Drakon Dwarfy by Gogol
Drakon Dwarfy by Gogol
HERO
Runelord - kowadło, 3 scrolle i tarcza - 393 p.
Thane - generał , tarcza, dwurak, R. stone, R. resistance, R. preservation , R. furnance, MR. Challange - 146 p.
Thane - BSB, MR. of Stromni Readbeard, R. Guarding, R. Courage - 250 p.
CORE
10 x Thundzi - tacze, muzyk - 155 p.
20 x Warriorzy - tarcze, banner, muzyk - 196 p.
18 x Longi - tarcze, FCG, 2x US i +1 do combata - 291 p.
SPECJAL
15 x slayerzy w tym 3 Giantów - 210 p.
Klopa - inżynier, +1 siły, re roll - 145 p.
Klopa - inżynier, +1 siły, re roll, ogień - 150 p.
Klopa - inzynier, +1 siły, re roll, reloading - 155 p.
RARE
Organki - 120 p.
Żyro - 140 p.
Alles ... w sumie wkurzają mnie ostatnio organki - za bardzo zawodzą a żyro ... mimo, że jest za drogi o jakieś 40 pkt daje trochę pola do kombinacji ... i zabawę nie polegającą jedynie na rzucie kostką i liczeniu na 6-8-10 hitów ... po prawdzie zamiast tej klopy za 155 pkt chciałem wziąć 2 bolty z siłą 7 lub nawet 8 ... ale nie styka pkt . Reszta dość standardowa.
Runelord - kowadło, 3 scrolle i tarcza - 393 p.
Thane - generał , tarcza, dwurak, R. stone, R. resistance, R. preservation , R. furnance, MR. Challange - 146 p.
Thane - BSB, MR. of Stromni Readbeard, R. Guarding, R. Courage - 250 p.
CORE
10 x Thundzi - tacze, muzyk - 155 p.
20 x Warriorzy - tarcze, banner, muzyk - 196 p.
18 x Longi - tarcze, FCG, 2x US i +1 do combata - 291 p.
SPECJAL
15 x slayerzy w tym 3 Giantów - 210 p.
Klopa - inżynier, +1 siły, re roll - 145 p.
Klopa - inżynier, +1 siły, re roll, ogień - 150 p.
Klopa - inzynier, +1 siły, re roll, reloading - 155 p.
RARE
Organki - 120 p.
Żyro - 140 p.
Alles ... w sumie wkurzają mnie ostatnio organki - za bardzo zawodzą a żyro ... mimo, że jest za drogi o jakieś 40 pkt daje trochę pola do kombinacji ... i zabawę nie polegającą jedynie na rzucie kostką i liczeniu na 6-8-10 hitów ... po prawdzie zamiast tej klopy za 155 pkt chciałem wziąć 2 bolty z siłą 7 lub nawet 8 ... ale nie styka pkt . Reszta dość standardowa.
całkiem fajnie ale chyba bym wziął 2 bolce zamiast 3 klopy, będą wtedy pts na 19stego longbeard'a i może dwóch slayerów, ja zawsze woleich mieć ciut więcej. Głównie z tego punktu widzenia że ten 21szy model może się okazać kluczowy.
Nt. reszty się nie będę wypowiadał
Nt. reszty się nie będę wypowiadał
No 2 bolców bez siły 7 na bank nie chcę zamiast mocnej klopy. Tak jak mówię ... dało by radę wcisnąć 2 z S7 ale wtedy zyro na organki by trzeba bylo zamienic ... a tego nie chcę . Zresztą najlepiej bolce z siłą 8 2+ na ranienie smoków czołgów i innych furnanców no i ... 3+ na maszynki :]
Nie boisz się ze bsb jest za miękki? o ile widze to ma sava na 4+, bo nie ma nawet rune of stone.
Strasznie trudno coś tutaj zmienić, jest to rozpa strasznie przemyślana i nawet pieprzonego championa/mały run nie mozna zdjąć.
A może potanić bsb? Wywalić mu Stromi, wstawić rune of stone i rune of battle.
wtedy zamieniamy klope na 2x bolec z silą 8.
Strasznie trudno coś tutaj zmienić, jest to rozpa strasznie przemyślana i nawet pieprzonego championa/mały run nie mozna zdjąć.
A może potanić bsb? Wywalić mu Stromi, wstawić rune of stone i rune of battle.
wtedy zamieniamy klope na 2x bolec z silą 8.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
furnance na Bladka, Wronę, Khornika na Juggerze, Lore of Metal, Klopę Khemri itp raczej warte pkt.
BSB ma 4+ sv i 5+ ward i 5T i 6WS on nie zdycha wbrew pozorom tak łatwo. Prawie się nie zdarza - gdy nim gram umiem go skitrać jak trza
Jedyna opcja na bolce to IMO Thundzi na kusze .... ale nie wiem czy to taka super zamiana thundzi + klopa na kusze + bolce ... pomyślę zależy jeszcze od dostępności figsów
BSB ma 4+ sv i 5+ ward i 5T i 6WS on nie zdycha wbrew pozorom tak łatwo. Prawie się nie zdarza - gdy nim gram umiem go skitrać jak trza
Jedyna opcja na bolce to IMO Thundzi na kusze .... ale nie wiem czy to taka super zamiana thundzi + klopa na kusze + bolce ... pomyślę zależy jeszcze od dostępności figsów
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Na ETC też mi pisali, że Krasie są milutkie i słodkie a Demony wredne, więc żeby uściślic runę.Żaba pisze:szkoda że uściślenie jest niezgodne z opisem runy ale nic to teraz będzie dużo nowych rzeczy do uściślania
żółw,
Ż.
Kazałem kurduplom ssać.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Nigdy nie grałem dwarfami, ale dużą zaletą 3 klopa nad versją 2klop 2 bolce jest to, że przy trzecim strzale ktoś może już nie mieć look out sir'a. Bolce nie dają takiej możliwości bo strzelaja po klopach i nawet jak pierwsze dwie zredukują oddział to nadal jest ward dla herosow w postaci randomizacji.
pozdro
pozdro