ostrzeżcie dziadków
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Aron_Banalny
- Masakrator
ostrzeżcie dziadków
witam
każdy kto ma dziadka, babcię lub starszą osobę w rodzinie niech ostrzeże ich przed naciągaczami. bez kitu, wszyscy o tym niby wiedzą ale starsi ludzie czasem miewają zaćmienia itp. i warto żeby o tym trochę potrąbić im do ucha. kolesie wyłudzają kurewsko wielkie kwoty pieniędzy. mój dziadzio uwierzył że MAM 50 000 ZŁOTYCH DŁUGU i zapłacił "mojemu koledze" odsetki.
pozdro
Aron Baron
każdy kto ma dziadka, babcię lub starszą osobę w rodzinie niech ostrzeże ich przed naciągaczami. bez kitu, wszyscy o tym niby wiedzą ale starsi ludzie czasem miewają zaćmienia itp. i warto żeby o tym trochę potrąbić im do ucha. kolesie wyłudzają kurewsko wielkie kwoty pieniędzy. mój dziadzio uwierzył że MAM 50 000 ZŁOTYCH DŁUGU i zapłacił "mojemu koledze" odsetki.
pozdro
Aron Baron
No kurw...
Do mojej koleżanki matki też podobnie zadzwonili. Udając przez tel jej syna (!) wmówili jej, że miał wypadek, niech wybiera szybko całą kasę z banku i przyjeżdża na miejsce wypadku. Pojechała, wybrała kasę z banku i na szczęście fartem jakoś się to wyjaśniło w ostatniej chwili jak jechała na 'miejsce wypadku'. Podobno jakaś ekipa tak obrobiła sporo ludzi.
Do mojej koleżanki matki też podobnie zadzwonili. Udając przez tel jej syna (!) wmówili jej, że miał wypadek, niech wybiera szybko całą kasę z banku i przyjeżdża na miejsce wypadku. Pojechała, wybrała kasę z banku i na szczęście fartem jakoś się to wyjaśniło w ostatniej chwili jak jechała na 'miejsce wypadku'. Podobno jakaś ekipa tak obrobiła sporo ludzi.
Niecały rok temu brałem udział w takiej sprawie - tamta grupka z Warszawy oszukiwała tak ludzi już w 2002. Jak widać, znaleźli sporo naśladowcówPodobno jakaś ekipa tak obrobiła sporo ludzi.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- swieta_barbara
- habydysz
W mojej rodzinie jedna osoba tez padla ofiara tych oszustow. I kolejna w biurze. Mechanizm jest swietnie przemyslany...
- Aron_Banalny
- Masakrator
-hallo? dziadku?
-jureczek?
-taaaaa, jureczek. potrzebuję w pizde hajsu żeby mieć dobry procent w banku/ nowy samochód/
odszkodowanie/ nowy garnitur/ zapłacić rate
-to ja podjadę i przywiozę
-nieeeeeeeeeeeeeeeeee, po co się masz męczyć, przyjedzie mój KOLEGA (który parkuje daleko od domu dziadka, zapomniał dowodu, poznał jureczka w BANKU W KTÓRYM ON MA WPŁACIĆ HAJS i baaaardzo się spieszy)
bla, bla, bla
i to działa...
-jureczek?
-taaaaa, jureczek. potrzebuję w pizde hajsu żeby mieć dobry procent w banku/ nowy samochód/
odszkodowanie/ nowy garnitur/ zapłacić rate
-to ja podjadę i przywiozę
-nieeeeeeeeeeeeeeeeee, po co się masz męczyć, przyjedzie mój KOLEGA (który parkuje daleko od domu dziadka, zapomniał dowodu, poznał jureczka w BANKU W KTÓRYM ON MA WPŁACIĆ HAJS i baaaardzo się spieszy)
bla, bla, bla
i to działa...
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
w imperium by takich wieszali za.....................................ratuszem
Tekst byl maksymalnie niecenzuralny, dlatego zostal usuniety - pomimo, ze z takimi ludzmi dokladnie takie rzeczy powinno sie robic.
Administracja
Administracja
- swieta_barbara
- habydysz
Wez sie ogarnij Tomcio z jezykiem.
Tomcio przegiales. Cenzura weszla.
Przepraszam.
