ostrzeżcie dziadków

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

ostrzeżcie dziadków

Post autor: Aron_Banalny »

witam

każdy kto ma dziadka, babcię lub starszą osobę w rodzinie niech ostrzeże ich przed naciągaczami. bez kitu, wszyscy o tym niby wiedzą ale starsi ludzie czasem miewają zaćmienia itp. i warto żeby o tym trochę potrąbić im do ucha. kolesie wyłudzają kurewsko wielkie kwoty pieniędzy. mój dziadzio uwierzył że MAM 50 000 ZŁOTYCH DŁUGU i zapłacił "mojemu koledze" odsetki.

pozdro
Aron Baron

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

No kurw...

Do mojej koleżanki matki też podobnie zadzwonili. Udając przez tel jej syna (!) wmówili jej, że miał wypadek, niech wybiera szybko całą kasę z banku i przyjeżdża na miejsce wypadku. Pojechała, wybrała kasę z banku i na szczęście fartem jakoś się to wyjaśniło w ostatniej chwili jak jechała na 'miejsce wypadku'. Podobno jakaś ekipa tak obrobiła sporo ludzi.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Podobno jakaś ekipa tak obrobiła sporo ludzi.
Niecały rok temu brałem udział w takiej sprawie - tamta grupka z Warszawy oszukiwała tak ludzi już w 2002. Jak widać, znaleźli sporo naśladowców :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

W mojej rodzinie jedna osoba tez padla ofiara tych oszustow. I kolejna w biurze. Mechanizm jest swietnie przemyslany...

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

-hallo? dziadku?
-jureczek?
-taaaaa, jureczek. potrzebuję w pizde hajsu żeby mieć dobry procent w banku/ nowy samochód/
odszkodowanie/ nowy garnitur/ zapłacić rate
-to ja podjadę i przywiozę
-nieeeeeeeeeeeeeeeeee, po co się masz męczyć, przyjedzie mój KOLEGA (który parkuje daleko od domu dziadka, zapomniał dowodu, poznał jureczka w BANKU W KTÓRYM ON MA WPŁACIĆ HAJS i baaaardzo się spieszy)
bla, bla, bla

i to działa...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Moją babcię próbowali tak nabrać kilka razy. Za każdym razem udało jej się domyślić, w czym rzecz, ale to wcale nie takie oczywiste. Teraz po prostu jest już czujna, ale za pierwszym razem prawie się im udało :? Od paru lat taki numer robią, trza uważać.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

w imperium by takich wieszali za.....................................ratuszem
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Tekst byl maksymalnie niecenzuralny, dlatego zostal usuniety - pomimo, ze z takimi ludzmi dokladnie takie rzeczy powinno sie robic.

Administracja
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Wez sie ogarnij Tomcio z jezykiem.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tomcio przegiales. Cenzura weszla.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Przepraszam. :( Poniosło mnie, nie kumam jak można okradać starszych ludzi. #-o
Obrazek

WOJTASU
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WOJTASU »

Jankiel pisze:
Niecały rok temu brałem udział w takiej sprawie
to nie ma się czym chwalić!

Sorry ja wszystko rozumiem - wiek , zniedołężnienie itp większość z tych "oszukanych" sama jest sobie winna - za głupotę trzeba płacić. Starsze i zniedołężniałe osoby wymagają opieki osób bliskich po to mają dzieci, wnuki itp żeby im pomagały i strzegły. Ale pozostawieni sami sobie starcy nadal mają wolną wolę i rozum. Ja nie próbuję usprawiedliwiać oszustów i wyłudzaczy - przeciwnie! To są ostatniej kategorii @@#@#@! Ale w pierwszej kolejności bądźmy mądrzy! I to przed szkodą a nie jak to każdy polak po...

WOJTASU

TomCio pisze:Przepraszam. :( Poniosło mnie, nie kumam jak można okradać starszych ludzi. #-o
ja nie kumam jak można w ogóle okradać ludzi.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

WOJTASU pisze:
TomCio pisze:Przepraszam. :( Poniosło mnie, nie kumam jak można okradać starszych ludzi. #-o
ja nie kumam jak można w ogóle okradać ludzi.
No tak, ale żeby starszych ludzi okradać to już na prawdę trzeba mieć tupet.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Ofiara też bierze udział w sprawie, więc nie wyciągajmy pochopnych wniosków .
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
Brzuchacz

Post autor: Brzuchacz »

