygra rzut kostką decyduje o otrzymanych bonusach.
Zgłoszenia:
1. X.Maciek R
2.Dispell R
3. Kondi
4. Karabin
5. Tocz R
6.Zielik R
7. Kańczug R
8. Grodzio R
Ostatnio zmieniony 24 cze 2010, o 22:11 przez Górken, łącznie zmieniany 9 razy.
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja
Turniej z okazji wypowiedzenia wojny Rosji przez Batorego? To zmieńmy system na historyczny jakiś 

Jaka matura? Przyznaj się draniu, że ja szybciej wklepałem datę na wikiGórken pisze:bystryś;) a mi matura z historii dała się we znaki chyba:P
Wiesz scenariusze mimo wszystko łatwiej zrobic tematycznie a nie wzięte z dupy:P

a co do oceny malowanie proszę jak już oceniamy, żeby spojrzeć na nie ;p bo na ostatnim moriowaniu uznałem że zostałem olany, tocz miał mniej konwersji, i nie wszystko pomalowane a dostał maxa a ja 3...

Dark Elf Army of Druchii:
Win/Draw/Lose (04.01.2010-xxx)
18/1/4
Nie wątpię, ale spojrzał na stół chwile i już rozdał... i dlatego nie lubię ocen malowania, dla każdego armia ma inną klasę pod ocenę ;/ tocz miał dragonów nie pomalowanych a dostał punkty za all pomalowane. 60% mojej armii to konwersje a nie dostałem za konwersje? i gdzie tu sprawiedliwość?

18/1/4
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
przypominam, że ocena była prowadzona przez dwie osoby. Tocz o ile dobrze pamiętam miał tylko jeden oddział konnicy niedomalowany (tzn miał jakies bazowe kolory na sobie) a reszta to ładna, spójna armia, w Twojej armii za to pamiętam nieco więcej niepomalowanych modeli+proxy i dlatego dostałeś 3.
EDIT: a nie było przypadkiem tak, że dostałeś 2 za malowanie i 1 (czyli max) za konwersje? ponieważ miałeś proxy i niepomalowane modele to nie dostałeś za wysiwig i 3 z malowania. Więc wszystko sie zgadza i nie rozumiem pretensji...
EDIT: a nie było przypadkiem tak, że dostałeś 2 za malowanie i 1 (czyli max) za konwersje? ponieważ miałeś proxy i niepomalowane modele to nie dostałeś za wysiwig i 3 z malowania. Więc wszystko sie zgadza i nie rozumiem pretensji...
u mnie była pomalowana cała armia, za proxy nie mam pretensji (ale one też były pomalowane ;p), jeśli 1 pkt dostałem za konwersje do zwracam honor bo odczułem to jak bym nie dostał za konwersje i o to mi chodziło sorki.

18/1/4
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no nie! kolejny wątpi w moje umiejętności sędziowskie, uczciwość i szczerość!
Jak chcecie to znajdźcie innego sędziego- ja sobie chętnie pogram:):P
Ktoś chętny na to stanowisko z Morii jest?
Jak chcecie to znajdźcie innego sędziego- ja sobie chętnie pogram:):P
Ktoś chętny na to stanowisko z Morii jest?
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja