Oto co ( delikatnie podpatrując z rospy jankiela ) wymyśliłem na 1434pkt:
czarodziejka ( generał, null talisman, scroll ) 140pkt
master ( pegaz, crimson death, hotek, sdc, shield, heavy armour, bsb ) 215pkt
2 x 5 harpii 2 x 55pkt
2 x 10 crossbowmen 2 x 100pkt
14 black guards ( asf, soulrender ) 260pkt
6 cold one knights ( war banner, musician ) 211pkt
7 shades ( ahw ) 119pkt
war hydra 175pkt
Bohatera na pegazie od dawna chciałem przetestować, a razem z 3dd, scrollem i mr1 na gwardii albo shadach wydaje się tworzyć mocną antymagię. Do combatu mam 3 świetne oddziały, które w połączeniu z latającym, wspomagającym bsb robią rzeź. A do tego co turę 54 strzały z kusz żeby się żadne fasty i latacze nie pałętały.
Co wy na to? Czekam na komentarze i propozycje co zmienić
Niestandardowe DE na 1434pkt BP
Niestandardowe DE na 1434pkt BP
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Bardzo fajna rozpa! Nareszcie! W sumie nie ma sie do czego tutaj przyczepić. Rozpa do bardzo kombinacyjnej gry i do sporego ogrania ale maskować może jedyny problem to dwarfy z defensów.
Nie aż taki strasznie miękki w większe rzeczy to tylko kombinacja z hydrą/cok a cos slabszego sam rozklepie. Poza tym 3W pegaza też go ochraniają przed spadnięciem.SexRocket pisze:master strasznie miekkciutennki
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
W sumie to bardzo mi w tej rozpisce brakuje kotła bo gwardia bez niego szybko spływa ze strzelania i magii.
Myślałem tez nad taką rozpiską:
master ( pegaz, cloak of hag greaf, crimson death, sdc, shield, heavy armour ) 215pkt
czarodziejka ( scroll ) 125pkt
haga ( kocioł, gen ) 200pkt
2x5 harpii 2x55pkt
5 dr ( kusze ) 110pkt
10 kuszników 100pkt
14 bg ( asf, hotek ) 270pkt
5 cok 135pkt
hydra 175pkt
W tej rozpisce master jest bardziej wytrzymały i mogę go używać do misji takich jak szarża na silnik, zabicie skinka, społowienie stedzia ( o ile przy pierwszym breaku nie zda stubborna ) i ew. ryzyko śmierci. W wersji z hotekiem nie mogę sobie pozwolić na coś takiego bo strata hoteka w momencie gry z armią opartą na magii jest zbyt dużą stratą.
W tej drugiej rozpisce jest już kocioł, ale niestety brakuje trochę większej ilości strzelania.
W sumie jest też 3 opcja. Wywalam z pierwszej rozpiski coki i wrzucam za nie kocioł. Mam wtedy mniej oddziałów do walki, ale pewne 200pkt dodające bonusy oddziałom oraz mniejsze prawdopodobieństwo utraty generała. Dokonując tej zmiany mógłbym też zmienić broń na czempionie gwardii na hoteka a masterowi dać cloak of hag greaf żeby choć trochę ochronić go przed strzelaniem oraz dac mu większe pole do popisu w walce wręcz. Wyglądało by to wtedy tak:
master ( pegaz, cloak of hag greaf, crimson death, sdc, shield, heavy armour ) 215pkt
2x5 harpii 2x55pkt
5 dr ( kusze ) 110pkt
10 kuszników 100pkt
8 shadów 128pkt
hydra 175pkt
Mi osobiście najbardziej podoba się 3 opcja. A wy co myślicie?
Myślałem tez nad taką rozpiską:
2x5 harpii 2x55pkt
5 dr ( kusze ) 110pkt
10 kuszników 100pkt
5 cok 135pkt
hydra 175pkt
W tej rozpisce master jest bardziej wytrzymały i mogę go używać do misji takich jak szarża na silnik, zabicie skinka, społowienie stedzia ( o ile przy pierwszym breaku nie zda stubborna ) i ew. ryzyko śmierci. W wersji z hotekiem nie mogę sobie pozwolić na coś takiego bo strata hoteka w momencie gry z armią opartą na magii jest zbyt dużą stratą.
W tej drugiej rozpisce jest już kocioł, ale niestety brakuje trochę większej ilości strzelania.
W sumie jest też 3 opcja. Wywalam z pierwszej rozpiski coki i wrzucam za nie kocioł. Mam wtedy mniej oddziałów do walki, ale pewne 200pkt dodające bonusy oddziałom oraz mniejsze prawdopodobieństwo utraty generała. Dokonując tej zmiany mógłbym też zmienić broń na czempionie gwardii na hoteka a masterowi dać cloak of hag greaf żeby choć trochę ochronić go przed strzelaniem oraz dac mu większe pole do popisu w walce wręcz. Wyglądało by to wtedy tak:
2x5 harpii 2x55pkt
5 dr ( kusze ) 110pkt
10 kuszników 100pkt
8 shadów 128pkt
hydra 175pkt
Mi osobiście najbardziej podoba się 3 opcja. A wy co myślicie?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
SexRocket, dlaczego tak uważasz?
To, że nasze rozpiski są podobne to nie znaczy, że twoją skopiowałem bo oprócz kilku znaczących różnic ( brak korsarzy u ciebie, mag u mnie ) z twojej rospy zapożyczyłem sobie tylko złożenie mastera bo takie jest chyba najsensowniejsze. A do reszty doszedłem poprzez wrzucenie do pierwszej rospy tego czego mi brakowało ( kocioł i wrzucenie hoteka na bg żeby master se powalczył ) kosztem oddziału do, którego nie byłem aż tak przekonany ( coki )...
To, że nasze rozpiski są podobne to nie znaczy, że twoją skopiowałem bo oprócz kilku znaczących różnic ( brak korsarzy u ciebie, mag u mnie ) z twojej rospy zapożyczyłem sobie tylko złożenie mastera bo takie jest chyba najsensowniejsze. A do reszty doszedłem poprzez wrzucenie do pierwszej rospy tego czego mi brakowało ( kocioł i wrzucenie hoteka na bg żeby master se powalczył ) kosztem oddziału do, którego nie byłem aż tak przekonany ( coki )...