WOJTASU pisze:
Jankiel pisze:
Pomyśl zanim coś napiszesz Jankiel albo ma cos wspolnego z organami ścigania albo jest prawnikiem stąd jego udział w tej sprawie:)
WOJTASU pisze: Sorry ja wszystko rozumiem - wiek , zniedołężnienie itp większość z tych "oszukanych" sama jest sobie winna - za głupotę trzeba płacić. Starsze i zniedołężniałe osoby wymagają opieki osób bliskich po to mają dzieci, wnuki itp żeby im pomagały i strzegły. Ale pozostawieni sami sobie starcy nadal mają wolną wolę i rozum. Ja nie próbuję usprawiedliwiać oszustów i wyłudzaczy - przeciwnie! To są ostatniej kategorii @@#@#@! Ale w pierwszej kolejności bądźmy mądrzy! I to przed szkodą a nie jak to każdy polak po...
Tu masz rację
Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, o 15:41 przez Brzuchacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Wisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo :)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowie

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

U starszych osób jest już gorzej z kojarzeniem więc nie ma co ich obwiniać(część mózgu która powiedziałaby nam że coś jest nie tak starzeje się jako pierwsza).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

WOJTASU

[quote="Brzuchacz"
WOJTASU pisze:
Jankiel pisze:
Pomyśl zanim coś napiszesz Jankiel albo ma cos wspolnego z organami ścigania albo jest prawnikiem stąd jego udział w tej sprawie:)
WOJTASU pisze: Sorry ja wszystko rozumiem - wiek , zniedołężnienie itp większość z tych "oszukanych" sama jest sobie winna - za głupotę trzeba płacić. Starsze i zniedołężniałe osoby wymagają opieki osób bliskich po to mają dzieci, wnuki itp żeby im pomagały i strzegły. Ale pozostawieni sami sobie starcy nadal mają wolną wolę i rozum. Ja nie próbuję usprawiedliwiać oszustów i wyłudzaczy - przeciwnie! To są ostatniej kategorii @@#@#@! Ale w pierwszej kolejności bądźmy mądrzy! I to przed szkodą a nie jak to każdy polak po...
Tu masz rację[/quote]

w takich przypadkach polecam zawsze zaczynać od siebie!

Z tego co wiem, i co Jankiel wiele razy manifestował na forum, przy wystarczjącej inteligencji odbiorcy nie trzeba każdego żartu i ironii wieńczyć emotikonką!

To czy jankiel ma cokolwiek wspólnego z organami ścigania czy prawem mnie nie interesuje i jak mawiał klasyk nie mam wiedzy na ten temat. Z kontekstu posta to nie wynika , nie napisał czy brał udział w takiej sprawie w tej czy innej roli.
Zakładam, że jeśli jednak jest tak jak mówisz i Jankiel ma coś wspólnego z organami ścigania i prawem to nie potrzebuje Twoich usług(tu nauczony doswiadczeniem dodam emotkę) :wink:
Jeśli natomiast został on lub ktoś z bliskich pokrzywdzony w takiej sprawie to wnioskując z drugiej części mojego posta (z którą się zgadzasz!!!) nie ma co mu współczuć bo albo się dał naciągnąć albo nie zaopiekował się należnie bliskimi.

peace love itp

p.s. jak masz jeszcze jakiś problem to odniosę się wyłącznie na priva choć zakładam, że jednak minimum inteligencji osiągnąłeś i to nie będzie konieczne!

pozdr!

Awatar użytkownika
Brzuchacz

Post autor: Brzuchacz »

Po prostu irytuje mnie tak gwałtowne i moim zdniem nieprzemyślane ocenianie innych ludzi - w tym wypadku Jankiela(choć gościa nie znam).
Co do emotek - nauczony doświadczeniem zauważyłem że niestety nie każdy czytając łapie takie drobne niuanse - stąd użycie tego a nie innego znaczka i przeprosiny moje gdyż błędnie założylem że zaliczasz się do tej grupy.
A po cóż ta agresja słowna - gwarantuję że pewnym poziomem intelektualnym dysponuję.
Osobiście nic do Ciebie(bo z jakiegoż powodu) nie mam odniosłem się do wypowiedzi w mojej opinii szargającej czyjeś dobre imię
Pozdrawiam serdecznie.
Peace ale nie love (nie wypada)
Wisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo :)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowie

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Przestańcie się (g)ruchać słownie :)

Moja babka nie ma telefonu i problem z głowy :). A obcym ludziom nigdy nie otwiera i mieszka naprzeciw mnie - jestem o nią spokojny. Dziadek najwyżej sam się oszukuje wypłacając walutę flaszkową na kurierów, czyli daje 50 za jedna flaszke, kurier kupuje dwie, jedna ma dla siebie, a druga i tak obala z dziadkiem. Tak to już bywa na starość alkoholikom z za dużą ilością kasy :wink:

Tak czy siak zdecydowanie podzielam opinie zbulwersowanych i współczuję ofiarom. Miło Wam mimo wszystko powinno być, że Wasi dziadkowie zapłacą. Mam znajomych całkiem wporzo, których dziadkowie nie daliby grosza nawet, gdyby przysłali im palec :wink: To taka dygresyjka na boku :wink:

ODPOWIEDZ