Pomysł na Greatswordów.
Moderator: #helion#
Pomysł na Greatswordów.
Otóż wpadłem na pomysł konwersji.
Mam armię poświęconą kultowi Morra.
Skonwertowałem już oddział konnicy.
Czas nadszedł na konwersje Greatswordów.
Czarni rycerze maja bardingi czarno-czerwone,czerwony sztandar a jeźdźcy mają kaptury na hełmach i całuny na tarczach (wszystko z GS).
Sporo się namęczyłem nad tym.
Chciałbym zrobić oddział pieszej gwardii.
Pomyślałem o kolesiach w habitach z kosami z rękach.
Problem w tym że nie mogę znaleźć modeli pasujących do mojego pomysłu.
Myślałem nad konwersją Plaguemonków i kos od zombiaków (lub scyting talonsów od tyranidów).
Może macie jakieś inne pomysły?
Mam armię poświęconą kultowi Morra.
Skonwertowałem już oddział konnicy.
Czas nadszedł na konwersje Greatswordów.
Czarni rycerze maja bardingi czarno-czerwone,czerwony sztandar a jeźdźcy mają kaptury na hełmach i całuny na tarczach (wszystko z GS).
Sporo się namęczyłem nad tym.
Chciałbym zrobić oddział pieszej gwardii.
Pomyślałem o kolesiach w habitach z kosami z rękach.
Problem w tym że nie mogę znaleźć modeli pasujących do mojego pomysłu.
Myślałem nad konwersją Plaguemonków i kos od zombiaków (lub scyting talonsów od tyranidów).
Może macie jakieś inne pomysły?
-
- Kretozord
osobiście pomysł z monkami wydaje mis ie mocno nietrafiony bo one sa po prostu male i liche
moze cos takiego w sumie tylko lebki podmienic http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13
moze cos takiego w sumie tylko lebki podmienic http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Kretozord
ja to maja byc greatswordzi to wieski beda glupio wygladac grube to takie
Hmmm to jakieś 80 funciaków.Nie jestem pewien czy stać mnie na taki wydatek.
A mnichów chciałem w połowie przeciąć i uzupełnić braki GS'em(pomysł z hobgoblinów).
Ale pomysł ciekawy.Dzięki.
Co do flagasów to wolę z nimi nie kombinować bo to są metale w dość niewygodnych pozycjach (poczekam na plastiki).
A mnichów chciałem w połowie przeciąć i uzupełnić braki GS'em(pomysł z hobgoblinów).
Ale pomysł ciekawy.Dzięki.
Co do flagasów to wolę z nimi nie kombinować bo to są metale w dość niewygodnych pozycjach (poczekam na plastiki).
pomysł niezły, ale ja bym zrezygnował z kos, bo to trochę obciachowo będzie wyglądać (są większe od właścicieli), ja bym postawił na jakąś formę rytualnych mieczy, może dark elfickie ostrza, do tego płaszcze z kapturami, tak aby wyglądali na gwardię pieszą
płaszcze to widzę tylko z gs, lub podobnego polskiego produktu; sam tego wynalazku używam i muszę powiedzieć, że nie ustępuje tej angielskiej, poza tym jest jej trzykrotnie więcej (pakowane w dwóch "słoiczkach" plastikowych) a kosztuje 12zł na allegro. Co do samych fisów to użyłbym jakichś plastików, flagellanci nowi albo greatswordom metalowym nałożyć płaszcze ale z tym raczej będzie od groma zabawy, potrzebny ci opancerzony korpus (swordsmani) nogi to już do wyboru, a ręce użyłbym albo od wilków albo od kawalerii zwykłej, choć najlepszym pomysłem jest pomieszanie tego wszystkiego, jakbyś miał jeszcze łapki z kawalerii bretońskiej to myślę że oddział mógłbyś stworzyć z 20 różnych typów. Zamysł mój to jak najmniej się męczyć jak najwięcej zrobić, tak aby nie rzutowało to na efekt, pamiętaj, że na greatswordach musisz ciąć rączki, a one na ogół są "zespawane" z głową, czapką lub piórkami na niej
- Tiger Brown
- Kradziej
A może głowy w kapturach wziąć od scoutów Leśniaczków ?
Myślałem o przedziale 150-200 zetek (taniej niż oryginalny regiment a punkty za konwersje na turniejach są).
A jeśli chodzi o tą masę za 12 złotych to nie muszę na allegro tego kupić (obok mnie jest modelarski gdzie to jest
:):) ).
Konwertowanie oryginalnych GS nie wchodzi w grę.
A jeśli chodzi o tą masę za 12 złotych to nie muszę na allegro tego kupić (obok mnie jest modelarski gdzie to jest

Konwertowanie oryginalnych GS nie wchodzi w grę.
-
- Kretozord
panie tak to tylko w erze...
no to weż starych swordsmanówi i do dzieła, plus ta masa i broń jaką chcesz, możesz też wziąć peasantów bretońskich oni tam mają coś w formie sukienek to trzeba im dorobić górę tylko. Możesz wykorzystać niektóre główki (od championa kawalerii, ta z laurami np.), opiłować na łysego i masz mnicha ze zdjętym kapturem
Hej. A może plastikowi chos worriorzy on foot???? Taki pomysł. Na pewno mają fajne płaszcze - plastik i osobno, full pleaty też jak na dłoni, tylko główki pozmieniać np. na te od white wolfów no i kombinacja z great weaponami. Nie wiem jak to się mieści na małej podstawce.
Hmm, ci plastikowi flagelanci to nie za bardzo na rycerzy - bo taka propozycja padła.
Co do mnichów to już bardziej, ale to i z milicji można zrobić. Płaszcze takie z kapturem to i tak i tak masą trzeba zrobić, nie przypomniam sobie podobnego kroju u jakiś figsów.
Co do mnichów to już bardziej, ale to i z milicji można zrobić. Płaszcze takie z kapturem to i tak i tak masą trzeba zrobić, nie przypomniam sobie podobnego kroju u jakiś figsów.