Poniosło mnie, nie kumam jak można okradać starszych ludzi. ![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
to nie ma się czym chwalić!Jankiel pisze:Niecały rok temu brałem udział w takiej sprawiePodobno jakaś ekipa tak obrobiła sporo ludzi.
Sorry ja wszystko rozumiem - wiek , zniedołężnienie itp większość z tych "oszukanych" sama jest sobie winna - za głupotę trzeba płacić. Starsze i zniedołężniałe osoby wymagają opieki osób bliskich po to mają dzieci, wnuki itp żeby im pomagały i strzegły. Ale pozostawieni sami sobie starcy nadal mają wolną wolę i rozum. Ja nie próbuję usprawiedliwiać oszustów i wyłudzaczy - przeciwnie! To są ostatniej kategorii @@#@#@! Ale w pierwszej kolejności bądźmy mądrzy! I to przed szkodą a nie jak to każdy polak po...
No tak, ale żeby starszych ludzi okradać to już na prawdę trzeba mieć tupet.WOJTASU pisze:ja nie kumam jak można w ogóle okradać ludzi.TomCio pisze:Przepraszam.Poniosło mnie, nie kumam jak można okradać starszych ludzi.
Ofiara też bierze udział w sprawie, więc nie wyciągajmy pochopnych wniosków .to nie ma się czym chwalić!Niecały rok temu brałem udział w takiej sprawie
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
Pomyśl zanim coś napiszesz Jankiel albo ma cos wspolnego z organami ścigania albo jest prawnikiem stąd jego udział w tej sprawie:)WOJTASU pisze:to nie ma się czym chwalić!Jankiel pisze:Niecały rok temu brałem udział w takiej sprawiePodobno jakaś ekipa tak obrobiła sporo ludzi.
Tu masz racjęWOJTASU pisze: Sorry ja wszystko rozumiem - wiek , zniedołężnienie itp większość z tych "oszukanych" sama jest sobie winna - za głupotę trzeba płacić. Starsze i zniedołężniałe osoby wymagają opieki osób bliskich po to mają dzieci, wnuki itp żeby im pomagały i strzegły. Ale pozostawieni sami sobie starcy nadal mają wolną wolę i rozum. Ja nie próbuję usprawiedliwiać oszustów i wyłudzaczy - przeciwnie! To są ostatniej kategorii @@#@#@! Ale w pierwszej kolejności bądźmy mądrzy! I to przed szkodą a nie jak to każdy polak po...
Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, o 15:41 przez Brzuchacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
[quote="Brzuchacz"
w takich przypadkach polecam zawsze zaczynać od siebie!
Z tego co wiem, i co Jankiel wiele razy manifestował na forum, przy wystarczjącej inteligencji odbiorcy nie trzeba każdego żartu i ironii wieńczyć emotikonką!
To czy jankiel ma cokolwiek wspólnego z organami ścigania czy prawem mnie nie interesuje i jak mawiał klasyk nie mam wiedzy na ten temat. Z kontekstu posta to nie wynika , nie napisał czy brał udział w takiej sprawie w tej czy innej roli.
Zakładam, że jeśli jednak jest tak jak mówisz i Jankiel ma coś wspólnego z organami ścigania i prawem to nie potrzebuje Twoich usług(tu nauczony doswiadczeniem dodam emotkę)
Jeśli natomiast został on lub ktoś z bliskich pokrzywdzony w takiej sprawie to wnioskując z drugiej części mojego posta (z którą się zgadzasz!!!) nie ma co mu współczuć bo albo się dał naciągnąć albo nie zaopiekował się należnie bliskimi.
peace love itp
p.s. jak masz jeszcze jakiś problem to odniosę się wyłącznie na priva choć zakładam, że jednak minimum inteligencji osiągnąłeś i to nie będzie konieczne!
pozdr!
Pomyśl zanim coś napiszesz Jankiel albo ma cos wspolnego z organami ścigania albo jest prawnikiem stąd jego udział w tej sprawie:)WOJTASU pisze:to nie ma się czym chwalić!Jankiel pisze:Niecały rok temu brałem udział w takiej sprawiePodobno jakaś ekipa tak obrobiła sporo ludzi.
