Unnamed2350 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 532 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Crimson Death [25]
Pendant of Khaeleth [35]
1 Black Dragon @ [320] Pts
1 Death Hag @ 200 Pts
Frenzy; 2ndWeapon
#Bloodshed of Khaine [0]
#Strength of Khaine [0]
#Fury of Khaine [0]
1 Cauldron of Blood @ [110] Pts
Frenzy; 2ndWeapon
1 Sorceress @ 162 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Dark Steed @ [0] Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
10 Crossbowmen @ 120 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield; Musician; Champion
5 Dark Riders @ 92 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
7 Shades @ 126 Pts
Great Weapon; Repeating Crossbow
18 Black Guard @ 329 Pts
Halberd; Heavy Armour; FCG
Standard of Hag Graef [35]
Ring of Hotek [25]
5 Cold One Knights @ 194 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Standard of Slaughter [35]
2 Reaper @ 200 Pts
2 Reaper @ 200 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
DE 2350 BP
Nie sluchaj kolegi, chyba zle ci zyczyDmtrij pisze:po 1. nie widzę pomysłu na wygrywanie
po 2. shady z kotłem są lepsi jak maja ahwpn
po 3. poważnie nie widze pomysłu na wygrywanie
Na pewno kociol musi byc bsb. Bez dwoch zdan. Punkty na to: wywalasz champona z kusz, muzyka z fastow i zamieniasz shejdom gw na ahw.
Rozpa generalnie bardzo mocna. Sam gram podobna, z ta roznica, ze zamiast kotla mam kowboja bsb z pendantem, hoteka na somoku, no i drugich shejdow vs coki. Grales wczesniej opcja z hotekiem na championie gwardii? Czasami bywa niebezpiecznie. To jednowoundowy model. Jest kilka rzeczy, ktore to karci, ale to juz tez kwestia gustu. Opcja Kociol + pendant na smoku tez jest bardzo mocna. No i te coki... Ja wole drugich shejdow, bo sa pewniejsi, ale coki z kociolkiem maja niezlego kopa. Na pewno zdejmij z nich sztandar i dodaj jednego jezdzca. 6stka z muzykiem. Mozesz jeszcze zmniejszyc gwardie do 16 i dolozyc ze 2 shejdow. 18stka to za duzo.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
1. Przy takim złożeniu dobrze by dać ząbki hydry na lorda by zdejmować maszyny wroga albo wrighty.
2. Jak masz BG to BSB na kotle jest musem.
3. Poza tym Steed na czarodziejce jest zbędny, jak i champion w kusznikach, muzyk w DR. Te punkty można lepiej zagospodarować np. na kolejnego CoKa(ale cosik trzeba by jeszcze zdjąć - 1 BGa) 5 coldów to trochę mało... 6 jest jest to.
4. GW na shades przy kotle, to jest niezły wybór ale i warto się nad AHW zastanowić.
2. Jak masz BG to BSB na kotle jest musem.
3. Poza tym Steed na czarodziejce jest zbędny, jak i champion w kusznikach, muzyk w DR. Te punkty można lepiej zagospodarować np. na kolejnego CoKa(ale cosik trzeba by jeszcze zdjąć - 1 BGa) 5 coldów to trochę mało... 6 jest jest to.
4. GW na shades przy kotle, to jest niezły wybór ale i warto się nad AHW zastanowić.
Unnamed2350 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 572 Pts
Crimson Death [25]
Pendant of Khaeleth [35]
Hydra's Teeth [40]
1 Death Hag @ 225 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
#Bloodshed of Khaine [0]
#Strength of Khaine [0]
#Fury of Khaine [0]
1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
10 Crossbowmen @ 115 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
7 Shades @ 126 Pts
16 Black Guard @ 303 Pts
Ring of Hotek [25]
6 Cold One Knights @ 178 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
2 Reaper @ 200 Pts
2 Reaper @ 200 Pts
Models in Army: 78
Nowa wersja - axw nie jest złym pomysłem - z BG shadzi są wtedy najlepszym killing blowem na bretonie. Chciałem dać steeda magiczce, aby mogła przed wrogami uciekać jakby byli blisko kuszników. Trudno było mi sie rozstać ze sztandarem +D3 do caombatu na coldach. Nie mam osobiście przekonania do mniej niż 15 BG (na szeregi, liczebność też zwracam uwagę). A co do ząbków hydry to lord móglby rzucać nimi we wrighty? Widziałby na 360?
1 Dreadlord @ 572 Pts
Crimson Death [25]
Pendant of Khaeleth [35]
Hydra's Teeth [40]
1 Death Hag @ 225 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
#Bloodshed of Khaine [0]
#Strength of Khaine [0]
#Fury of Khaine [0]
1 Sorceress @ 150 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
10 Crossbowmen @ 115 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
7 Shades @ 126 Pts
16 Black Guard @ 303 Pts
Ring of Hotek [25]
6 Cold One Knights @ 178 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
2 Reaper @ 200 Pts
2 Reaper @ 200 Pts
Models in Army: 78
Nowa wersja - axw nie jest złym pomysłem - z BG shadzi są wtedy najlepszym killing blowem na bretonie. Chciałem dać steeda magiczce, aby mogła przed wrogami uciekać jakby byli blisko kuszników. Trudno było mi sie rozstać ze sztandarem +D3 do caombatu na coldach. Nie mam osobiście przekonania do mniej niż 15 BG (na szeregi, liczebność też zwracam uwagę). A co do ząbków hydry to lord móglby rzucać nimi we wrighty? Widziałby na 360?
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
1 - Tak.Benek pisze:1 - A co do ząbków hydry to lord móglby rzucać nimi we wrighty?
2 - Widziałby na 360?
2 - Nie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
No i w pytke. Czy mi sie wydaje, czy nie dales lordowi tarczy? Daj koniecznie. Uwierz mi, sztandar na cokach jest zbedny i czesto = +100 punktow dla przeciwnika. Gola 6stka muzyk + kociol w zupelnosci wystarczy. Za te punkty moglbys dolozyc shejda. Gwardia nie walczy static CRem, gwardia morduje. Nie wystawiaj ich 5ciu w szeregu...
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".