Zacząłem ostatnio patrzeć na jednostki RoR pod względem 8 edycji i przez przypadek natknąłem się na nieco zapomnianych Long Drongs Slayer Pirates.
Na początku coś mi się ubzdurało, że są plewni i niegrywalni. Chłopaki mają jednak kilka niejasnych zasad.
Po pierwsze: "like all slayers, Long Drong's Pirates are unbreakable."
Czy to oznacza, że nie mogę wstawiać do nich herosów DoW? W rule booku nie znalazłem zasady zakazującej.
Natomiast sami zwykli Slayerzy z AB Dwarfów mają specjalną zasadę niepozwalającą na wchodzenia do nich żadnym herosom. Czy działa tu analogia? Bo jak dla mnie to nie;]
Po drugie: "Equipment: Loads of pistols"
i zasada dodatkowa: "festooned with pistols - all the pirates, including Long Drong, gain additional Atack because they are fighting with a pistol in each hand. Since they are festooned with pistols which they shoot of in a hurricane of destruction (ładna metafora), all of their attacks are considered to be Strenght 4 of armour piercing pistol shots. The Pirates carry so many pistols that they never need to reload, therefore their pistol bonus is always in action, not only first round of combat."
Czy Piraci mają po 2 ataki z siłą 4 zawsze. Czy też z siłą 4 AP w pierwszej turze (jak było kiedyś), czy też z siłą 3 czy może jeszcze coś innego.
Zasada dająca im dwa ataki jest niepodważalna ale odnosząca się do siły, może być różnie interpretowana.
Proszę o głos LS i pozdrawiam.
Long Drong's Slayer Pirates
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Ok. Dzięki Shino. Już widzę swój błąd. W US stoi jak wół, że nie można dołączać się do oddziałów unbreakable.
Natomiast mi wyszło z obliczeń, ze Long Drongi mają po dwa ataki z siłą 4 ale nie jestem 100% pewien tego armour piercingu a nie chciałbym nikogo wprowadzić w błąd na DMP. Popraw jeśli się mylę proszę Shinusiu kochany.

Natomiast mi wyszło z obliczeń, ze Long Drongi mają po dwa ataki z siłą 4 ale nie jestem 100% pewien tego armour piercingu a nie chciałbym nikogo wprowadzić w błąd na DMP. Popraw jeśli się mylę proszę Shinusiu kochany.

S4 i AP maja podczas strzelania z pistoletow.
a dzieki temu, ze maja dwa pistolety w rekach, to maja po prostu dodatkowy atak w CC z sila z tabelki bez AP (co jest nawet w RB napisane: s56 pistolety w HtH i s57 pistolety strzelanie). jesli dzialaja jak zwykli slayerzy to zwiekszaja swoja sile do T przeciwnika (max do 6).
a dzieki temu, ze maja dwa pistolety w rekach, to maja po prostu dodatkowy atak w CC z sila z tabelki bez AP (co jest nawet w RB napisane: s56 pistolety w HtH i s57 pistolety strzelanie). jesli dzialaja jak zwykli slayerzy to zwiekszaja swoja sile do T przeciwnika (max do 6).
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Festooned with pistols: [...]all of their attacks are considered to be Strenght 4 of armour piercing pistol shots
To jest zasada specjalna do pistoletów ze strony 56 RB.
Nie wydaje mi się także, aby zwiększali swoją siłę do T przeciwnika bo oprócz "unbreakable" nie posiadają oni żadnych specjalnych zasad slayerów.
Zresztą Shinosław mi napisał na pm, że mają po 2 ataki s4 ap, więc nic więcej do szczęścia nie potrzebuję (oprócz kilku pakernych herosów - co moze sie zmieni w 8 edycji;])
To jest zasada specjalna do pistoletów ze strony 56 RB.
Nie wydaje mi się także, aby zwiększali swoją siłę do T przeciwnika bo oprócz "unbreakable" nie posiadają oni żadnych specjalnych zasad slayerów.
Zresztą Shinosław mi napisał na pm, że mają po 2 ataki s4 ap, więc nic więcej do szczęścia nie potrzebuję (oprócz kilku pakernych herosów - co moze sie zmieni w 8 edycji;])

Nawet jesli jest podany to sie zmieni zeby ich dostosowac do 8.