Tu masz rację[/quote]WOJTASU pisze: Sorry ja wszystko rozumiem - wiek , zniedołężnienie itp większość z tych "oszukanych" sama jest sobie winna - za głupotę trzeba płacić. Starsze i zniedołężniałe osoby wymagają opieki osób bliskich po to mają dzieci, wnuki itp żeby im pomagały i strzegły. Ale pozostawieni sami sobie starcy nadal mają wolną wolę i rozum. Ja nie próbuję usprawiedliwiać oszustów i wyłudzaczy - przeciwnie! To są ostatniej kategorii @@#@#@! Ale w pierwszej kolejności bądźmy mądrzy! I to przed szkodą a nie jak to każdy polak po...
w takich przypadkach polecam zawsze zaczynać od siebie!
Z tego co wiem, i co Jankiel wiele razy manifestował na forum, przy wystarczjącej inteligencji odbiorcy nie trzeba każdego żartu i ironii wieńczyć emotikonką!
To czy jankiel ma cokolwiek wspólnego z organami ścigania czy prawem mnie nie interesuje i jak mawiał klasyk nie mam wiedzy na ten temat. Z kontekstu posta to nie wynika , nie napisał czy brał udział w takiej sprawie w tej czy innej roli.
Zakładam, że jeśli jednak jest tak jak mówisz i Jankiel ma coś wspólnego z organami ścigania i prawem to nie potrzebuje Twoich usług(tu nauczony doswiadczeniem dodam emotkę)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jeśli natomiast został on lub ktoś z bliskich pokrzywdzony w takiej sprawie to wnioskując z drugiej części mojego posta (z którą się zgadzasz!!!) nie ma co mu współczuć bo albo się dał naciągnąć albo nie zaopiekował się należnie bliskimi.
peace love itp
p.s. jak masz jeszcze jakiś problem to odniosę się wyłącznie na priva choć zakładam, że jednak minimum inteligencji osiągnąłeś i to nie będzie konieczne!
pozdr!
Po prostu irytuje mnie tak gwałtowne i moim zdniem nieprzemyślane ocenianie innych ludzi - w tym wypadku Jankiela(choć gościa nie znam).
Co do emotek - nauczony doświadczeniem zauważyłem że niestety nie każdy czytając łapie takie drobne niuanse - stąd użycie tego a nie innego znaczka i przeprosiny moje gdyż błędnie założylem że zaliczasz się do tej grupy.
A po cóż ta agresja słowna - gwarantuję że pewnym poziomem intelektualnym dysponuję.
Osobiście nic do Ciebie(bo z jakiegoż powodu) nie mam odniosłem się do wypowiedzi w mojej opinii szargającej czyjeś dobre imię
Pozdrawiam serdecznie.
Peace ale nie love (nie wypada)
Co do emotek - nauczony doświadczeniem zauważyłem że niestety nie każdy czytając łapie takie drobne niuanse - stąd użycie tego a nie innego znaczka i przeprosiny moje gdyż błędnie założylem że zaliczasz się do tej grupy.
A po cóż ta agresja słowna - gwarantuję że pewnym poziomem intelektualnym dysponuję.
Osobiście nic do Ciebie(bo z jakiegoż powodu) nie mam odniosłem się do wypowiedzi w mojej opinii szargającej czyjeś dobre imię
Pozdrawiam serdecznie.
Peace ale nie love (nie wypada)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
Przestańcie się (g)ruchać słownie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moja babka nie ma telefonu i problem z głowy
. A obcym ludziom nigdy nie otwiera i mieszka naprzeciw mnie - jestem o nią spokojny. Dziadek najwyżej sam się oszukuje wypłacając walutę flaszkową na kurierów, czyli daje 50 za jedna flaszke, kurier kupuje dwie, jedna ma dla siebie, a druga i tak obala z dziadkiem. Tak to już bywa na starość alkoholikom z za dużą ilością kasy
Tak czy siak zdecydowanie podzielam opinie zbulwersowanych i współczuję ofiarom. Miło Wam mimo wszystko powinno być, że Wasi dziadkowie zapłacą. Mam znajomych całkiem wporzo, których dziadkowie nie daliby grosza nawet, gdyby przysłali im palec
To taka dygresyjka na boku ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moja babka nie ma telefonu i problem z głowy
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tak czy siak zdecydowanie podzielam opinie zbulwersowanych i współczuję ofiarom. Miło Wam mimo wszystko powinno być, że Wasi dziadkowie zapłacą. Mam znajomych całkiem wporzo, których dziadkowie nie daliby grosza nawet, gdyby przysłali im palec